Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2020 13:02 - Да изпеем за прасето, братя и сестри. Топ 10 на най-неприятните политици у нас, с калмари по чирпански
Автор: zahariada Категория: Забавление   
Прочетен: 2618 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.07.2020 13:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Да изпеем за прасето, братя и сестри. Топ 10 на най-неприятните политици у нас, с калмари по чирпански  

  image


Пеевски и Доган

 38| 10621|27.07.2020
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=4XDRkYCQVcM&feature=emb_logo

https://frognews.bg/novini/chrd-top-10-nai-nepriiatnite-polititsi-nas-kalmari-chirpanski.html


За тях се говори всеки ден от години. Нахълтват неканени във всеки дом чрез медии, публични изяви, извънредни брифинги-монолози, изречени глупости, скандали, лъжи, кражби, незачитане на законите, самовлюбеност, надменност, цинизъм, простащина… Те толкова обичат България, че си я поделиха и се спречкват само, когато някой е заграбил по-голямо или по-скъпо парче от другите.

Съставихме списък на най-неприятните политици чрез анкета с хора на улицата в София, Варна, Пловдив и др. градове. Много от запитаните граждани: „Кои са най-неприятните политици?“ – прибавяха „най-мразени“, но такива са си българите - шегаджии…

Питахме също, какво пожелават на депутата от ДПС Делян Пеевски, който днес има рожден ден, но решихме да не публикуваме отправените поздравления, че народната любов е силно нещо… Надделяваше пожеланието „скоро да отиде на почивка". Казваха и в коя точно "почивна станция" с дебели стени и въоръжена охрана. Но най-много се интересуваха, къде всъщност е Пеевски?

 

Топ 10 на най-неприятните политици.

 

1. Делян Пеевски – ДПС, милионер (до него анкетираните поставят Иван Гешев, макар да знаят, че е главен прокурор, според повечето той говори като политик и е свързан с политически кръгове)

 

2. Ахмед Доган – почетен председател на ДПС, милионер

 

3. Бойко Борисов – премиер, лидер на ГЕРБ

 

4. Владислав Горанов – ексфинансовият министър

 

5. Красимир Каракачанов – , военен министър, лидер на ВМРО

 

6. Валери Симеонов – зам.-председател на НС, лидер на НФСБ

 

7. Маноил Манев – депутат от ГЕРБ

 

8. Цвета Караянчева – председател на НС, член на ГЕРБ (толкова гласове събира и

Веселин Марешки, лидер на „Воля“)

 

9. Йордан Цонев – зам.-председател на ДПС, депутат от ДПС

Спас Гърневски – депутат от ГЕРБ

 

10. Тома Биков – депутат от ГЕРБ (със същият брой гласове е и Десислава Атанасова, също депутат от ГЕРБ)

 

Известно учудване предизвиква отсъствието на поне един политик от БСП, но вероятно това се обяснява с факта, че левицата е в опозиция. Бе споменат няколко пъти Георги Гергов, пловдивският лидер на БСП, но не събра достатъчно точки, за да влезе в Топ 10. Същото се отнася и за депутата от ГЕРБ Георги Марков. Мая Манолова получи само два гласа, а президентът Радев – един. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също бе споменаван рядко. Волен Сидеров, лидерът на Атака пък не бе посочен нито веднъж.

 

Ей такива работи се въртят в главите на хората по улиците. Горещините и нощните бури може да са повлияли на класацията, но като цяло анкетираните отговаряха стегнато и с аргументи.


image
Худ. Джейми Уайет – "Портрет на свинята"

 

Видяхте ли свинските уши пред сградата на Министерски съвет? Експерти предположиха, че протестиращите са направили комплимент на литовците, за които пушените свински уши са любим деликатес. Други свързаха идеята с 4-я подвиг на Херкулес, който убива огромния глиган и му отрязва ушите и глигите. Намесена бе дори Цирцея, която била превърнала политиците ни в свине, както някога пратениците на Одисей… Най-близо до истината може би са онези, които заявяват, че става дума за кулинарния шедьовър "Калмари по чирпански". Т.е. панирани свински уши…

 

Фрог нюз




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742026
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031