Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2007 10:20 - ЗАГАДКИ : Статуетките „Догу”
Автор: watchtowerman Категория: Технологии   
Прочетен: 14760 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2007 19:23



ЗАГАДКИ : Статуетките  Догу

 

       Намерени са в Япония. Най-голямата е висока 60см и широка 12см. Възрастта им се определя на 5 000 години.

image

 

       На езика на древните “догу” означава облекло, което закрива и главата.

 

image 

 

        Как ваятелите са могли да възпроизведат с такива подробности детайли от съвременни космически костюм? 

                   image

      Херметичен шлем с ясно очертани дихателни филтри, антени, слухови апарати, ремъци, спускащи се от раменете и кръстосващи се на гърдите и отново съединяващи се върху бедрата на височината на таза. Широк, обкован с нитове, колан с катарама. Отделните части на скафандъра се съединяват посредством катарами. Люк за оглед на шлема, откъм тилната страна. По целия костюм, чак до коленете са разположени неголеми вдлъбнатини, приличащи на джобове. Ремъците и изпъкналите краища свръзват здраво шлема. И т.н. Все типично метални предмети. Но как е възможно това, след като ваятелите са живяли в “каменния век”? Но най-поразителното в тях са големмите очи, закрити с лещи, нещо като цепнатовидни очила. 


              image

 

 

     Някои от тези статуетки са изпратени на съветския писател-фантаст Ал. Казанцев. Който казва следното:

    ”
Фигурките са намерени приразкопки на о-в Хонсю, Япония.Те недвусмислено ни карат да мислим за космонавти.Никой не може да каже защо японските майстори са облекли свойте статуетки в такива костюми. Ясно е едно, че нитоочилата против слънце”, нито подобни лещи са били известни на древните японци”.

          image

 

    Любопитно е и това, че американското ведомство за космически полети НАСА, съобщава във връзка с предоставените й статуетки “догу”, че части от разглежданите костюми, напълно съответстват на космическите костюми, разработени от американските фирми за НАСА.

                 image

                 image




Гласувай:
0



1. doka - Привет!
01.12.2007 22:56
Интересно.....!!! Поздрав! :)
цитирай
2. watchtowerman - Doka ! :)))
02.12.2007 09:27
Сърдечно благодаря !
цитирай
3. maymi - watchtowerman - следя си те непрекъснато и има защо :)
02.12.2007 13:20
Тук обаче се замислих над едни такива неща:
- задължително ли е извънземните да имат еднакъв с нашия начин на мислене по отношение на кораби и космически костюми;
- не е ли вярно твърдението, че когато търсиш прилики, логика, детайли, допирателни някъде...винаги ще ги намериш, дори ако трябва много аргументирано да докажеш, че теменужката има такава форма само, защото има памет за първия иноземен космически кораб кацнал на Земята :))
Поздрави и мерси за информациите!
цитирай
4. watchtowerman - Благодаря за проявения интерес, maymi. :)))
02.12.2007 20:08
Вселената е изпълнена с разумни цивилизации. Някои от тях са с милиони години пред нас - те нямат нужда от "костюми" за да се придвижват от едно място на друго. Други са в началото на космическото си пътешествие - като нас. Трети - са тръгнали "малко" преди нас. А когато сме подложени на въздействие на еднакви или подобни природни, космически закони логично е да имаме близки технически, цивилизационни решения.
Статуетките "догу" са израз на техническо решение за пребиваване на земята. От такива "одежди" земляните нямат нужда, нито сега, нито преди 5000 години. Ясно личащите филтри, говорят, че НАШАТА атмосфера не е пригодена за ТЯХ, дори само да е по отношение на микроорганизмите. Предпазните очила с филтри - че НАШАТА слънчева светлина е силна за ТЯХ. Нали самите земляни, когато изкачват високи планини, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се слагат защитни очила? Ето, аналогичен проблем, решен с приблизително еднакъв разумен(технически) начин.
Не изключвам вероятността "догу" да визират друга разумна земна цивилизация, развила се и съществуваща някъде в дълбините на водната шир. Това дава отговор на въпроса и за явно личащото вътрешно налягане в костюмите "догу", което е "озаптено" с много метални колани, нитове, обръчи.
Статуетките "догу", ако бяха единствени по отношение на не-разумно обяснение, аз лично не бих се занимавал с този въпрос. Но не са! Желанието ми е да запозная интересуващите се от тази тематика с още материали. Случи се така, че "догу" бяха първите.
цитирай
5. maymi - Ще ми бъде интересно това,
03.12.2007 13:28
което ще пускаш и впоследствие...
Иначе, от къде такава категоричност? Не казвам, че не си прав за извънземните цивилизации, за развитието им и съответно нуждата им или не от костюми. Просто ми е интересно кое ти дава тази увереност при твърденията...
цитирай
6. watchtowerman - maymi -
03.12.2007 15:00
Фактите за това са много.
цитирай
7. raykov - Аз бих желал
03.12.2007 21:07
да бъда запознат с още материали.
Поздрави за хубавия постинг и снимков материал!
цитирай
8. eien - Написаното е интересно, но предполагам, че преводът е от руски език, поради което искам да внеса едно дребно уточнение:
05.12.2007 10:06
островът е HONSHU и на български ез. е Хоншю. Бронзовите фигурки Догу са от периода на неолита. Искам да подчертая, че самите японци не "дават ухо" на една от версиите за Догу - среща на Джомон /хората от този период/ с извънземни посетители!
За интересуващите се:
http://www.ufoarea.com/aas_doguancastronaut.html
цитирай
9. анонимен - Ъхъ
05.12.2007 15:01
На това народа му вика да търсиш под вола теле.
Няма никаква връзка между статуетките с извънземни. Поради няколко причини:
1.Извънземните едва ли биха приличали на нас до такава степен.
2.Няма да използват скафандри. Все едно в наше време да се правят транстлантически полети с цепелини. Ако извънземни идват тук, то значи че са по-развити от нас. Определено няма да пътуват с космически кораби. Или ще посетят Земята с помощта на сонда-робот, или ще използват т.нар. червейни дупки (както червейчето в ябълката минава през нея и пътят му е по-кратък, отколкото да ходи върху нея).
Както казва Карл Сейгън, как така сме видели извънземни, но няма нито едно материално доказателство за тях- нещо, което да са оставили. Нямаме нито едно парченце от извънземен кораб дори.
Христо
цитирай
10. watchtowerman - Тази вечер разполагам с малко време.
05.12.2007 22:31
Затова, полагам начало на своя отговор.
Съвременните лидери, заели се с проблемите на Извънземността, сред тях Владимир Ажажа, Жак Вале, не са намерили отговор какво всъщност представлява този проблем и неговите, натрупани досега, доказателства. А някои непременно искат отгвор незабавно.
Нали разбирате, че ако съществуваха ярки, недвусмислени доказателства за Извънземност, първите, които ще Го приветстват ще са "келепираджиите", печелбарите, хитреците.
Съществуващият Проблем не е въпрос на сензация. Той е преди всичко въпрос на Морал, Етика, Вяра.
Докато все още не е изявил Същността си, Проблемът дава индикации само към земни представиели, държащи на Вяра и Морал, съответстващи на Проблема. Затова не търсете отговор на ЛИЧНИТЕ си проблеми и знания.
Един пример.На срещата на Ажажа, проведена на тридневен семинар в София през 1991г.,на която имах възможността да присъствам, Ажажа сподели за случай на НЛО, наблюдавано едновременно от 6 млади курсанти-летци. И шестимата дават различни, взаимно допълващи се обяснения. Един дори, че не Го е видял. Защо такива различия при наблюдението, при положение на еднаквите физически характеристики на курсантите, беше въпросът на водещият? Попитах гоя ами ако Проблемът с видяното е проблем не само на физически , но и на морално-етични и верски възприятия? Ажажа се учуди, колко верен е такъв въпрос и защо досега не са го били включвали в тестовете?
Сега дали разбирате, колко сложен е този Проблем, и не еднозначен с нашите очаквания, знания? Всеки очаква нещо от Проблема, но какво очаква Проблема от нас, това е по-скоро въпроса?
цитирай
11. jones - Някои от тези догу...
06.12.2007 15:33
... съм виждал в Токио. Сложени са в колекцията от епохата Джомон в Историческия музей на столицата заедно с разни камъчета и нищо и никакви сечива. Изглеждат доста анахронично, поставени там. С тях има подредени и голямо количество метални зъбчати колелца, очевидно от същата ера. Около зъбчатите колелца няма никакви обяснителни бележки. :)
цитирай
12. watchtowerman - jones,
06.12.2007 17:28
Добре дошъл !
Влизането ми в blog.bg беше и с намерението да пиша за:
- географските карти на Пири Рейс и Оронций Финей;
- мегалитните каменни блокове при Баалбек;
- "желязната" колона край Делхи;

но като видях, че си писал за тях, естествено се отказах от първоначалното си намерение. На онези посетители на моя blog.bg, които искат да научат нови факти за древното и загадъчно минало им препоръчвам да посетят твоя jones.blog.
Мъничкият ми съвет към теб jones е, визираните и описани от тебе загадки да бяха още мъничко подкрепени с фактологични обяснение. Разбирам, че търсиш краткостта в изказа, но това дава увереността на невежите да опонират, макар и да осъзнавам, че е невъзможно да няма и скептици.
Въпреки, че имам намерение да опиша други загадъчни факти, не знам дали, ако ти си ангажиран, да не се се спра по-подробно по вече споменатите теми. Единстено воден от мисълта, че за тези факти, колкото повече присъстват с аргументите си в информационното простраство, толкова повече привържениците за Единен цивилационен Морал ще растат.
цитирай
13. jones - Г-н Мачканов...
07.12.2007 17:35
... Вие сте човек, който се занимава с тези теми далеч преди мен, имате свои издадени книги, разсъждавали сте повече време по въпросите и мнението Ви е далеч по-добре формирано, а изказът Ви би бил доста по-точен. Мисля, че имате пълната свобода да пишете, за каквото си пожелаете и да споделите с останалите Вашата гледна точка! Моите уважения към Вас!
Сърдечни поздрави от мен! :)
цитирай
14. watchtowerman - jones.
07.12.2007 18:54
Твърде много ценя приятелите и съмишлениците. Поради това опасенията, че мога да ги загубя, са големи.
цитирай
15. анонимен - Не ми бе даден отговор
13.12.2007 12:39
Това за вола и телето е народна поговорка. Не е моя измислица.
Освен менторско поучаване не получих някакъв смислен отговор на останалите аргументи. Някой има ли материални доказателства за идването на извънземни на Земята? Части от кораб, тела на извънземни и т.н.
Христо
цитирай
16. анонимен - Благодаря Ви
11.03.2008 23:10
Г-н Мачканов
Вашата книга "Предречено от Библията" беше за мен като Буквар за първолака. Много се интересувам от темите за които пишете. След като се запалих от Вашата книга прочетох много литература, но и до сега пречупвам всяка информация през този точно мироглед на Предречено от Библията.
С най-искрени пожелания от мен!
цитирай
17. cindy - Когато чета нещо подобно
02.04.2008 10:57
веднага се сещам за Ерик фон Деникен, нищо че неговите изследвания са свтрзани с Централна Америка, а тук говорим за Япония.
Мисля, че има нещо вярно в тези хипотези.
Приятен ден!:)
цитирай
18. watchtowerman - Здравей cindy.
03.04.2008 07:33
През седемдесетте на миналия век българите имаха шанса да видят документалния филм по книгата на Деникен "Сповени от бъдещето". Изключително ценен визуален и смислов документ. В него, между другото, показаха статуетките "Догу" при интервю с Александър Казанцев - съветски писател, защитник на Разумната Извънземност; три статуетки като най-голямата беше 60-80 см, подарени му от японски археолози учени, имащи подобно отношение към темата. Казанцев подробно показа и обясни всички детайли от външността на статуетките - поразяващо техническо постижение, отпреди 5000 години. А тогава, според "здравомислещите" учени , ваятелите са живяли в "каменната" епоха.
цитирай
19. cindy - Здравей,
03.04.2008 11:07
гледала съм филма, но тази подробност за статуетките съм я забравила. Много бях впечатлена си спомням, особено от един "изографисан космонавт". После съм чела някои от книгите на Деникен. Неговият ентусиазъм е много заразителен, а и нищо чудно да е прав. Толкова много неща не знаем.
Тези удивителни "строежи" в Гватемала и Перу едва ли само с голи ръце са ги вдигали.
цитирай
20. анонимен - Моето мнение
10.04.2008 17:02
Това е интересна статия,тъй като аз съм любител на тази тематика.Супер е.
цитирай
21. анонимен - xanax
31.08.2011 07:59
Good day, I just hopped over to your web page via StumbleUpon. Now not something I would most often learn, however I liked your feelings none the less. Thank you for making one thing worth reading.
цитирай
22. watchtowerman - To 21.
31.08.2011 18:58
And I thank you that you found in my site interesting material for reading and reflection. With these publications I seek fellows of these ideas.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265602
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол