Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 20:41 - Петър Дънов(Беинса Дуно). Безсмислици и умопомрачения
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 10278 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 09.10.2013 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Винаги ме е впечатлявала невероятната енергия, която изразходва Дънов за да разсъждава надълго и нашироко върху уникалните си безсмислици в опит да им придаде също толкова  уникално смахнат замисъл.

 

       “Човек диагностициран с шизофрения може да демонстрира дезоорганизирано и необикновено мислене и реч.” ( http://bg.wikipedia.org/ )

 

       „Ти си недоволен. Влязъл дядо ти в тебе, който от миналото е недоволен. Ти споделяш идеята на дядо си, имаш неговото недоволство. Таман те остави дядо ти, дойде баба ти, излезе баба ти, дойде прабаба ти. Излезе прадядо ти, дойде прабаба ти. Започват да се нареждат. Казваш: „Не зная какво ми стана.“ Имаш един дядо, който е праведен и той като дойде, него ден ти си разположен. Целия ден мислиш, че си добър, пък то е дядо ти. Той си замине, дойде баба ти, която е добре разположена. Ти пак си добре разположен. Но не си ти, това е баба ти. После дойде прабаба ти. Дойде прадядо ти. Вие сега сте в заблуждение с вашите деди и прадеди. Трябва да знаете тия работи. Казвате: „Надали са верни тия работи.“ Турците имат една поговорка, казват: Туй ако е истина, голяма лъжа е.

      Слушай, с жена си добре ще се обхождаш, няма да я биеш. Ако я биеш, с Любов ще я биеш. Ако е без Любов, лошо биеш.

      Ще кажете: „В какво да вярвам тогава?“ Ще вярваш в Божественото, което поддържа злото в себе си. Що е злото? – Злото не може да поддържа доброто. Що е доброто? – Това, което поддържа злото. Доброто е по-силно, затова само доброто може да се справи със злото. Що е Любовта? – Любовта поддържа безлюбието, но безлюбието не може да поддържа Любовта.

      Това са определения, вие ги нямате. Любов е туй, което поддържа безлюбието. Що е Мъдрост? – Мъдрост е туй, което поддържа невежеството

        Лошите хора са благословение за света. Добрите хора са два пъти благословение. Безлюбието е едно благословение за света, а Любовта е два пъти благословение за света.

        Мислите ли, че дядо ви, който е дошъл във вас, който е Любов, че вие сте Любов? – Не. Като дойде дядо ви, вие ще повикате баба ви. Щом дойде дядо ви на доброто, тогава ще повикате една баба лоша, която дядо ви обичал. Като дойде добрият дядо, ще повикате лошата баба и ще ги примирите в себе си. Като дойде добрата баба, ще повикате лошия дядо и ще ги примирите. Това са закони. Вие ще повикате добрия дядо и добрата баба – такива работи да не стават. Двама добри хора човека добър не може да го направят.”

 

 

    Из беседа    „Истинно, честно и справедливо„ , 6.VI.1943 г

 

 

       „Ако е светски човек, главата му ще расте отзад; ако е религиозен, главата му ще расте нагоре и ако мисли човек, главата му ще расте отпред. Знаете, ако хората биха били само религиозни, какви щяха да бъдат главите им? Щяха да бъдат високи, сплеснати, нямаше да има симетрия. Защо животните ходят хоризонтално? Защото мозъкът е на задната част. В човека мозъкът е минал в предната част. Мозъкът го е заставил да се изправи на краката си. Като започнал мозъкът да минава напред, човекът, за да не падне, трябвало е да се изправи, за да може да пази равновесие”.

 

Из беседа „Бащата иде”, 30.V.1943 г
Гласувай:
8
0


Вълнообразно


1. injir - , , Ако я биеш, с любов ще я биеш., , . . . ...
05.10.2013 21:57
,,Ако я биеш, с любов ще я биеш.,,... Така ли ?!
цитирай
2. watchtowerman - injir, в предстоящата за публикуване книга правя документален анализ за връзката
06.10.2013 19:55
injir написа:
,,Ако я биеш, с любов ще я биеш.,,... Така ли ?!

дъновизъм-богомилство, която между впрочем не се отрича от дъновизма, но същевременно правя документирана и друга връзка - богомилство-ислямизъм. Да биеш жена си с любов - това е ислямска концепция. Дори и ако трябва да я убиеш с камъни - щом с това проявяваш любов към нея - е допустимо. Иначе, Дънов за мен е един шарлатанин, който навързва турско мъдрости с българско звучене, изказвайки ги с "християнски" думи и принципи. И който няма понятие от Християнство става лесна плячка за доктринерите...
цитирай
3. injir - За какво забраняват. За инакоми...
12.10.2013 23:17
За какво забраняват. За инакомислие?
цитирай
4. watchtowerman - Блокираха ме, изглежда, заради материалите за Дънов.
14.10.2013 06:38
injir написа:
За какво забраняват. За инакомислие?

Защото се случи след тяхното публикуване. С тази ЗАБРАНА всъщност нямам и права над публикуваните си материали - не мога да ги редактирам. Админът е нарушил редица клаузи от Договора, един от които е да бъда уведомен за причините, поради които е наложил санкции. Писах на Админа няколко пъти, но отговор НИКАКЪВ...Подличко е, но такива са реакциите на страхливците, когато са овластени - не излизат на открит двубой, а действат коварно зад гърба ти, признак, че доводите им не издържат при проверката им с Истината.
цитирай
5. bezistena - Преди два месеца чисти и читави х...
18.10.2013 19:37
Преди два месеца чисти и читави хора,вдъхновени от досега с Бог на Рилските езера,споделяха радостта си от духовното общение на поднебесния Божи храм.
http://shining.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/08/21/19-avgust-2013g-sedemte-rilski-ezera-panevritmiia-pod-siniot.1141667
Някакъв безумец(от коментар 8)към себе си се вмъкна в кроткия им и финен свят и започна да се разпорежда и руши-техния,Божият свят,но най-вече своя свят!Затова му изпратихме долните коментарни съвети за да го предпазим от саморазрушаваща погибел!Сега с изненада откриваме,че това си бил ти и продължаваш с неразумието си! Отъждествяваш се с ИСТИНАТА?!Виж Кои Са ИСТИНАТА,приятел,че да спреш да се саморазрушаваш!
НЕРАЗУМИЕ=Иза и Мария
САМОРАЗРУШЕНИЕ=Зар Исуш и Мария
ИСТИНА=Иса и Диана
Пак ще публикуваме нашите съвети за твоето и на други ВРАЗУМЯВАНЕ!
ВРАЗУМЯВАНЕ от=от Бог Иза и Богиня Мария
watchtowerman=Бог Ешуа и Богиня Диана Мария-категорично указание,че аватара ти е внушен от Тях и ролята ти е дадена от Тях...

НАШИТЕ КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА НА БЕЛИТЕ БРАТЯ:

Един приятел пита наострен и недобронамерено злостен скромните и смирени чисти и излъчващи винаги доброта и сърдечност Бели Братя и Сестри,нежни и внимателно отстъпчиви и към тревичката и на мравката в природата,влюбени и величаещи и Слънцето, и прекланящи се пред Майката Природа,но преди тях и преди всичко отдаващи Душите си на Исус,и затова така плахи и нараними като Него Самия!Влиза този човек неканен във финния и крехък деликатен свят на Белите Исусови Деца и вместо да си изуе обувките и пристъпи бос на светилището и с благоговение и смиреност да поиска и той глътка от Живата вода и Святият Божи Дух,Който се е излял на това свято место заради Неговите бели чисти Деца,почва да се разпорежда и да руши в светотатство мира на Божият народ!
И тържествува безумника,защото и друг път наверно е разпердушинвал безнаказано такива несъпротивляващи се кротки и незлобливи хорица и общества!
цитирай
6. bezistena - Бедна ти е нищата фантазия, прия...
18.10.2013 19:47
Бедна ти е нищата фантазия,приятел,какво си натворяваш върху си,посягайки така върху Божиите деца!Ама няма АЗ СЪМ АТЕИСТ,АЗ НЕ ВЯРВАМ В ТАКИВА НЕЩА!Никой няма да те пита вярваш или не вярваш,както Слънцето въобще не пита сляпата къртица вижда ли го или не!
Влизаш с черна енергия в най-прекрасния,и същевременно и най-страшния и огнено опасен,в зависимост от подхода,свят на нежните и финни,и свръх мощни същевременно Божии енергии на Святият Дух.Мощната енергия на Святият Дух е винаги ПОЛОЖИТЕЛНА и се ПРЕУМНОЖАВА у потърсилият я и навлязал в територията й субект,както в конкретния случай,с неговата душевна и ПСИ-енергия.Така субекта придобива огромен енергиен заряд и потенциал,който е с положителен или отрицателен знак в зависимост от знака на неговия личен душевен ПСИ-енергиен баланс!
Ако човекът е с положителен душевен заряд,дори и с малко над нулата в положителната област на скалата,произведението от мощната енергия с положителен знак на Святият дух с енергетичния положителен товар на човека ще бъде винаги ПОЛОЖИТЕЛНО и ще му въздейства целебно, жизнеутвърждаващо,тонизиращо и въздигащо!

Дори и да не е посветен в тази висша Божия технология за самоспасение или самоунищожение,в този случай човека е придобил в съответната степен универсалната Божия благодат!
В обратния случай-ако човек е с отрицателен вътрешен енергиен потенциал въобще или само за съответния случай на нагазване в неприкосновената територия на Святият Дух,енергийното преумножаване на личният му отрицателен товар с мощният положителен енергиен товар на Святият Дух изгражда в него огромен енергиен заряд с минусов знак-страшна енергийна черна бомба,енергиен лъчев снаряд,разпръскващ и създаващ центрове на злокачествени патологични лъчеви заболявания в организъма на човека и разрушаващи го в степен,която сам си е придобил!
цитирай
7. bezistena - Тези Божии автомоторни правила ...
18.10.2013 19:57
Тези Божии автомоторни правила важат за целия заобикалящ ни свят,а най са силни и въздействащи,когато човек се намира в свещените места или в свързани с тях тематики,и когато човека е предупреден и известен за тях,както всички вие сега!
Такива са правилата на невидимия Божи свят,който е физически реален,измерим и действителен,духовно-енергийно мощен и нежно въздигащ и изцеляващ ,и същевременно неумолимо безпристрастно автовъзмездяващ!
Затова Исус и Богородица ни казват да ви предупредим и предпазим от злощастни за вас съблазни и простъпки,както и да ви насърчим към творение на добро за вас и околните чрез всемирните Исусови правила и закони на живот с Любов,Братство и Мир!
Нашият практичен съвет,приятел,е да отидеш днес в скромния Пресвет храм на Света Петка Самарджийска до ЦУМ и в разкаяние да запалиш свещички и изпросиш прошка от Исус и Мария,както и от действащите ни ръкоположени лично от Господ Исус Светии Апостол Васил Левски и Петър Дънов!Ако не си софиянец иди в най-близкия Божи храм и помни хубаво:
Нашият общ Господ Бог Исус Христос не е кухи религиозни цитати,злоба и унищожение,той не носи мечове и не се крие зад рицарски железа и шлемове!
Той е нежен,добър,обичащ и болящ с наште болки,и с твоите-защото за всички Исус е ЛЮБОВ!
Но и справедлив!
Бъди благословен и знай,че Исус и Богородица те обичат!
Намери време и влез обезателно в блога ни и статиите
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-
chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-
chast-2.1114061 и всички други.
цитирай
8. watchtowerman - Ето, променена ми е и настройката.
18.10.2013 20:27
Дал съм свободен достъп за коментари, а стоят в графата "блокирани".
цитирай
9. watchtowerman - Божиите деца е време да порастнат. Не може само да бозаете и да папкате
18.10.2013 23:17
Отдавна трябваше да станете Божии хора. За да сте способни да храните и другите, не само себе си.
цитирай
10. minabk - Възхищавам се на хора като bezistena
24.10.2013 23:47
Нямам толкова време и търпение да поучавам невежи и фанатизирани хора. Съжалявам. Надявам се да постигна развитие в това отношение.
цитирай
11. stamenmihalevski - В най-общи линии Дънов говори за ...
08.11.2013 11:31
В най-общи линии Дънов говори за баланса в природата в цитираните от теб негови думи, но после по-подробно, че сега няма време :))) Ако в една батерия има само плюс, ще "тече" ли ток?
цитирай
12. stamenmihalevski - . . . "Шизофреник, който го...
09.11.2013 01:54
..."Шизофреник, който говори безсмислици със смахнат замисъл, израсходвайки много енергия" - много тежка диагноза му слагаш, чак си помислих, че лично те е обидил по някакъв начин. :))) Откъде тази омраза към Дънов, направил ли ти е нещо? А и ти чувал ли си за безсмислици с какъвто и да е замисъл? Все едно да ти кажа "би ли ми донесъл празната кофа, която е пълна с вода" :) Ще си позволя да напиша моето тълкувание на част от нещата. Първия цитат - не знам по какъв повод говори тук. Ако знаех, щях да го коментирам целия, защото имам няколко идеи за тълкование, но не искам на сляпо. Иначе в началото "Ти споделяш идеята на дядо си, имаш неговото недоволство" е идея за възпитанието и мирогледа, които си получил от родителите си, а те от техните и т.н. На втория цитат кое не му разбираш? Той в началото казва да не биеш жена си, а във второто изречение вече използва метафора. "Ако я биеш, с любов ще я биеш." означава да я обичаш. Някой след мач на националния по волейбол ако ти каже "бихме ги", ти наистина ли ще си помислиш, че волейболистите ни са провели един ръкопашен бой с другия отбор и са надделяли? Именно по това, което ти наричаш безсмислица се подразбира, че е метафора, защото човек не може да бие някой с любов. Ти как точно си го представи това, че акълът не ми го побира? Но честно казано дори на мен ми е неудобно да пиша такъв коментар, сякаш съм даскал на петокласници, а на теб не знам как не ти е неудобно, да твърдиш, че Дънов подстрекавал някой да бие жена си с тези негови думи. Знам, че това с петокласниците е обида, а аз не обичам да ги вкарвам в спор с някой, но за по-меко сравнение, което да е точно не се сещам. "Ако е без любов, лошо биеш." - си означава "биеш ли я, лошо правиш", защото вече "ако е без любов" биенето означава наистина да я набиеш в буквалния смисъл и затова е "лошо биеш", защото не е хубаво да биеш жена си. Спирам до тук, въпреки че сутринта споменах за баланса в природата, но ако трябва и там да обяснявам всяка метафора, която е използвал, а и останалите до долу в другите цитати, то роман ще трябва да напиша, само заради поста ти. Петър Дънов не е шизофреник и не говори "безсмислици със смахнат замисъл"(каквото и да означава това), но явно не говори на твоя език. Намери си "преводач" и тогава бъди толкова активен на тази тема и пиши книги, защото все едно аз да пиша за граматиката в немския език, а да не знам, че има падежи. Това последното го приеми като съвет, защото прав е блогърът bezistena, че сам ще си навредиш (на името и репутацията - допълнение от мен). Ако искаш ми се сърди, ако искаш ме напсувай, ако искаш изтрии коментара, но поне помисли малко за себе си и не взимай импулсивни решения, за да не ти се смее накрая "цяло село". Под "цяло село" нямам в предвид, че само хората от едно село ще ти се смеят, а хората от много повече села и хората от градовете даже, защото и това е метафора. Допитай се до приятели, остави ме мен и ако имаш истински такива, би трябвало да са искрени с теб.
цитирай
13. stamenmihalevski - Виж покрай твоите буквални преводи ...
09.11.2013 15:30
Виж покрай твойте буквални преводи и аз се подведох снощи. Всъщност грешката си е моя и не мога да се оправдавам с теб. Хората ще ми се смеят за мойте си грешки, а на теб за твойте. "Ако е без любов, лошо биеш" означава, че ако не обичаш жена си, лошо правиш, което си е продължение на метафората от предишното изречение. Така целият цитат придобива съвсем ясен смисъл. "Слушай, с жена си добре ще се обхождаш, няма да я биеш. Ако я биеш, с любов да я биеш. Ако е без любов, лошо биеш." - Не бий жена си, а я обичай. Ако не я обичаш лошо правиш. Това е...
цитирай
14. apostapostoloff - Кретен и половина е този Дънов,
09.11.2013 15:41
уникален идиот, след който са се влачили и все още се влачат най- големите дебили и олигофрени в света.
цитирай
15. stamenmihalevski - Интересно ми е ако някой ти пожелае ...
09.11.2013 15:42
Интересно ми е ако някой ти пожелае "да те бият с пари по главата", какво ли ще си помислиш. хаха Сигурно, че ти пожелават някой да напълни една торба със стотинки и да те удря по главата. Представяш се за ревностен християнин или поне аз оставам с такива впечатления, тогава ми е интересно каква е тази снимка с рицаря-кръстоносец, която си си сложил на профила. Според теб кръстоносните походи да не би да са нещо, с което християните трябва да се гордеем и се гордеем? Също ми е интересно как тълкуваш едната от десетте божи заповеди "ако имаш две ризи, дай едната на ближния си". Според теб само за ризи ли става въпрос или и за панталони например... Ами ако имаш два хляба трябва ли да дадеш единия на ближния си или щом в Библията пише само за ризите, значи само ризи трябва да се дават? Предполагам си чел Библията, само че се чудя, как ли си си я изтълкувал, след като "с любов да я биеш" - го тълкуваш да набиеш жена си, докато я обичаш... :))) Направо си стоя самичък вкъщи и се смея на глас. Дано да не ме чуят съседите, че какво ли ще си помислят. Може след малко да се обадят в психото, за да дойде някой да ме прибере.
цитирай
16. stamenmihalevski - И още малко мои тълкувания на думите ...
09.11.2013 17:27
И още малко мои тълкувания на думите на Дънов. "Що е злото? - Злото не може да поддържа доброто. Що е доброто? - Това, което поддържа злото. Доброто е по-силно, затова само доброто може да се справи със злото." - Когато човек прави зло, той не се грижи за това светът да става по-добър. Ако аз набия някоя жена без да ми е направила нищо, ще провокирам у нея лоши чувства, а те пък е много вероятно да я провокират да направи нещо лошо в яда си или на мен, или да си го изкара на някой друг примерно като набие по-късно детето си, защото се е накапало, докато се е хранило и тя все още ядосана от моята постъпка да си излее яда върху него. Естествено не е задължително да го направи, но тази моя постъпка със сигурност няма да я провокира да направи нещо добро. Ако след моята постъпка тя направи нещо добро на мен или на някой друг, то ще е защото си е добър човек по принцип, а не защото аз съм я набил без причина. Защо Дънов казва, че доброто поддържа злото? - Ами защото когато някой прави зло, примерно ако аз набия пред теб някоя жена и ако ти не ме спреш, като ми биеш два шамара, то ти с добрата си постъпка към мен ставаш причина малко или много аз да си правя лошотийте и да бия жените. Затова доброто поддържа злото. "Доброто е по-силно, затова само доброто може да се справи със злото." - Ако аз набия някоя жена, но след време се случи така, че примерно остана на пътя, защото съм си изгубил жилището, заради кредит и тази жена ме приюти в нейната къща, въпреки че преди съм я набил, може и да се отключи в мен човечността и да разбера, че преди съм постъпил грешно. След това е много вероятно повече да не бия жени или най-малкото да не бия нея. Така доброто е победило злото.
цитирай
17. stamenmihalevski - "Двама добри хора човека д...
09.11.2013 17:46
"Двама добри хора човека добър не могат да го направят." - Ако аз всеки ден бия сестра си, а майка ми и баща ми са толкова добрички, че не смеят да ми се скарат или да ми бият два шамара, за да престана, то те ще успеят ли така да ме възпитат, че да не я бия повече? От там можеш предполагам сам да си изтълкуваш правилно по-горните му думи "Лошите хора са благословение за света. Добрите хора са два пъти благословение." т.е. понякога е нужно някой да бие два шамара на другия, за да прекъсне злото, въпреки че сама по себе си постъпката(да биеш два шамара на някой) е лоша.
цитирай
18. stamenmihalevski - "Що е мъдрост? - Мъдрост е туй, ...
09.11.2013 17:46
"Що е мъдрост? - Мъдрост е туй, което поддържа невежеството." - Ами ако аз бях по-мъдър, нямаше да се опитвам да те карам да погледнеш по друг начин на думите на Дънов и да си губя времето, а щях да ида и да свърша нещо полезно, като те оставя сам да се опариш от нещата, които пишеш, като издадеш книгата си, отидеш в телевизията и започнеш да обясняваш в ефир на хората мнението ти и тълкуванията ти за думите на Дънов. Тогава обаче така ще се опариш след няколко въпроса на журналистите, че ще го запомниш за цял живот и вероятно ще се промениш наистина, а сега четейки коментарите ми, може би ме псуваш и си казваш на ум "тоя пък къде е тръгнал да ме поучава...". Аз не мога да те опаря така, както може да те опари цялото общество и затова няма да ме запомниш за цял живот, заради което вероятно няма да се промениш, а ще ме помниш ден-два и ще си караш след това по старо му, а аз заради това, че ми липсва мъдрост и пиша коментари под поста ти, ще съм пропуснал ценно време, в което да прекопая градината например(не че имам градина, но...)
цитирай
19. stamenmihalevski - Ето виждаш ли, apostapostoloff ...
09.11.2013 21:39
Ето виждаш ли, apostapostoloff постъпва мъдро в случая, като те провокира по-бързо да стигнеш до момента, в който ще се опариш сам и за това е отделил съвсем малко от времето си, колкото да напише едно изречение, а аз се "плюнча" два дена и пиша фермани, с които със сигурност няма да постигна никакъв резултат...
цитирай
20. watchtowerman - Винаги ме е впечатлявала и невероятната енергия,
14.02.2014 18:02
която изразходват "дъновистите" за да разсъждават надълго и нашироко върху уникалните безсмислици на "Учителя" си в опит да ги обяснят, понеже сами виждат, че са БЕЗМИСЛИЦИ, и това ги тревожи, при което им придават също толкова уникално смахнат замисъл.
цитирай
21. kuzmo - Лудия Пешо
28.11.2015 10:35
'бахти човече, искам и мен да ме нападат така, и аз съм писал колко откачен е бейнса. знаеш ли го това, че едно време и мъжете раждали? Адам лично имал поколение, също и ева и те после се чифтосали... пълна каша.
Ама не не знам защо смахнатите му последователи дето са с постоянно главозамайване от обикаляне в кръг ме подминават. Сигурно дядо им е влязъл в задника, а не е уцелил главата. Направо ти завиждам!
цитирай
22. kuzmo - Цитат от Apostoloff
28.11.2015 10:39
apostapostoloff написа:
уникален идиот, след който са се влачили и все още се влачат най- големите дебили и олигофрени в света.

Ще те цитирам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 1846321
Постинги: 410
Коментари: 1581
Гласове: 10470
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Блогрол