Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 13:36 - Чърчил и Рузвелт - съучастници в Холокоста
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 2805 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 06.03.2023 07:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Groth, Alexander J.

Accomplices : Churchill, Roosevelt and the Holocaust

New York, Bern, Berlin, Bruxelles, Frankfurt am Main, Oxford, Wien: Berg,  2011. XII, 293 pp. Studies in Modern European History. Vol. 67 General Editor: Frank J. Coppa ISBN 978-1-4331-1463-2 hb.

 Тази книга документира за съществуващото мълчаливо сътрудничество от страна британския премиер Уинстън Чърчил и американския президент Франклин Делано Рузвелт в нацисткото изтребване на еврейското население на Европа по време на Втората световна война. Въпреки че съюзниците публично признават Нацисткото избиване на евреите политиките, които те преследват, позволяват  геноцидът да продължи. Те направиха това, твърди авторът , по три начина:

   (1) отказ за публично огласяване и персонално говорене за и против нацисткото изтребване на евреите;

   (2) отказ да ангажират дори един войник, един самолет, или един военен кораб, който да се противопостави на „Final Solution” („Окончателното Решение”) през цялата Втора световна Война; и

   (3) възпрепятстването на бягството на евреите от Хитлерова Европа .

   Alexander J. Грот е оцелял от Холокоста, повечето от членовете на семейството му  загиват по време на нацисткото „Окончателно Решение”. Той защитава  докторска степен в Колумбийския Университет и бакалавърска степен с отличие на City College в Ню Йорк. Заслужил професор по политически науки в университета на Калифорния, Дейвис, където  учи от 1962 г., специализиран в сравнителна политология. Грот е автор и редактор на редица книги включително „Сравнителна политология” (1971 г.); „Народът на Полша” (1972 г.); „Публичната политика срещу нациите” (1985); „Lincoln” (1996); „Демокрациите срещу Хитлер” (1999), и на последно място ”Гласове на Холокоста” (2003 г.).

 

    За съучастието на Чърчил и Рузвелт в осъществяването на Холокоста ще споделя още два факта, които съм публикувал в две отделни статии. В първата - „На Конференцията в Евиан(1938) Демо-крацията развърза ръцете на Хитлер за Холокоста”  

http://watchtowerman.blog.bg/politika/2013/03/12/na-konferenciiata-v-evian-1938-demo-kraciiata-dade-evreite-v.1063355

изявявам единият от фактите,  Конференцията  „Евиан”(1938)  изпрати на Хитлер сигнал, от който той се нуждаеше:  правителствата, участвали в Конференцията, няма да се намесват в неговата анти-еврейска политика

 

   Другият факт го разглеждам в статията Чърчил и Рузвелт  проявиха по-голяма загриженост да спасят коне от порода „Lipizzan”, отколкото да спасят евреите  от изтребление

 http://watchtowerman.blog.bg/politika/2013/04/20/zashto-ruzvelt-chyrchil-idyn-spasiha-kone-no-otkazaha-da-spa.1102620

 

    В началото на 1943г. българското правителство използва швейцарски дипломатически канали, за да проучи възможността евреите от българските предели да  отпътуват с кораби от Черно море към контролираната от Великобритания Палестина, а не да бъдат депортирани в концентрационните лагери, за което настояват германците.  Но опитът на  българското правителство да спаси евреите, а не да попаднат в ръцете на Хитлер, е блокиран от правителството на Чърчил.

     През март 1943 г. Антъни Идън се среща с президента Рузвелт, държавният секретар на САЩ - Кордел Хъл, и други висши американски служители в Белия дом. На срещата се разисква предложението на българското правителство. Въпросът е поставен за разглеждане от държавният секретар Хъл: как да се помогне на 60 000 евреи в България. На този въпрос Идън отговоря  "че цялостният проблем на евреите в Европа е много труден и че ние трябва да се движим много внимателно, когато се предлага да се вземат  всички евреи от страна като България. Ако правим това, тогава евреите на света ще искат да напраим подобни ангажираности в Полша и Германия." Никой от американските официални лица не изразява несъгласие.

      Ето го отговорът на съюзниците за Холокоста: понеже не можем да спасим ВСИЧКИ евреи в Европа,  то не трябва да се опитваме  да спасим онези, които можем да спасим, дори трябва да възпрепятстваме спасението им.

      По този повод проф. Дейвид С. Уаймън посочва, че "десет дни след обсъждането съдбата на българските евреи между Идън и Рузвелт, британското правителство обяви плановете си  да вземат 21 000 неевреи полски бежанци за Източна Африка. Те бяха част от 100 000 не-еврейски полски, югославски и гръцки бежанци които съюзниците преместват в резерватите на Близкия Изток и Африка през Втората световна война." 

     А проф. Монти N. Penkower допълва, че „британците дори успяха да намерят кораби, чрез които да вземат  20 000 мюсюлмани от Египет и да ги закарат до Мека за тяхното религиозно  пътуване, в средата на войната.

 В потвърждение на фактите, за съучастничеството на Чърчил и Рузвелт в Холокоста, е информацията, че английското правителство и днес продължава да държи в секретност множество документи от времето на Втората световна война, касаещи политиката на Чърчил към Холокоста.

   На този фон, на все по-голямо изявяване в публичното пространство на фактите, разкриващи съзаклятничеството на Чърчил и Рузвелт с плановете на Хитлер за провеждането на Холокоста, все по-ярко ще блести факта на Спасението на българските евреи.  



Гласувай:
6



1. oranjevia - Тактиката "ето ги виновните, ...
22.04.2013 14:40
Тактиката "ето ги виновните,я плащайте сега обезщетения"е типичен рекет на разни ционистки организации.Много ми е интересно за милионите руски военнопленници в концлагерите,кой ще плати?А за циганите?Май и те бяха хора?А за милионите мирни жители на страните от оста избити злонамерено и целенасочено от англичани и американци със самолетни бомби?Само в Дрезден по непосредственни оценки са убити между 75 и 150 000 човека.В този случай се забравя, че са нарушени женевските конвенции.
цитирай
2. watchtowerman - Прав си оранжев.
22.04.2013 17:07
Ционисти избиват ционисти. Първите искат пари за да го направят, другите също искат пари, загдето са им го направили. И кой дава парите и на едните и на другите? Пак ционисти. Само че тия ционисти - последните, които дават парите, за да имат пари ги взимат от гоите. Така, с парите от гоите ционистите плащат хем да се избиват помежду си, хем и да се обезщетяват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265451
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол