Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 22:44 - „Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот” - Алберт Айнщайн
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 4713 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора."


image


   Пророческите думи са на Алберт Айнщайн. Много учени, са на мнение, че поголовното измиране на пчелите е характерно за целия свят и може би предшества края на човечеството. Причината е, че няма технология, която да замени труда им. 


   Измирането на тези насекоми се свързва и с вредната радиация, която излъчват мобилните телефони. Експеримент на американски учени показва, че електромагнитните вълни и радиацията, излъчвана от мобилните телефони, дезориентира пчелите и те не могат да открият пътя към кошера. Пчелите използват за комуникация същите честоти, които се използват и от мобилните телефони, които им служат и за ориентация. 

 

    2013 г. може да се окаже най-гладната за България от десетилетия насам. Заплахата за подобно катастрофално развитие идва от пчелите. У нас те масово измират и ефектът няма да е само изчезването на меда от магазините. Изчезването на работливите насекоми в цялата страна води след себе си и липса на земеделска реколта. Хиляди фермери вече са в ужас как ще се прехранват това лято и дали въобще има смисъл да засаждат продукцията си.


    За своя кратък живот от около 45 дни, събирайки мед, пчелата опрашва около 2 000 000 цвята. Така летящите насекоми осигуряват екологичното равновесие в природата, което сега рязко ще бъде нарушено. А това означава, че ябълки, круши, домати, картофи няма да могат да дадат плод. Стопаните не са в състояние да заменят работата на пчелите и вече алармират, че идва гладна година. 

    Най-притеснени са местните в Странджа, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, тъй като там морът по пчелите е огромен. Селското стопанство у нас ще бъде унищожено и това е реален проблем, който ще ни връхлети това лято", категорични са фермери. До момента в тези региони са измрели хиляди пчелни семейства. Обичайната смъртност на пчелите е в рамките от 3 до 5% за година, а тази пролет в определени райони достига до 85%. Дългогодишни пчелари споделят, че за пръв виждат такова чудо. Подобна е ситуацията и в Смолянско, където стотици пчелари са уплашени от масовото измиране на насекомите. 

    Като цяло за изминалите десет години смъртността в пчелните семейства се е увеличила 5 пъти.  Възможно е климатичните промени също да са фактор за този процес, предполагат производители. Според тях с промените в климата през последните години пчеларите се сблъскват с нови заболявания, които досега не са наблюдавани.



Брюксел разреши отрови, които ги избиват



    Рязкото измиране на пчелните кошери по целия свят дълго време притеснява биолозите. Скорошно проучване от страна на Комисията за контрол на безопасността на храните в ЕС потвърди, че причината за това е използването на торове и от класа неоникотиноиди. Въпреки това ЕС не ги забрани и редица организации за защита на животните обвиниха съюза в лобизъм.

 

По материал от:

 

http://www.earths-book.com/2013/03/pchelite-izmirat-i-niama-da-ima-rekolta.html




Гласувай:
9



1. bojo12345 - Мрачна прогноза!
31.03.2013 00:16
Когато ножа опре до кокала , дано не е станало късно.Вярвам ,че по опазването на пчелите ще се предприемат необходимите мерки.
цитирай
2. watchtowerman - Хората са насочили вниманието си изключително към социалните вълнения и катаклизми,
31.03.2013 10:47
поради което малко обръщат внимание на природните сътресения и катаклизми. А те и двете - социалните и природните катаклизми, са не само взаимосвързани, но са израз на необратими процеси, водещи към гибел. Бог даде земята на човека и изиска от него да й бъде нейн "добър" стопанин. Но дойдоха времена, и човеци, които, като се отрекоха от Бога, се отрекоха и от Постановленията Му. Поради това, вместо да бъдат "добри" стопани на планетата си, тия човеци се превърнаха в диви експлоататори на природата. Ама настъпва и Времето, Когато Бог ще поиска и отчет от подивелите стопани за свършената от тях работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265590
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол