Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 14:18 - Дания се превръща в ислямска държава
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 5620 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 27.11.2012 12:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Мюсюлманските имигранти в град, близо до Копенхаген, наложиха отмяна на традиционните  коледни празненства тази година, докато по същото време харчат щедро за ислямския празник Курбан по случай края на Рамазана.

     Спорът ескалира в бурен национален дебат за ролята на исляма в християнска Дания, където проникващото мюсюлманско население става все по-настоятелно в налагане на волята си по широк кръг от социални и граждански въпроси.

      Последният факт в тази насока е „Egedalsvжnget” -  жилищен комплекс в град Kokkedal, разположен на около 30 километра северно от Копенхаген, където арабските и турските имигранти вече съставляват повече от половината от общия брой на населението.

      На неотдавнашна среща на асоциацията на Egedalsvжnget наемателите, мюсюлманското мнозинство в борда на директорите отказа да разреши  разходи от 7000 датски крони ($ 1200) за ежегодните коледни празненства на общността.

      Гласуването дойде малко, след като за същия съвет на директорите даде разрешение да се изхарчат 60 хиляди крони ($ 10,000) по случай честването на мюсюлманския празник Курбан. Пет от девет от членовете на борда са мюсюлмани.

       Немюсюлманският член на управителния съвет - Карин Leegaard Хансен, е предложила честването на коледния празник, но предложението е  било блокирано от мюсюлманските членове на борда.

      Спорът, който е най-новият от все по-нарастващия списък от свързани с мюсюлманските противоречия в Дания, беше съобщено за първи път от датския Broadcasting Corporation (DR) на 7 ноември. Оттогава въпросът лавинообразно нараства в национален скандал и се превърна в основна тема за обществен дебат в датските медии, както и в политическите среди.

       Говорител на датската Консервативна партия, Том Behnke, казва, че се страхува, че има хора, които искат да превърнат Дания в мюсюлманска страна. В интервю DR News, Behnke каза:

    "Мисля, че е дълбоко тревожно, че нашите усилия за интеграция са толкова неефективни. Когато ние се отнасяме с добрия дух на  старите датски традиции към мюсюлманите, те внедряват мюсюлманските традиции вместо нашите. Живеем в Дания, и хората, които идват тук трябва да се адаптират към обстановката, която съществува и се прилага тук. "

      "Ние трябва да помним, че в миналото, Рамазан Байрамът всъщност е празник на победата на мюсюлманите, след като са клали християните. Така че аз не знам доколко имат право да празнуват в Дания. Все пак, на хората трябва да бъде позволено да празнуват какъвто и празник си искат, но те също трябва да спазват празниците в страната, в която те са приходящи ".

     Behnke добави:

     "Безсмислено е желанието си да превърнете Дания в мюсюлманска страна, само защото сте мюсюлмани. Това никога не трябва да се случи. Напротив, ние трябва да имаме взаимно уважение един към друг. Това е липса на уважение за датските традиции и култура. Ние не трябва да имаме Дания, където датските традиции изчезват скоро след като има мюсюлманско мнозинство ".

     Сега, датската полиция разследва мюсюлманските членове на борда по обвинение в расизъм. В интервю с Copenhagen Post, каза говорителят на полицията Карстен Egtved:

      "Необходимо е да се определи до каква степен решението на мюсюлманските членовете на съвета първо да гласува с "да" 60000 крони за Рамазан Байрамът, а след това с "не" на 7000 крони за коледна елха, за да се празнуват християнските традиции, нарушава законите от дискриминация срещу християни и техните традиции. "

     Противоречията по "Коледната елха" взеха зловещ нов обрат на 12 ноември, когато микробус, с двама журналисти от TV2 News, е бил нападнат от 25 маскирани хулигани. Журналистите бяха отишли в​​Egedalsvжnget комплекс да снимат репортаж за историята, но веднага след пристигането им микробусът е замерян с тухли и павета.

image


image



Нападателите унищожиха микробуса и подгониха нещастните журналисти, които избягаха извън района на комплекса.

      Според TV2, извършителите са мюсюлманските младежи, които искат да се заглуши медийното отразяване на спора за коледната елха.

     Местната полиция е на страната на мюсюлманските нападателите като обвиняват журналистите за изпращане телевизионен екип в района. Дан Houtved, от полицията в Северна Зеландия, казва пред BT News, че той не би отишъл там като журналист с TV2:

     "Вие избирате да влезете напрегната зона. Може да се спори за това дали е разумн, но аз вероятно не бих го направил."

      Houtved има предвид нарастващия брой на забранени за преминаване зони в покрайнините на Копенхаген и други датски градове, които са все по-автономни анклави, управлявани от мюсюлмански банди младежки. Те са области, където Датската полиция се бои да пристъпя.

    През март, например, повече от 140 мюсюлмански членове на банда атакуваха сградата на съда, където двама братя мюсюлмани, бяха съдени за опит за убийство.

   На 6 март, мюсюлмани - членове на престъпни улични банди, които са взели под контрол големи части от датските градове, носеха маски и бронирани жилетки и хвърляха камъни и бутилки,  като се опитаха със сила да продължат своя път в квартала, където заседава съда в Glostrup, силно ислямизирано предградие на Копенхаген,

     Полицията използва палки и сълзлив газ, за да отблъсне членовете на бандата, които били въоръжени с арсенал от 20 различни видове оръжия, включително и железни лостове, дартс(къси копия, стрели за ръчно мятане), чукове, ножове, отвертки и дървени бухалки.

     Делото в Glostrup участват двама пакистански имигранти, обвинени , че са свързан с ескалацията на войната за „трева” между съперничещи си мюсюлмански банди от предградия на Копенхаген. Имигрантските банди са отговорни за най-малко 50 стрелби в и около Копенхаген през 2012.

      Имигрантски банди са замесени в безброй престъпни дейности, включително трафик на наркотици, контрабанда на незаконно оръжие, изнудване, трафик на хора, грабежи, проституция, кражба на коли, рекет и убийства.

     Много от членовете на бандата са етнически араби, босненци, турци и сомалийци. Те също така включват иракчани, мароканци, палестинци и пакистанци.

     През последните няколко години, имигрантски банди се умножиха из цяла Дания.

     Датските власти изчисляват, че всяка година повече от 700 имигранти на възраст между 18 и 25 избират престъпността за постоянна кариера, като се присъединяват към някоя от съществуващите – повече от 100, които в момента действат в Дания.

     През август, повече от 80 мюсюлмански членове на банда нахлуха в болница в Одензе, третият по големина град в Дания, в неуспешен опит за отвличане на 26-годишният съперник член на банда, които преди това е бил прострелян и намушкан с нож в търговски център в област Vollsmose. Край болница полицията трябваше да използва оръжия, за да се предотврати разгневената тълпа. При този сблъсък линейка и четири полицейски коли са били унищожени.

      Съвсем наскоро мюсюлмански банди са рекетирали магазини и барове в Nшrrebro, квартал на Копенхаген, застрашавайки местните собственици с насилие, ако те отказват да плащат пари за това, че работят в "мюсюлманска територия."

     Но някои не-мюсюлмани отказват да се поддадат на заплахите. Да вземем за пример 67-годишната Джейн Педерсен, смела собственичка на кафене Viking, което е в центъра на повтарящи се атаки на мюсюлмански банди, заради нейния отказ да плати.

image
Паветата за сплашване - рекет, хвърляни по витрините на кафенето, на преден план.


    Педерсен
създаде страница във Facebook, наречена "Не на хулиганите, Да, за Beer", която е изготвила национално и международно внимание към тежкото положение си.

    В интервю на Jyllands-Posten вестник Педерсен заяви:

     "Някои момчета дойдоха тук и ми казаха, че трябва да плащам за да бъда в техния район. Аз отказах.”

 

  По материал от:

 

Converting Denmark into a Muslim Country

by Soeren Kern
November 21, 2012 at 5:00 am

 

http://www.gatestoneinstitute.org/3459/denmark-muslim-country



Тагове:   Denmark,   muslim country,


Гласувай:
15



1. vmir - Цигания до шия.
26.11.2012 15:19
Европа спешно трябва да преразгледа принципите си и да престане да храни кучета, които не само ще я лаят, но и ще я разкъсат, без да им мигне окото.
цитирай
2. watchtowerman - Това "преразглеждане" може да стане само
26.11.2012 15:40
vmir написа:
Европа спешно трябва да преразгледа принципите си и да престане да храни кучета, които не само ще я лаят, но и ще я разкъсат, без да им мигне окото.

чрез натиск "отдолу". "Горе" дерибейства левичаро-ислямска върхушка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2266014
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол