Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2012 13:55 - Засилващите се жеги - признак за наближаващото Пришествие на Христос
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 9041 Коментари: 13 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


   През лятото, обикновено около половината от ледената покривка на Гренландия се стопява. Но тази година степента на топене на леда е  драстично по-висока.


   Само за 4 дни – 8-12 юли,
ледената покривка върху повърхността на Гренландия е намаляла от 40%(сателитната снимка вляво),  на 3% (сателитната снимка вдясно)  

 image

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/greenland-melt.html

 

   Засилващите се жеги по целия свят говорят, че е в процес на изпълнение едно от пророчествата в Библията, определящо времето на Пришествието на  Господа Исуса Христа:

 

   „Четвъртият [ангел] изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да опалва човеците с огън.” – Откровение(Апокалипсис)  на Йоан 16:8




Гласувай:
7



1. estirbg - Чакай, чакай, приятелю!
28.07.2012 15:43
Стана ти горещо и започна да търсиш цитати от Бибилията - много бързаш! Седемте чаши на Божия гняв са едва след световното утвърждаване и установяването на царството на антихриста - Римо-католическия трактовка за задължително осветяване на първия ден от седмицата, който е неделята. Прочети внимателно 16 глава на Откровението и ще видиш, че първо трябва да се появи лошата и люта рана на тези, които са приели белега на звяра(неделята) и които му се покланят(като на бог).
"3 Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря.
4 Третият ангел изля чашата си в реките и във водните извори; и водата им стана кръв.
5 И чух ангела на водите да казва: Праведен си Ти, Пресвети, Който си, и Който си бил, загдето си отсъдил така;
6 понеже те проляха кръв на светии и на пророци, то и Ти си им дал да пият кръв. Те заслужават това.
7 И чух [друг от] олтара да казва: Така, Господи Боже Всемогъщи, истинни и праведни са Твоите съдби."
Едва след тях идва четвъртия ангел, който ти си цитирал, за да излее чашата си върху слънцето :" 8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.
9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава."
Това, което се случва днес с градусите е само прелюдията към още по-големия пек, който ни очаква. Така че не бързай да ускоряваш библейските събития - те наистина са много близки и непосредствени. Пий си сега студения айран, чети внимателно Откровението и се въоръжи с търпение, защото наистина идват много тежки времена...

цитирай
2. watchtowerman - Леле мале каква адвентна самонадеяност!
28.07.2012 18:28
estirbg написа:
Стана ти горещо и започна да търсиш цитати от Бибилията - много бързаш!... Пий си сега студения айран, чети внимателно Откровението ...

Каква деноминационна гордост. Божието Слово е онова, което пише Елена Вайт. Ами, ако бъркате ?! Христос ИДВА, а вие си чакате някакви измислени събития да се случат.
Първо, НИКОГА не забравай, че щом претендирате да сте Христова Църква, то за вас си има определена класификация - все пак трябва да сте ЕДНА от седемте църкви, посочени във 2 и 3 глава на Откровението. А там няма ласкави думи за ни една...
Второ, Притчата за "десетте девици" в Матей 25 глава говори, че ВСИЧКИ ЦЪРКВИ СА ЗАСПАЛИ преди Пришествието, или казано направо - ПРОПУСНАЛИ СА доктринално да обосноват Пришествието, чакат да се случат ДРУГИ събития преди Пришествието, и затова Идването на Христос е изненада за тях.
Преди две хиляди години ни един КНИЖНИК НЕ ПОЗНА БЕЛЕЗИТЕ за Идването на Христос. Днес, има повторение на древната ситуация. Такава е съдбата на този вид пророчества - повторение и аналогия. . Затова Ни една християнска доктрина(книжниците от древността) няма да познае белезите преди Пришествието. Особено горделивите и самонадеяните. И затова ще питат подобно Йоан Кръстителя:
"Ти ли си Оня, Който има да дойде, или другиго да чакаме?"
Затова:
"Не високоумствай, но бой се!".
цитирай
3. tanyaivanova - И ако вземе, че пак не дойде как ще се ...
28.07.2012 20:48
И ако вземе, че пак не дойде как ще се спасим от жегата???? Май и праведни и неправедни ще пукнем щото така решили илюминатите.
цитирай
4. estirbg - Слушай, приятелю,
28.07.2012 21:23
не смесвай адвентната ми принадлежност с говорещото Божие слово, което за да го чуеш, трябва да го прочетеш, пък ти май много-много не се допитваш до него. Ако беше почерпил информация и мъдрост от Словото би трябвало да разбереш какво първо трябва да се случи, за да започнат да се изливат чашите на Божия гняв. То че съвсем близко е Неговото пришествие ни най-малко отричам и оспорвам, много добре знаеш, че темата на блога ми е повече от предупредителна за идващия край на времената, но да хванеш абзац от Йоана, който ти допада и да го размахваш като жълт вестоносец е повече от неточно и некоректно свидетелство.
Не те съветвам да се прицелваш в църквата ми и да й приписваш черти, присъщи на другите църкви -"дъщери на блудницата". Като видиш кой следва римокатолическата и кой скача по нейната свирка веднага можеш да прецениш кой от кой отбор е, пък адвентната винаги е разобличавала истинската същност на папските световни амбиции. Така че вместо да вадиш бъдещи събития от където ти падне (на които естествено ние ще сме свидетели, но в определена хронологична последователност), вземи чети Откровението, но преди това моли Бог да ти даде мъдрост, за да проумееш Словото му, защото
"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт." Притчи 16:25

цитирай
5. watchtowerman - Краят на моя път не ще го определи ни Елена Вайт, ни адвентизма.
29.07.2012 00:03
estirbg написа:

"Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт." Притчи 16:25

И е безкрайно жалко да заплашвате с библейска смърт някого, само защото задава въпроси относно несъстоятелността на доктрината ви, на които, като не може да му отговорите, с друго, викате на помощ дявола, че да ви помогне да го вкарате казана в ада. Къде останаха приказките, че сте носители на Христовата любов?
цитирай
6. watchtowerman - Недейте надценява възможностите на илюминатите.
29.07.2012 00:08
tanyaivanova написа:
И ако вземе, че пак не дойде как ще се спасим от жегата???? Май и праведни и неправедни ще пукнем щото така решили илюминатите.

Те все пак са хора...
цитирай
7. estirbg - А къде са християнската ти любов и уважението в коментар №2, watchtowerman
29.07.2012 01:55
Освен презрение, високомерие и несъстоятелни обвинения друго не съзрях. Хайде да не перифразирам "Крадецът вика дръжте крадеца!"
И не аз те заплашвам със Словото, приятелю, а то самото е
" е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето."Евреи 4:12
Твоите помисили не са в синхрон с Божиите пожелания...Съжелявам за теб и ще се моля за заблудената ти душа.
цитирай
8. watchtowerman - Аз знам, че не знам.
29.07.2012 09:45
И затова мога да намеря общ език с хора, които споделят същото. Но има и такива, които, като не знаят това, разговорят не за знание, а за назидание. Това, превръща се за мен, в тежко наказание.
цитирай
9. анонимен - Асен Ал., София
29.07.2012 20:55
Защо се правите на много умни, пишещите коментари под поста! Не виждате ли, че човека тотално се изроди. Той стигна своето дъно. Няма нещо, което да не е унищожил в природата. Аз не се опирам на Библията. Моите наблюдения са страшни.
цитирай
10. nkf - watchtowerman, какъв е смисъла да ...
31.07.2012 20:23
watchtowerman, какъв е смисъла да спориш със съботянката? Нали знаеш, че "Когато Господ реши да накаже някого му взема първом акъла". Та- с безумни не се спори.
цитирай
11. watchtowerman - Все пак се надявам...
31.07.2012 23:12
nkf написа:
watchtowerman, какъв е смисъла да спориш със съботянката? Нали знаеш, че "Когато Господ реши да накаже някого му взема първом акъла". Та- с безумни не се спори.

Защото четем една и съща Книга.
цитирай
12. estirbg - nkf, съботянин беше и Исус,
01.08.2012 22:10
който спазваше Божият ден - Съботата, заложена в Четвъртата заповед от Декалога на Твореца. Не само я спазваше, но и учеше всички да я спазват, защото "Съботата е направена за човека" Марк 2:27
Божият син разби всякакви съмнения, че Законът вече не е валиден:
"17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.
18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство."Матей 5
Освен това в съботата Божият син проповядваше:
"И когато настана събота, почна да поучава в синагогата; Марк 6:2
"И дохождат в Капернаум; и незабавно в съботата Исус влезе в синагогата и поучаваше." Марк 1:21
В събота проповядваха и Неговите ученици:Деяния 18:4
"И всяка събота той разискваше в синагогата с юдеи и гърци, и се стараеше да ги убеждава"
Старая се и аз да ви убедя, че когато се идентифицираме като христови, трябва да следваме християнските норми на поведение, освен дадените Божии заповеди и заръки. А ти nkf, в безсилието си срещу Божието слово умееш само да бълваш змии и гущери. Май трябва да ти напомня някои "забележки" на Исус:
"Не съдете, за да не бъдете съдени.
2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери." Матей 7
Нищо ново под слънцето - както Исус го обвиняваха и му се присмиваха, това ще се случи и със всички верни на Нему:
"Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.
Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.
Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят." Йоан 15:18- 20


цитирай
13. анонимен - KALTIN
02.08.2012 02:31
ne vqrvaite na religiite te sa suzdadeni za manipulirat samo istinata za drevnite e realna :) skoro drevnite 6te sa tuk i nqkoi 6te se u4at na zlo drugi na dobro ..... i 6te polu4at i 6te im se dade .... a tezi koito vqrvat na targa6i bankeri i popove ..... za tqh perioda 6te e truden !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265904
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол