Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 22:28 - Обещаното завръщане на Израел.
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 6203 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 10.10.2023 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

Обещаното завръщане на Израел  

1896 г., февруари. Във Виена излиза трудът на Теодор Херцел (1860-1904 гг.) “Еврейската държава. Опит за модерно решение на еврейския въпрос”. Антиеврейството не е преходен, а постоянен фактор, казва Херцел. За да няма гонения над евреите, те трябва да имат своя държава. “Еврейският въпрос е национален и може да се реши само чрез възстановяване на еврейската държава”. А това може да се осъществи само при масова концентрация върху собствена територия. С идеите си той показва коя е тази земя - Израел.

Преди да избухне Първата световна война, съюзниците Англия, Русия, Франция и Италия планират поделянето на огромната по онова време Турска империя. Англия претендира да вземе и Палестина.

Във връзка с войната Англия изпитва остра нужда от ацетон - материал, необходим за производството на взривни вещества. Еврейският учен-химик д-р Хаим Вайцман, живеещ в Англия, разработва метод за получаването му, без да са нужни суровини от чужбина, като по този начин морската блокада на германския флот не може да накърни боеспособността на английската армия. Придобил авторитет в английските политически среди, Вайцман предлага проект на английския кабинет, в който се настоява Великобритания да изрази “принципното признаване на Палестина за Национален дом на еврейския народ”.

На 2.XI.1917 г. английското правителство излиза с декларация, която остава в историята като “Балфурова декларация” - по името на въшния министър Балфур, който я оповестява. В нея се признава правото на еврейския народ на национално възраждане в някогашната му родина: ”Правителството на Негово Величество се отнася благосклонно към възстановяването на национален дом за еврейския народ в Палестина и ще положи всички усилия да облекчи постигането на тази цел…”, се казва в декларацията.

През 1918 г. англичаните отвоюват Палестина от Турската империя. Започва масова емиграция на евреи от цял свят към освободената територия. Пустеещите полета започват да се обработват и напояват. Залесяват се десетки хиляди декари с гори, лозя, градини с портокали, лимони, маслини, смокини. Започва развитие на промишлеността.

И Аз ще върна от плен людете си Израиля; те ще съградят запустелите градове и ще ги населят, ще насадят лози и ще пият виното им; и ще направят градини и ще ядат плода им(Амос 9:14).Ще направя и да се населят градовете и запустелите места ще се съградят. Опустошената земя ще се обработи, макар да е била пуста пред очите на всекого, който минаваше( Иезекийл 36:33).

Обаче Палестина, смятана дотогава като район без особено значение, без природни богатства, поради което може да се даде на евреите, изведнъж се оказва незаменима. Завръщащите се евреи са безимотни и малоимотни, и някои правителства, ангажирани в решаването на еврейския проблем, започат да се опасяват, че в Палестина може да се създаде втора, след Русия – през 1917 г. - социалистическа държава. Същевременно Великобритания разбира, че за да укрепи империята си (т.е. присъствието си) в района на Близкия и Среден изток трябва да провежда политика в интерес на многомилионния арабски свят. И създаването на еврейска държава в Палестина се блокира.

След няколко години Европа започва да се тресе от закани срещу евреите. Трупаната със столетия омраза срещу евреите стига своя апогей с “Окончателното решаване на еврейския въпрос” от хитлерова Германия. Вместо в Палестина, 6 милиони евреи отиват в пещите. От тях 1,5 млн деца!… От всеки трима евреи в Европа - двама са унищожени. Това не са войници, банкери, борсови спекуланти, магнати - а еврейската беднота, мизерията от “гета”-та. Световната общественост научи за истинските размери на небивалия геноцид едва след края на войната. Огромно чувство за вина потресе народите… И поиска час по-скоро да излекува раните, причинени от грубите дипломатически и политически грешки. Ако евреите имаха своя родина, както им се обещаваше през 1917 г., нямаше да имат тази трагична участ.

И правителствата на спечелилите войната държави решават, че трябва да се даде възможност на евреите да имат своя държава. Така, на 29.XI.1947 г. Общото събрание на ООН приема Резолюция 181 за основаване на еврейска държава в Палестина с площ 14 000 кв. км. “За” резолюцията гласуват 33 държави; “против” са 13 (всички арабски); “въздържали се” – 10.

Ще издигна ръката Си към народите и ще възвися знамето Си пред племената. И те ще доведат синовете ти в обятията си и дъщерите ти ще бъдат донесени на раменете им(Исай 49:22).

На 14.05.1948 г. е обявена независимостта на Израел.

    Знаменателни са думите на първия министър-председател на Израел - Давид Бен-Гурион, който казва по този случай: ”Вярвате или не, нашият народ Израел се връща, за да подготви идването на Месия.

Така казва Господ Иеова: ето, Аз ще взема Израилтяните изсред народите дето са отишли, и като ги събера отвсякъде, ще ги доведа в земята им(Иезекийл 37:21).

Идат дни, казва Господ, когато ще върна от плен людете Си Израиля и Иуда, казва Господ; и ще ги върна в земята, която дадох на бащите им; и ще я владеят(Иеремия 30:3).

На следващия ден – 15 май, египетският министър - председател Нокраши Паша издава заповед военните сили на Египет да навлязат в Израел. Заповедта е мотивирана с необходимостта “да се поддържа реда и спокойствието в Палестина”.

Армиите на шест арабски държави – Ливан, Сирия, Саудитска Арабия, Трансйордания, Ирак и Египет навлизат в новосъздадения Израел.

Израел – държава на един ден, без армия и държавен апарат, първоначално отстъпва по всички фронтове. Ала невероятно! По-малобройните и набързо сформирани еврейски военизирани дружини, екипирани с пушки и камиони, защитени с торби от пясък, побеждават редовните арабски армии, въоръжени с артилерия, танкове и самолети. За да не претърпят по-големи поражения, арабските държави се съгласяват на примирие. Като последица от войната град Йерусалим е поделен между Израел и Трансйордания. Източен Йерусалим, където се намира Старият град - някогашният Йерусалим - попада под властта на Трансйордания.

На 5 юни 1967 г. започва “Шестдневната” война. Тази, отново наложена на Израел война, се оказа изключителна и от пророческа гледна точка. На 8 юни 1967 г. израелската армия завзема стария град Йерусалим. Пророческите думи на Исус:

 

    “И Йерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците

 

    се реализират. Народ, земя и столица - отново заедно!

 

Съдбата на Йерусалим

 

Докато израелският народ е в изгнание две хиляди години, съдбата и историята на Йерусалим също са белязани от “времената на езичниците”.

 

След разгрома на еврейските въстаници, на мястото на разрушения Йерусалим римляните основават през 138 г. град с името Санта Капитолия, където поддържат военен гарнизон.

По времето на византийския император Константин – 324 г., градът възвръща старото си име – Йерусалим.

През 613 г. градът е превзет от персийския цар Хосрив. В 627 г. Византия си го възвръща.

През 637 г., след 4-месечна обсада, е превзет от Халиф Омар, багдадски халиф.

В 868 г. го превзема Ахмед, турски владетел на Египет. В продължение на 220 години е владян от турци и сарацини.

През 1099 г. кръстоносците, под командуването на Гофрей Буйон, го превземат.

В 1187 г. Саладин, източен султан, изгонва кръстоносците.

В 1242 г. Салих Исмаил - емирът на Дамаск, не успява да го задържи под напора на латинските князе.

В началото на 1260 г. в Палестина нахлуват монголци, които владеят града за кратко. През септември с.г. са разбити от мамелюците.

После пак идват кръстоносците, принудени да го напуснат през 1291 г., когато е превзет от египетския султан.

Турският султан Селим, който завоюва Египет, превзема Йерусалим през 1517 г. Оттогава градът е владян от Турция.

До 1917 г., когато англичаните, под командуването на генерал Алънби, го завземат.

Те пък го напускат през 1948 г.

Следва период на владение от Йордания.

        И “Шестдневна”-та война от 1967 г. След нея - град и народ отново са заедно!

През 1980 г. израелският Кнесет (Парламент) приема закон, с който обявява Йерусалим “за вечна и неделима столица на Израел”!

Така ерата, която Исус нарече “времена на езичниците” или на “народите”, приключи..

 

- - -

 

         Ала пророческите думи на Исус не свършват тук. След “времената на езичниците ще настъпят събития :

И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бучението на морето и вълните. Човеците ще примират от страх и от очакване нещата, които ще постигнат вселената, защото небесните сили ще се разклатят. И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава(Лука 21:25-27).

       Евангелието от Лука е писано на старогръцки. Затова думите “ защото небесните сили ще се разклатят”, буквално се четат така:” защото силите на уран(ουρανων – ouranon; ouranos) ще се разклатят”.

          „Бог” Уран в древногръцката митология олицетворява небето”. Оттук преводачите предават смисъла на “уран” като “небеса”. Ами ако Исус е споменал не “шамаим” - еврейското понятие за “небеса”, а “уран”, което гръцкият лекар Лука предава буквално, а преводачите го превеждат като “небеса”? Тогава, завършването на “времената на езичниците ще бъдат белязани с такива събития в света, в които “силите на уран ще се разклатят”.

Историята на ХХ век е свидетел на “верижното разпадане на ядрото” или “атомния” взрив, който става възможен въз основа на характеристиките на ядрото на елемента уран. Случайност ли е това съвпадение...? Дали краят на пророчеството на Лука 21:24-27 не говори за „разклащане” силите на уран, чрез което да визират и тежките последствия от аварии като в Чернобил през 1986, във Фукушима на 11 март 2011, или за нови, излезли извън контрол ядрени материали и процеси, а защо не и излезли извън контрол произведени ядрени оръжия, а и производители на ядрено оръжие ?!

 

Все повече държави в света разработват технологиите за обогатяване на уран. Иран, Северна Корея неведнъж са заявявали, че създали ядрено оръжие веднага ще се възползват от употребата му...Ами “черният” пазар за ядрени продукти и оръжия ?

Няма точни данни за “изчезването” на ядрени бойни глави от Украйна, от времето на разпадащия се СССР: десетки; стотици...?!

През 1997г. небезизвестният генерал Лебед споделя при посещението си в САЩ, че като ръководител на военна комисия, назначена за разследването на наличността на 142 куфарчета-бомби, представляващи специфична разработка на тактическо ядрено оръжие, установява липсата на 84 от тях, за което е докладвал лично на президента на Русия, по онова време - Борис Елцин. Заради изказването си генерал Лебед е обвинен от Главния прокурор на Русия за издаване на държавна тайна, с което му се отряза пътят към политическата власт. По-късно генералът загива при въздушна катастрофа, обвита в мистериозни обстоятелства...

Тези 84 куфарчета не са се „изпарили”, а са някъде из планетата и чакат...Не са по-тежки от 15-18 кг, 14кг е критичната маса на урана за да може да се осъществи „разпадането на ядрото” и да се получи атомния взрив...

Човеците ще примират от страх”, се казва в пророчеството. Употребената гръцка дума „страх” е „φοβου”(„ phobos”), която има значение и като „терор”...

 

Преди няколко години “бащата” на ядрената бомба на Пакистан – Абдул Кадер Хан, притиснат от международната агенция за атомна енергия (МААЕ), призна, че през 90-те години на миналия век е продал технологията за производство на ядрено оръжие на Ирак, Иран, Северна Корея, Сирия, Либия. Докъде са стигнали цитираните страни в стремежа си да се сдобият с ядрени оръжия, може само да се гадае.

 

Аварията в атомната централа във Фукушима, следствие от 30 метровата океанска вълна, заляла сушата на 11 март 2011г. е още едно потвърждение на пророчеството:

а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бучението на морето и вълните”.

че между „разклащането” на „силите на уран” и „рева”(в други алтернативни преводи) на „морето и вълните„ съществува връзка. Авторитетни световни вестници публикуваха версията, че в атомната централа във Фукушима са извършвани опити с ядрени процеси, и катастрофалното земетресение да е било следствие на излязъл извън контрол ядрен процес – ядрен взрив.

 

         „И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава” 



Гласувай:
6



1. анонимен - http://vbox7.com/play:0e10742f
24.08.2011 22:44
http://vbox7.com/play:0e10742f
цитирай
2. injir - Stranno i istina...
24.08.2011 23:02
Stranno i istina...
цитирай
3. estirbg - И тук отново ще напомня,
25.08.2011 01:36
че ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ИТИНСКИЯТ ХРИСТОС, самият Луцифер ще се опита да измами човечеството, като се представи за Исус. Това ще бъде грандиозна измама за сетивата. В самата Библия е написано за тази опасност, така че запомнете и незабравяйте тази подробност, защото когато Луцифер се "приземи" на НЛО, ще изисква поклонение и ПОЧИТАНЕ НА НЕГОВИЯ ДЕН - НЕДЕЛЯ (ДЕНЯ НА СЛЪНЦЕТО, А НЕ СЪБОТАТА, КАКТО БОГ ПОСОЧВА И АКЦЕНТИРА В ЧЕТВЪРТАТА СИ ЗАПОВЕД В ДЕКАЛОГА). ВСИЧКО И ВСЯКО СЪБИТИЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОРЕЛАЦИЯ С БИБЛИЯТА. ВСЯКО РАЗМИНАВАНЕ ЗНАЧИ ОПАСНА ЛЪЖА И ФАТАЛНА ИЗМАМА.
ЕТО ПОВЕЧЕ ЗА ИЗМАМАТА:
http://estirbg.blog.bg/drugi/2011/08/06/poslednata-mechta-na-lucifer-nai-nakraia-shte-se-sbydne-nais.797171
цитирай
4. watchtowerman - estirbg,
25.08.2011 16:20
тезите за измамите на Луцифер са важни. Виждам, че много внимателно разглеждаш фактите, търсейки това проявление на Сатана. Защо мислиш, че аз не подхождам по същия начин? И следствие на този подход съм анализирал и виденията на Елена Вайт. Ти сигурна ли си, че тя контактувала с Небето, а не с демоните? Откъде ще ми предложиш доказателство за истинността и обвързаността на виденията на Елена Вайт, че са плод на контакт с Небето, а не с демоните?
И къде Бог е "акцентувал" върху четвъртата заповед, сякаш тя е най-важната от десетте? Ако беше най-важната не би ли трябвало Декалога да започне с нея?
Не си ли си задавала въпроса защо просъществува адвентизма при положение, че идеята на движението, базирани на предвижданията на Милер, се провалиха. Адвентизмът е една провалена концепция и трябва да си отговориш на въпроса кой я поддържа в живот? Елена Вайт или казано по друг начин Елена Бялата. Някакви асоциации да имаш? Нещо свързано с "Бялото" братство, например? Елена Бялата ревностно защитава валдензите, и търси историческо родство на адвентистите с тях. Бялото братство пък търси историческо родство с богомилите. Дали знаеш, че богомили и валдензи са братя по учение? Те имат родствена връзка с тамлиерите и масоните, а историческо роднинство с павликяните, манихейте, митраизма, с връзки до египетските мистерии и вавилонските езически религиозни практики, извършвани в Белия храм на вавилонската кула...
Бях адвентист години. Докато един ден през 1982 не ме арестуваха, а заедно с мен и още трийсетина човека от църквата на адвентистите. Защото правехме допълнителни събирания извън църквата, в така наречените домашни църкви. Бяхме арестувани по донос от самите пастори на църквата на адвентистите. Бяхме "излезли извън поглед и контрол", срещайки се организирано и извън църквата. Неде си мисли, че сътрудниците на комунистическата държавна сигурност са напуснали адвентната църква, че не са генерирани нови кадри в нея. 99% от религиозните общества у нас са под пълния контрол на атеистичната дъравна сигурност. Прави ли ти впечатление факта, че сътрудниците на ДС са "осветлени" в медиите, политиката, във външно министерство, но в региозните общества продължават да са в секретност. Напусни Вавилонската блудница, защото адвентистите имат своя съществен дял на присъствия в нея. Но за да имаш сили да я напуснеш трябва да имаш могивите, подложи на библейска оценка постулатите им и това ще е достатъчно. Аз ти казах някои несъответствия, върху които имаш материал за размисъл и за дебати.
цитирай
5. estirbg - watchtowerman, приятелю,
26.08.2011 17:59
учудвам се, че си бил адвентист и поставяш под съмнение трудовете, делата и пророческите видения на Елън Уайт. Относно истинноста на виденията на Елън са достатъчни събитията, които днес се случват - екуменизмът, отстъплението на протестантските църкви и заличаване на реформаторския им дух, отражението им на нечистата "духовна същност" на римокатолическите учения, пророкуваното от нея настъпление и установяване на НЕДЕЛЯТА като свят господен ден /колко постинга пуснах с факти и доказателства от случващото се в момента/. Всичко това говори, че виденията й се сбъдват абсолютно точно и следва акуратно библейската последователност на събитията, описани в Библията - по-голямо доказателство от това няма и не може да има. Бих ти предложила и моите видения, които непогрешимо точно са проекция на нейните /имай предвид, че "видях" това без още да съм знаела дори коя е Елън Уайт и не бях се докосвала до трудовете й. А когато има двама свидетели за едни и същи събития би ли проявил съмнения? - Е, разбира се, ако би отчел и моите като меродавни... Фактът, че вече една част от моите вече се сбъднаха ми дава достатъчно основание да вярвам, че ще се сбъдне и другата част - идването на Луцифер, ужаса и страха, който ще преживеем по негово време, после славното пришествие на Истинският Исус, грабването ни и ...кадифената топка на земята, която остана под нас при възнасянето ни. Да, после видях славните корони, които бяха на главите ни - истиски царски корони, а не златни пръстени, както ги дават по популярните филми...видях и невероятното щастие, което излъчвахме - такова, каквото никога никой не е преживявал... За това твърдя и ще повтарям без умора - НИЕ СМЕ ПОСЛЕДНОТО ПОКОЛЕНИЕ И ТОВА, КОЕТО ИМА ДА СЕ СЛУЧВА В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ВСЕЛЕНАТА, НИЕ ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕМ. НЯМАМ ИДЕЯ КАКВО СИ ПРЕЖИВЯЛ БРАТКО, НО явно си попаднал в коварния капан на съмненията, сигурно и други има, които са завлечени от невярни твърдения /недоумявам как може да свързваш Елън Уйтс бялото братство само заради името й Уайт?!!! - както и други странни твърдения за връзка с темплиери и масони - изумена съм от тази жълта информация!!!/ Май трябва да публикувам един специален пост за пророческия дух на Истинската божия църква, защото, ако искаш вярвай, НО ТАКЪВ ДУХ ДРУГИТЕ ЦЪРКВИ НЕ ПРИТЕЖАВАТ!!! Била съм в много, обиколила съм достатъчно, за да мога да преценя, коя е най-близо до Бога...Все пак където и да сме, трябва ревностно и стриктно да се държим за Словото и най-вече за Декалога, защото преди идването Си Творецът ще напомни и за забравената от всички ни Четвърта заповед - тази за Съботата. Това ще бъде разделителната линия между вярни Нему и нехаещи...
Аз няма да те убеждавам в истинността на виденията на скромната Божия слугиня - ще оставя случващите се събития сами да говорят и да потвърждават валидносттта на пророчествата на "малката" Елън Уайт, чрез която Бог показа силата и могъществото Си ... Гледай и следи внимателно случващите се събития...:)
Прочети това, важно е:
http://www.timesbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=808:bozhijat-korab-i-ajsbergt-omega&catid=2:2010-11-11-08-45-29&Itemid=2
цитирай
6. watchtowerman - estirbg,
29.08.2011 23:35
не ми отговори на конкретно зададени въпроси, което ме принуждава да ги повторя, но вече по-ясно.
Адвентното движение започва през 1833г., с вестта на Милер, че Пришествието на Господа Исуса Христа ще стане през 1844г. Но през 1844г Месията не Дойде. Но затова пък дойде разочарованието сред адвентното движение и то се разпадна. Т.е. концепцията, която даде живот на адвентизма се оказа невярна. Но какво се получи след няколко години? Неколцината останали адвентисти решиха да градят наново адвентото движение като преформулираха провалената концепция относно 1844г. И издигнаха нова - видите през 1844г не ставало въпрос за Пришествие на Господа, а за „Изследователски съд на небето“. Провалената концепция е заменена с абсурдна – за праведните от 1844г. настанало време да им се изследват делата за да се види кой има или няма право за влизане в Рая. В тази нова концепция със всички сили се включва и Елена Бялата с „виденията“ си. И няма никакво значение, че Милер и последователите на предишното(преди 1844г.) адвентно движение изобщо не са споменавали подобно нещо. Върху същата тази концепция – се провалиха някога старозаветните евреи, че в Небето влизат праведните чрез дела. Ако тази концепция беше вярна, то разбойникът, разпънат до Исус, нямаше да получи наградата, която Господа му обеща:“Днес ще бъдеш с мен в Рай“. Не от дела, а от вяра и покаяние пред Господа.

„ И тъй, оправдани чрез вяра имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос; много повече, прочее сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него“ - Римляни 5:1,9,18,19.

И така, Иследователен съд за дела, или спасение чрез покаяние, вяра и оправдание чрез Исуса Христа? Може ли онези, които Господ е оправдал да бъдат изправяни пред Съд, пък бил той и „изследователски“? Не е ли това Хула против Господа и Светия Дух?

Продължава...
цитирай
7. watchtowerman - estirbg,
29.08.2011 23:36
Продължение...

През 1888г. На Гевералната конференция на адвентистите, проведена в Минесота, е издигнат на обсъждане въпроса за „Оправдание чрез вяра“, от двама вярващи мъже Йоханес и Вагонер. Как през тия години адвентистите живяха без това съдбоносно за всеки човек разбиране и защо „пророк“ Елена Вайт мълча през целия този период и пропусна да гонори за Спасението като „оправдание, чрез вяра“ .
Защо адвентистите пропуснаха да надделее вестта за съботата и закона и заличиха вестта за оправдание чрез вяра? Защото за това им говори „пророк“ Елена Вайт.
„Всички вкупом съгрешиха и непротребни станаха“.
цитирай
8. watchtowerman - marley,
30.08.2011 10:58
предлагате ми антитези, основаващи се на концепцията на масоните. Чели сте "ню ейдж" литература, но не и библейска или ако сте чели, не сте й обърнали достатъчно СЕРИОЗНО внимание. Създателят на Вселената е МНОЖЕСТВЕНОСТ и Христос е част от НЕЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265571
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол