Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2011 18:12 - Януш Корчак разказваше на децата приказка, докато дишаха отровния газ Циклон -Б...
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 38638 Коментари: 69 Гласове:
9

Последна промяна: 06.08.2011 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Януш Корчак разказваше на децата приказка, докато дишаха отровния газ Циклон -Б...

                           image

 
 В края на юли 1942 година фашистите пристъпват към ликвидирането на Варшавското гето. Сред тях са и над 30 приюта и интернати, с около 4 000 деца. Всеки ден огромни колони от хора поемат към хитлеристките лагери на смъртта.

   На 5 август 1942 г., германски войници съберат 196 сираци и около дузина членове на персонала от сиропиталището, чийто отговорник е Корчак.

            image

      image

        image

image
   Немски офицери преглеждат документите му и казват:

   Вие не сте евреин, господине, свободен сте да си вървите.

    Корчак отговаря:

    “Това са моите деца. Моето място е с тях.

    Децата са облечени в най-добрите си дрехи, всяко със синя раницата и любимата му книга или играчка. Джошуа Пърл, очевидец, описва видяното:
   “
Настана чудо. Двеста деца не викат. Двеста чисти души, осъдени на смърт, не плачат. Нито един от тях не се разбяга Никой не се опита да се скрие.  Те се притискат до техния учител и наставник, баща и брат, Януш Koрчак. Той вървеше, без шапка, с кожен колан около кръста си, с високи ботуши. Главата му беше наведена напред, държейки ръцете на две деца,  Няколко медицински сестри го следваха, а след тях - двеста деца, облечени в чисти дрехи, сякаш току що са минали за пречистяване през олтара. (...) От всички страни децата са заобиколени от германци, украинци.

  „
Отхвърлил предложението да напусне гетото и да спаси живота си, Корчак остава до край със своите 200 деца, с които и загива в газовите камери на Треблинка...

   Лекар по образование, Корчак практикува професията си, но скоро престава да лекува само телата и се превръща в "лекар на детските души", както пише самият той в своя дневник от гетото. Става възпитател в сиропиталище и изцяло се посвещава на възпитателна и педагогическа дейност.
   Като възпитател той учи децата на труд и на обществена активност, на откровеност и пълно доверие. Организира живота им на принципа на самоуправлението. Това възпитава у децата отрано чувство за отговорност. Същевременно се стреми да им създава колкото е възможно повече радост, защото "без щастливо, пълноценно детство, после целият живот на човека е осакатен.
    Денем
Корчак е възпитател, а вечер пише. Развива своите възгледи за възпитанието в публицистични материали, педагогически трудове и художествени произведения. Създава педагогическа система, която разработва главно в трудовете си "Как да обичаме детето" и "Правото на детето на уважение" и прилага на практика в заведенията, където работи като възпитател.“
(
Лилия Рачева )

image

 
image

             image

   П
рез 1919г. Януш Koрчак, казва на група студенти следното:

    "Ние не ви даваме  Бог, защото всеки трябва да го намери в душата си. Не ви даваме родина , защото нея трябва да я откриете с труда на своето сърце и ума. Не ви даваме любов към човека, защото няма любов без прошка. А прошката изисква тежък труд, и всеки трябва да го вземе върху себе си. Ние ви даваме едно, стремление към  по-добър живот, който го няма, но ще бъде, като живот към истината и справедливостта. И може би, това стремление ще ви отведе при Бога, родината и любовта"

  Няма теория, система, а има само любов, честност, мъдрост и морал. И само това може да стопли душата на друг човек. 

      На този ден - 5 август, Корчак сподели смъртта за да сподели докрай взаимната любов с децата.  


image

 

image



(http://www.referati.org/qnush-korchak/62366/ref/p1 )

 

Януш КОРЧАК. (Janusz Korczak )10 заповеди за възпитанието.




   1. Не очаквайте, че детето ви ще бъде такова като теб или такова, каквото ти искаш. Помогнете му да стане не като вас, а себе се.

  2. Не искайте от детето да плати за всичко, което сте направили за него. Вие сте му дали живот, как той може да ви се отплати? Той ще даде живот на друг, последният - на трети, и това е необратимия закон на благодарността.
  3. Не изливай яда си върху детето свойте обиди , за да не ядеш в старостта си горчив хляб. Това, което посееш, това и ще жънеш.

  4. Не се отнасяйте към проблемите на детето отвисоко.  Животът дава на всекиму според силите му и, бъдете уверен, на него му е не по-малко трудно, отколкото на вас, а боже би и повече, защото у него няма опит.
    5. Не унижайвай!
     6. Не забравяйте, че най-важните срещи на човека - това са срещите му с децата. Обърни повече внимание на тях - ние никога не можем да узнаем, кого ние срещаме в детето.
    7. Не се мъчи, ако не можеш да направиш нещо за детето си. Мъчи се, ако можеш - но не го правете. Помнете, за детето е направи недостатъчно, ако не е направено всичко.
    8. Детето - това не е тиранин, който завладява целия твой живот, не е само плът и кръв. Това е онази дратоценна чаша, която Животът ти е дал за съхранение и за развитие на творческия огън в него .  Това е разкрепостена любов на майката и бащата, у които ще расте не „наше“, „собствено“ дете, но душа, дадена ни за съхранение.
    9. Научете се да обичате другото дете. Никога не правете на другия това , което не би искал да го направят друти на теб.  

   10. Обичай своето дете с любов – неталантлива, неудачна, възрастна. Общувай с него - радвай се, докато е дете – това е празник, докато е все още е с вас.

image





Гласувай:
9



1. injir - Kak se proshtava neprostimoto ? ...
05.08.2011 21:18
Kak se proshtava neprostimoto ? Ubiistvoto na deca. Na nai-slabite i bezzashtitnite.Kak se proshtava tova?...
цитирай
2. watchtowerman - И е непростимо,
05.08.2011 21:46
да казват мнозина днес "какво толкова се е случило тогава"? Или, че това са фалшификации на "чифутите"? Или че не били 6 милиона, а с една нула по-малко, сякаш става въпрос за 6 милиона или 600 хиляди картофа от полето...
цитирай
3. estirbg - А още колоко потулена истина има!
06.08.2011 12:32
Но...има Видов ден и тай ще е съвсем скоро...:))
цитирай
4. tomich - Такива личности като Януш Корчак са ...
06.08.2011 22:23
Такива личности като Януш Корчак са много рядко срещани днес. Човек с изключителна душевност, интелигетност и култура. До отдадеш цялата си обич към децата, да споделиш живота и смъртта си с тях - това е най висшето благородство и състрадание, което човек може да прояви! На мнозина хора днес им липсват, за съжаление, тези най-ценни душевни качества...
Благодаря ти, че напомни за този необикновен хуманист!
цитирай
5. watchtowerman - estirbg,
06.08.2011 22:50
идва (Да)видов ден. Това поне го знаем със сигурност. И то скоро...
цитирай
6. watchtowerman - Сполай tomich.
06.08.2011 22:51
За съпричастността ти.
цитирай
7. merlin68 - Човек е способен както на голямо ...
07.08.2011 08:44
Човек е способен както на голямо благородство, така и на страшна мерзост. Когато тези две способности на човека се сблъскат в пряк конфликт се раждат героите и чудовищата. Ужасът е толкова голям, че преживелите го помнят до края на дните си. В човешката природа обаче е и това да се забравят, да не се разбират, и да се омаловажават поуките на историята, и това води до постоянното повторение, а сблъсъците са все по-ужасни.
цитирай
8. watchtowerman - merlin68,
07.08.2011 19:51
учудващо точен, кратък и верен анализ.
Мойте думи да не се смятат за допълнение - цялата история на човечеството е история на този ПРЯК конфликт, със свойте герои и чудовища. Убеден съм, че и днес върви Конфликт, от който ще се родат герои и чудовища, за които ще узнаем по-късно. И все пак ще има Един Конфликт, Който ще е последен и Който ще сложи точка на генерирането на чудовища...
цитирай
9. germantiger - А ЗА ДРУГИТЕ... ?!
19.08.2011 01:41
http://germantiger.blog.bg/history/2011/05/09/edin-germanec-protiv-9-mai.744071

За ТЕЗИ ДЕЦА за които аз пища, в блогбг мисля никой не е писал преди мен, а по света рядко някой се сеща!

НЕКА ВСЕКИ САМ СИ ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ:
ЗАЩО ОТРИЧАТ ЛАГЕРИТЕ В КОИТО СА УБИВАНИ ГЕРМАНЦИ?
ЗАЩО ОТРИЧАТ УБИЙСТВОТО НА ГЕРМАНСКИ БЕБЕТА ОТ РУСНАЦИ?
ЗАЩО ОТРИЧАТ ИЗНАСИЛВАНЕТО НА ГЕРМАНКИ, ВКЛ. 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА ОТ СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСКАРИ?
КАНТИАНСКОТО МИ ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ СЕ
"БУНТУВА"
1. НЕ ПИША ЗА ИДЕОЛОГИИ!
2. НЕ ОНЕВИНЯВАМ ГЕРМАНСКО НАСИЛИЕ!
3. ИСКАМ ПРИЗНАНИЕ ЗА НАСИЛИЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪРХУ ГЕРМАНИЯ!
ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВОСТ И СПОМЕН ЗА ГЕРМАНСКИТЕ ЖЕРТВИ НЯМА ЛИ?

ГЕРМАНСКИТЕ ДЕЦА НА СНИМКИТЕ (в моя постинг), ИЗНАСИЛЕНИТЕ ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ В ПРЕВОДНИТЕ МИ ТЕКСТОВЕ - ПОРЕДИЦА В БЛОГА, ЗА ТЯХ МИ Е ДУМАТА - ЗА ТЕЗИ ЖЕРТВИ ПРИЗНАНИЕ, МЕМОРИАЛ И ИЗВИНЕНИЕ ??? !!!
ВСИЧКИ СА ВЪРШИЛИ "СВОИТЕ" ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ТАЗИ ВОЙНА, НО САМО ЕДНИ ПЛАЩАТ И ИМАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА!
цитирай
10. анонимен - Prestanete s lujite. V nazistkite ...
26.09.2011 22:04
Prestanete s lujite.V nazistkite konzlageri "gazovi kameri" na sa sashtestvuvali,tazi izmishliotina otkade ia izsmukahte?
цитирай
11. watchtowerman - Към анонимен №10.
27.09.2011 08:57
Душовете в баните в концлагерите са свързани, както с водопроводни тръби, така и с тръби, идващи от генератори за впръскване на газове.
цитирай
12. анонимен - Версия 1 циклон Б се е подавал през ...
27.09.2011 10:17
Версия 1 циклон Б се е подавал през главичките на душовете. В духа на народните суеверия този вариант е изложен в книгата на Шпритцер. Вариантът е толкова глупав, че не го признава даже официалната историография. Твърди се, че гранулираното вещество се съхранявало в главичката на душа и при контакт с въздуха газът от него се освобождавал и излизал през дупчиците навън.

Версия 2 принадлежи на Косак: “разнасяше се пронизителен звук и мигновено през отверстията в пода започваше да нахлува газ.” От балкона, откъдето е можело да се наблюдава вратата, есесовците с наслада наблюдавали борбата със смъртта и ужасът изпитван от обречените. За тях, садистите, това било истински спектакъл, който никога не можел да им омръзне. Борбата със смъртта продължавала около 10-15 минути. …Персоналът бързо товарел труповете във вагонетките, другите чакали. И тогава се разбрало, че мъртвите оживели. Подадената доза газ била недостатъчна. Тя само ги оглушавала, но не и убивала. Случило се е даже някои във вагонетките да дойдат на себе си… Тях бързо ги замъквали до вратичките на пещта и заедно с останалите ги хвърляли в пламъците.”

Следва да се отбележи, че пещите са се намирали над ГК и затова не било възможно труповете да се “хвърлят” в пламъците. Второ, никакъв балкон, от който може да се наблюдава вътрешността на ГК там никога не е съществувал. Трето, мъртвите обикновено никога не оживяват. И, четвърто, в пода на мазето за трупове никога не имало и не може да има никакви отверстия, тъй като то е построено направо на земята, в което може да се убеди всеки посетител.


цитирай
13. анонимен - Ще приведем още един особено ярък ...
01.10.2011 10:52
Ще приведем още един особено ярък пример. Д-р Чарлз Бендел, румънско-френски лекар от Моисеево вероизповедание, на проведения от британците в 1946 година съдебен процес, довел до обесването на двама напълно невинни човека, казва: “Примерно към 12 часа пристигна новият транспорт с 800-1000 човека. …Отвори се вратата на крематориума (крематориум ІV) и хората бяха натикани в ГК. Нейният таван беше много нисък и на мен ми се струваше, че той лежи направо върху техните глави… Дочуха се викове и стонове, отразяващи се от стените. Това продължи две минути, а след това се възцари тишина. След пет минути вратата се отвори, но в течение на двадесет минути в камерата не трябваше да се влиза. Чак тогава специалната команда пристъпи към работа. Когато вратата се отваряше част от труповете изпаднаха навън, толкова плътно беше набита камерата. Труповете бяха така пресовани един в друг, че беше почти невъзможно да бъдат разделени… Който, поне един път, успее да види ГК с височина 1,5 метра, натъпкана с трупове, никога няма да я забрави. Хората от специалната команда трябваше буквално да изриват все още топлите и кървящи трупове. Но преди да ги хвърлят в общия гроб, пристигаха бръснар и зъболекар, които подстригваха труповете и им изваждаха зъбите… Аз не можех да позная хората, които преди това носеха човешки облик. Това бяха дяволи! Адвокат от Салоник, електроинженер от Будапеща – те повече не можеха да се наричат хора. По време на своята работа (в ГК) те обсипваха всеки с удари на дървени и гумени палки… След половин час работа всичко завършваше и новият транспорт постъпваше в крематориум ІV."

Със своя болен мозък Бендел потвърждава следното:

- едва след седем минути, след като гранулите започват да отделят газ, вратата на камерата се отваря и газът, естествено, потегля към коридора, където се намират чакащите края на процедурата и издръжливите на отравяне с газ есесовци;

- след 20 минути момчетата от специалната команда се втурват без противогази – нали, ако бяха си ги сложили, нямаше да може да се види техният “дяволски облик”? – в ГК и започват да витаят сред продължаващата да се сгъстява (в течение на още половин час) газова атмосфера;

- след като евреите в натъпканата камера умират,“пресовани един в друг”, то те падали така, че в камерата с височина 1,5 метра се образува купчина от трупове;

- 800-1000 трупове се обработват от един бръснар и един зъболекар. Цялата работа продължава 1,5 часа, а това означава, че за 5400 секунди зъболекарят изважда (ако се счита, че на всеки средно липсват по четири зъба) 22400 зъба – т.е. по 4 зъба за секунда!

И този Бендел се счита като най-значителният свидетел за ГК.

цитирай
14. watchtowerman - "Бръснене" и
01.10.2011 20:03
"зъболекарски дейности" са осъществявани преди процедурата "обгазяване". На умрял човек е невъзможно да се отвори устата, освен с чук. Но тогава не е ясно коя част от черепната кутия ще се разпадне..И на колко парчета...
цитирай
15. анонимен - Това го кажете на лъжеца Бендел г...
02.10.2011 10:18
Това го кажете на лъжеца Бендел господин Мачканов.
цитирай
16. watchtowerman - Към анонимен №15.
03.10.2011 11:07
Статията е за Корчак и участта на 200 деца от сиропиталището, отведени в Треблинка за изтребление...Каквато е била участта на 350 000 други от същото гето - варшавското.
Изяснете позицията: си: какво искате да кажете като въвеждате в коментара си лицето Бендел. За ролята на "лъжезца Бендел" сте във правото си да напишете каквото смятате за необходимо - дори, че е лъгал, че е съществувала Треблинка, или че е лъгал, че там са избивали цивилни
цитирай
17. анонимен - Всичко e много просто. В немските ...
07.10.2011 12:26
Всичко e много просто.В немските концлагери след войната са намерени над 3 тона документация и в нито един документ на стриктните германци няма и дума за отравяне с газ.Колкото за ЦиkЛон В-този препарат се е използвал за борба с въшките,да се тровят хора c него е много неефективно тъй като би се изисквало огромно количество.Ако наистина e трябвало да се тровят хора,имало е много по-ефикасни и по-евтини бойни вещества.
цитирай
18. анонимен - Съвсем неотдавна, някъде в нача...
12.10.2011 22:25
Съвсем неотдавна, някъде в началото на 19 век, в много страни на евреите не е било разрешавано да дават показания в съд. Причината за това се крие във факта, че юдейската религия разрешава нарушаване на клетви, вричания, обети, обещания. Всяка година на Йом Ки-пур, евреите извършват талмудската церемония “Кол Нидре”, където те обявяват недействителността на всички клетви и обещания, които евентуално могат да дадат в течение на следващата година. Забележете, че това се прави за година напред! От многобройните указа-ния на Талмуда, по тази тема, ние ще приведем само две: “На евреите се разрешава да лъжат гоя (гои на иврит означава добитък)” и “На евреина е разрешено да се преструва, че е християнин, ако това е необходимо за да излъже християнина.”
цитирай
19. анонимен - .
20.10.2011 21:48
Представете си, че един ден официалната версия за “холокоста” бъде също така официално призната за лъжлива, че в Третия Райх е имало преследване на евреи, но не е съществувало тяхното изтребване, че ГК, газови автомобили, както и отрязани от немските войници детски ръце не са съществували, че сапуните и абажурите от еврейска мазнина и кожа – всичко това се явява пропаганда на ненормални бълнувания, че в сферата на немско господство са загинали не 6 милиона, а около 500 хиляди евреи, при това най-вече в резултат на петнист тиф и лишения в лагерите и гетата. Какви биха били последствията от признанието на всичко това? Можем, без особена фантазия, да отговорим на този въпрос:

- по целия свят би се надигнала вълна от негативно отношение спрямо евреите, в това число и срещу съвършено невинните във фабрикуването на лъжи;

- Израел би се оказал в пълна изолация. Едва ли неевреите биха продължили да поддържат страната, построена върху афера от подобен калибър;

- по цяла Германия би преминала вълна от националистически настроения. Политици, интелектуалци, историци и журналисти биха били принудени да признаят, че са способствали за постигането на безкрайното опозоряване на своя народ;

- би се наложило откриването на нови дебати за национализма;

- национализмът (не бъркайте с империализма), като средство за опазване на националните интереси и националната идентичност, би станал отново легитимен;

- не само в Германия, но и в много други страни от Европа, би настъпило пълно дискредитиране на властващото управление. Хората биха започнали да задават въпроса: в името на чии интереси, половин век, със средствата на цензура и терор, се е поддържала тази нечувана афера? Доверието във властта би рухнало окончателно
цитирай
20. watchtowerman - Към анонимен №19, а и не само...
21.10.2011 00:54
анонимен написа:
Представете си, че един ден официалната версия за “холокоста” бъде също така официално призната за лъжлива, че в Третия Райх е имало преследване на евреи, но не е съществувало тяхното изтребване...


При така изредените точки изпускате да включите и факти, че:
- спасяването на българските евреи ще СЪЩО ЩЕ ТРЯБВА ДА ОБЯВИТЕ ЗА ЛЪЖЛИВА история.
- за спасяването на датските - СЪЩО.
- че германците не са избили за седмица над 100 000 евреи край Бабий Яр;
- че не са избили над 600 000 евреи във Варшавското гето;
- И...Но няма смисъл да продължавам.Вие не се нуждаете от факти, те са потребни само за хора, които търсят истината. А на Вас истината не ви върши работа, нито на вас и тия, които ви плащат- вие се НУЖДАТЕ ЕДИНСТВЕНО ОТ ОМРАЗА...


По времето на Втората световна война президентът на САЩ Роналд Рейгън служи в американската армия – във военно подразделение, което се е занимавало с това да документира войната като снима това, което се случва. Президентът Рейгън споделя, че преди да напусне армията, той извършва нещо незаконно – открадва едно от копията на документален филм, сниман в концентрационните лагери. Ето признанието, което той прави: „Аз все още имам тази лента в моя дом. Аз извърших това, защото си помислих, че може да дойде ден, когато хората ще започнат да отричат, че това някога се е било случило. И аз исках да имам доказателство, което да мога да дам поне на моите деца и на техните деца, така, че поне те дазнаят и да не забравят истината”. Рейгън се е бил притеснявал, че ще дойдат – дни, когато ще се появят хора, които ще отричат съществуването на Холокоста.
цитирай
21. анонимен - Бабий Яр След като немците ...
21.10.2011 10:08
Бабий Яр


След като немците през септември 1941 година влезли в Киев, там започнала серия от взривове и пожари, жертви на които станали стотици хора. В отговор на това немците събрали 33 хиляди евреи, отвели ги в покрайнините на града, разстреляли ги и ги хвърлили в дерето. По-късно там били убити още десетки хиляди евреи. Точно след две години, когато червената армия напредвала към Киев, труповете били изровени и изгорени, както следва да се очаква, без никаква останала следа. Така че, и от това престъпление, не е останало никакво доказателство.

Хербарт Тиделман и Удо Валенди разследвали историята на Бабий Яр. Показанията на свидетелите са пълни с всякакви мислими и немислими противоречия. Преди разстрела жертвите, като че ли, жертвите са били клани с щикове, заравяни живи в земята и т.н. В хода на годините броят на жертвите нараствал до 300 хиляди.

Истината се заключава в това, че в момента на влизане на немците в Киев там не е имало даже и 33 хиляди евреи, да не говорим за 300 хиляди, тъй като своевременно всички са били евакуирани.

цитирай
22. watchtowerman - Омразата е състояние на духа.
21.10.2011 11:56
Духовно състояние, който не се влияе от Разума.

Кадри от филмите, запазени от Роналд Рейгън

http://youtu.be/2j7lK-rBRmk
цитирай
23. анонимен - http://balkanec. blog. bg/pol...
21.10.2011 13:20
http://balkanec.blog.bg/politika/2011/07/16/rekviem-za-edno-leshoiadstvo-lovcite-na-nacisti-i-tehnite-zu.784136
цитирай
24. watchtowerman - "Фюрерът нареди физическото унищожение на евреите", казва Хайдрих на подчинения му Адолф Айхман, който по-късно разказва това на процеса срещу него сл
21.10.2011 15:37

Масово избиване на евреи.

Айнзацгрупите сега се концентрират изцяло върху масовото изтребване на евреи. След войната, на процесът срещу него в Нюрнберг, Ото Олендорф, командир на айнзацгрупа D описва начина на действие: "Войсковата единица влизаше в село или град и нареждаше на по-видните измежду евреите да съберат всички останали с цел изселване. От тях се изискваше да предадат всичките си ценности, а малко преди екзекуцията и горните си дрехи. Мъжете, жените и децата биваха отвеждани на място за екзекуция, което в повечето случаи се намираше в близост до дълбоко изкопан противотанков ров. След което, коленичили или прави, биваха разстрелавани, а телата им хвърлени в рова."
Ръководителите на айнзацгрупите водят подробни протоколи за убитите дневно евреи. Дори се развива съперничество, кой ще постигне по-високи резултати. През първата година от нацистката окупация на съветски територии са ликвидирани над 300,000 евреи. До март 1943 г. - над 600,000, а до края на войната жертвите са изчислени на 1,300,000.
На 31 юли 1941 г. по заповед на Хитлер, райхсмаршал Херман Гьоринг дава нареждане на Хайдрих за изготвянето на "общ план за административните материали и финансовите разходи, необходими за желаното окончателно решение на Еврейския въпрос."

Организатор на конференцията Ванзее

По повод на тази заповед на 20 януари 1942 г. Хайдрих свиква конференцията Ванзее в Берлин с 15 високопоставени нацистки бюрократи, на която съгласуват унищожението на цялата еврейска популация в Европа и Съветския съюз, пресметната на 11 милиона души. "Европа ще бъде претърсена за евреи от изток на запад, " безцеремонно заявява Хайдрих.

Протоколите от тази среща, водени от Адолф Айхман, който съобщава на присъстващите, че в съответствие с получената по-рано заповед на Хитлер, трябва да се пристъпи незабавно към изселване на евреите в Източна Европа (на територията на окупираната Полша, където впоследствие са построени множество концлагери).
цитирай
25. watchtowerman - Участници в конференцията Ванзее и тяхната съдба впоследствие
21.10.2011 15:39
д-р Йозеф Бюлер — предаден на Полша и екзекутиран след съдебен процес в Краков през 1948 г.
д-р Георг Лайббрандт — през лятото на 1943 г. напуска държавната служба, умира на 16 юни 1982 г. в Бон
 Адолф Айхман — през декември 1961 г. е осъден на смърт в Йерусалим за "престъпления срещу човечеството" и на 31 май 1962г. е екзекутиран
Мартин Лутер — за заговор срещу Рибентроп е изпратен в концлагер и умира през май 1945 г.
д-р Роланд Фрайслер — загива на 3 февруари 1945 г. по време на бомбардировка над Берлин
д-р Алфред Мейер — самоубива се на 11 април 1945 г.
Райнхард Хейдрих — умира в Прага на 4 юни 1942 г. от раните си, получени на 27 май при нападение от чешки и словашки партизани.
Хенрих Мюлер — изчезнал след войната. За последно е видян в бункера на Хитлер на 27 април 1945 г., достоверни сведения за по-нататъшната му съдба няма.
Ото Хофман — през 1948 г. е осъден на 25 години затвор, но излежава само 6 и е помилван. Работи като търговски служител във Вюртемберг и умера през 1982 г.
Ерих Нойман — умира през 1948 г. от заболяване
д-р Герхард Клопфер — определен през 1949 г. от съда като „незначително виновен“. Данъчен помощник и адвокат в Улме. Умира през 1987 г.
д-р Еберхард Шенгарт — екзекутиран през 1946 г. след присъда от британския трибунал.
Вилхелм Крицингер — умира скоро след като е помилван през 1947 г. Признава, че се срамува от престъплениятта на нацистите
д-р Вилхелм Щуккарт — отрича през 1947 г. участието си във Ванзейската конференция. Освободен през 1949 г. Загива през 1953 г. в автомобилна катастрофа
д-р Рудолф Ланге — осъден на смърт за "престъпления срещу Полския народ" и екзекутиран през януари 1945 г.
цитирай
26. анонимен - Военнослужещите на Вермахта, о...
21.10.2011 18:14
Военнослужещите на Вермахта, особено офицерите от СС, са били подлагани на изтезания, за да се изстискат от тях “показания”, които да поддържа легендата за масовото изтребление на евреите.
Американският сенатор Джоузеф Маккарти, в свое заявление, направено на 20 май 1949 година, обръща внимание на американската преса върху редица случаи на използване на побой, с цел получаване на “самопризнания”. Офицери от дивизията на СС “Лайбщандарт Адолф Хитлер” са пребивани до такава степен, че потънали в кръв, падали на пода, а техните полови органи са безжалостно тъпкани. Побоите продължавали дотогава, докогато подсъдимите подписвали “своите” признания. На основание на такива “самопризнания” изтръгнати от генералите Зеп Дитрих и Йоахим Пайпер дивизията “Лайбщандарт Адолф Хитлер” е осъдена като “криминална организация”, въпреки че тя била една нормална фронтова дивизия.
цитирай
27. анонимен - bobby
21.10.2011 18:31
Такива методи са използвани и на процесите във Франкфурт, а огромно количество немци са осъдени само на основание на техните “самопризнания”. Американският съдия Едуард Л. Ван Роден, един от членовете на Военната комисия Симпсън, която впоследствие е назначена за разследване методите на дознание на съдиите в Дахау, разказва за действията, използвани за изтръгване на “признания”. Репортаж за това е публикуван във вестник “Wash-ington Daily News” от 9 януари 1949 година. Сред описаните методи били също така и изтезания с горящи кибритени клечки, забиване на игли под ноктите, побои, при които са избивани зъби и разбивани челюсти.
Според Ван Роден “показанията” и “признанията”, които са разглеждани в съда, били получени от хора, държани и измъчвани по подобен начин в продължение на три, четири или пет месеца.
На главите на обвиняемите са нахлузвали чували, след които е следвал жесток побой. От 139 случая, разследвани от комисията, 137 “обвиняеми” са получили атрофия на половите органи вследствие удари в слабините. Това е била стандартната процедура на американските следователи, някой от които по-късно стават прокурори – подполковник Бъртън Елис, глава на комитета по военните престъпления и неговите асистенти капитан Рафаел Шумахер, лейтенант Роберт Бърн, лейтенант Уйлям Пърл, майор Морис Еловиц, майор Хари Тон и майор Киршбаум. Съветник по юридическите въпроси бил полковник А. Розенфелд. Читателят може да види, че у болшинството от тези хора съществува “преднамерено отношение към процеса”. Според съдията Венстър те са евреи и не трябва да бъдат привлечени по никакъв начин в тези разследвания.
цитирай
28. анонимен - http://www. voininatangra. or...
21.10.2011 18:34
http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=219
цитирай
29. анонимен - http://balkanec. blog. bg/his...
21.10.2011 18:39
http://balkanec.blog.bg/history/2010/12/12/hitler-i-bylgariia.649294
цитирай
30. анонимен - Mnogo e jalko, gospodin Ma4kanov. ...
21.10.2011 19:13
Mnogo e jalko,gospodin Ma4kanov.Vie,4iato kniga me vpe4atli tolkova mnogo predi 20 godini,ne mojete da vidite ISTINATA.
цитирай
31. watchtowerman - Имало ли е конференция във Ванзее на 20 януари 1942г?
21.10.2011 22:06
И какви решения са взети на нея? Вярно ли , че са взели Решение за "Окончателно решение на еврейския въпрос"? И с какви методи са щели да го реализират? Вярно ли е, че много настоятелно са искали и българските евреи?И защо Цар Борис Трети е рискувал интересите на България като съюзник на Германия за да запази българските евреи, какво е знаел Царя, а и не само той, за участта на депортираните евреи за да рискува и себе си и България? От документите по онова време, се вижда, че всички политици на България са били наясно, че евреите - въобще, заминават за концентрационни лагери, където ще бъдат ликвидирани.
Не приемате за вярна цифрата от 6 милиона избити евреи, а се съгласявате на 600 000. И поради това не го считате за престъпление?! Това е перверзно! Дори избитите евреи да бяха само 6 човека това ПАК си е престъпление. И тези, които ги извършват подлежт на порицание и наказание.
цитирай
32. анонимен - Ванзейските протоколи С де...
21.10.2011 23:05
Ванзейските протоколи

С десетилетия се твърди, че на берлинската Ванзейска конференция от 20 януари 1942 г. е било взето решение за унищожение на евреите. При прочитане на нейните протоколи може да се открие, че в тях не е казана нито дума за физическо унищожение, а още по-малко за ГК. Говорено е само за “евакуация” и за “изселване”. Ортодоксалните историци си помагат в заблуждението с мисълта, че в тези думи е шифрована думата “изтребление”. По този начин на протоколите се преписва смисъл, който те не притежават.

Даже и да имаше в тях подобен смисъл, то къде може да се намери поне едно доказателство, че той е бил приведен в действие и се е изпълнявал?

Същността на нещата се състои във факта, че даже съществуващи, тези протоколи са грубо фалшифицирани, както е доказано от Йоханес П.Ней. Фалшифицирането обслужва само тяхното съдържание. Например, в тях се споменава абсурден брой евреи, живели, като че ли, в Европа, а също така и редица формални несъответствия.

Впрочем, и самите привърженици на теорията за изтреблението отклоняват ванзейската “следа”. В “Канадски еврейски новини” (20 януари 1992 г.) Йехуд Бауер назовава този “документ”, който се споменава на всяка конференция по “холокоста”, “глупава история” (silly Story). Впрочем, целият техен клан от историци, подобно на папагали, непрекъснато повтаря такива “глупави истории”. Всички учебници са пълни с тях.

цитирай
33. watchtowerman - Струва ми се,
21.10.2011 23:29
че избягваш да коментираш автентичната българска действителност от онова време, дали защото все още тази тогавашна политика, особено в отношението към съдбата на българските евреи, не са я изманипулиралии затова се избягва от коментариите на отрицателите на Холокоста.
Холокоста по своята същност е едно пряко обвинение къв американската политика по време на войната, защото са знаели, но не са предприели нищо съществено поне да намалят последствията от избиването на еврите в концлагерите. И поади това много американски евре, свързани с активната политика по онова време след войната са искали да пренебрегнат мащабите на Холокоста, като по този начин прикрият вината на американските политици. И още нещо. Пленявайки много германски офицери и специалисти американците са ги привлекли на работа в полза на САЩ, и следователно не е било добре да се предизвиква американското обществено недоволство по отношение Холокоста над евреите, за да не пострадатгерманците получили американско поданство. германци американските политици на
цитирай
34. анонимен - Заедно с ГК в мит се е превърнала и ...
21.10.2011 23:32
Заедно с ГК в мит се е превърнала и цифрата 6 милиона. Но да погледнем откъде се е взела тя. За първи път тя изплува в показанията на двама НС от средна степен на йерархия – Дитер Вислицен и Вилхелм Хетъл. Вислицен е бил шеф на Гестапо в Братислава. Своите показания той е давал пред чешки комунисти, които са го измъчвали жестоко. Цената на подобни показания, естествено, е равна на нула. Вислицен е можел да назове и цифрата 60 милиона, само за да прекрати непосилния тормоз.

Хетъл е бил сътрудник на Адолф Айхман в Главното управление на Държавна сигурност. Като че ли, цифрата 6 милиона е чута от самия Айхман.След изчезването на своя шеф Хетъл решил да се измъкне от трудното положение като стовари вината върху Германия, както са поискали от него съюзниците. Той е бил възнаграден за това си сътрудничество: от неговата глава не е паднал и косъм. Айхман през 1960 година е екстрадиран от Аржентина в Израел, където на показен съдебен процес световната съдебна бюрокрация го превръща в чудовище и през 1962 година го екзекутира.

Но да се върнем в 1942 година. Там ние се натъкваме на удивителен факт, когато ционисткият активист Наум Голдман, станал по-късно президент на Еврейския конгрес, още през 1942 година на прием в хотел “Балтимор” в Ню Йорк заявява, че от 8 милиона евреи, намиращи се в зоната на немско господство, са останали живи едва 2 или 3 милиона. Тогава “холокоста” току-що е започвал. Откъде Голдман е знаел бъдещата цифра?

Но нашето изумление няма да има граници, ако се обърнем към вестник “Американски евреи”, където за “холокоста” се говори в брой от 31 октомври 1919 година. Говори се за унищожението на “шест милиона еврейски мъже, жени и деца”. Къде и как “холокоста” се е осъществил не може да се разбере от тези малоумни писания, но цифрата 6 милиона се споменава 7 пъти.

А ето къде се намира отговорът защо непременно е необходима тази цифра: тя е взета от древността, това свещено число е заимствано от ненормалните полинтикани от Талмуда.

цитирай
35. watchtowerman - Все пак 600 000 евреи
21.10.2011 23:50

са изведени от Варшавското гето към концлагерите. И за тази цифра свидетелствуват поляците. Историята на Корчак е от тази действителност. Както е действително и отвеждането на двестата деца-евреи, чиято участ е споделил и Корчак. От дребните факти, които не могат да бъдан отречени, се градят големите. А някои се опитват да опровергаят "големите" факти, защото не могат да опровергават "дребните".
цитирай
36. анонимен - Gospodin Ma4kanov, kogato biah na ...
21.10.2011 23:58
Gospodin Ma4kanov,kogato biah na 20 godini vie mi otvorihte o4ite za niakoi neshta,daje vi tarshech v telefonnata kniga za da vi blagodaria
цитирай
37. анонимен - i vse pak:http://www. voininat...
22.10.2011 00:04
i vse pak:http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=104
цитирай
38. анонимен - Израелският изследовател Ицхак ...
23.10.2011 23:58
Израелският изследовател Ицхак Арад ни съобщава на стр.266 от своята книга как във “фабриката на смъртта” Белзец са успели да оживеят още пет затворника. Редер, като че ли, е бил един от петимата. Без да се интересуват от това, че е на 60 години, той е изпратен в еврейската работна команда. Няколко месеца той е живял сред “безсърдечните чудовища, които със садистично наслаждение, извършвали нечувани злодейства” и преживял повече от 80 акции за унищожаване, на което може само да завиждат побелелите от завист Филип Мюлер и Симон Визентал. Веднъж “безсърдечните чудовища” изпратили Редер с един есесовец за покупки. По пътя есесовецът заспал и Редер успял да избяга. За подобно квази-чудо съобщава на 5 август 1993 година монреалският “The Gazette”: Единадесет годишното момченце Моше Пиер не по-малко от 6 пъти е попадал в ГК на КЛ Берген-Белзен. И всеки път оставал жив, за да наблюдава целия ужас на умиращите мъже, жени и деца, изпратени заедно с него в ГК . До ден днешен Пиер не знае как е успял да преживее отравянето с газ и да остане жив.”

Ние също не може да знаем това. Но не само малкият Моше се е оказал устойчив на синилната киселина. Вестникът продължава: “Пиер и неговата сестра, и братята му – всички оставаха живи, а след тях винаги ходеха две жени от лагера. След войната Пиер се срещна със своя баща и неговата съпруга.”

Ще завършим разглеждането на тези удивителни чудеса със заявлението, направено в базелския “Еврейски преглед Макаби” в броя от 11 ноември 1993 година, в което се казва: “Всеки еврейски човек, произхождащ от нашата парша (Parscha), може да живее, знаейки, че еврейският народ не се подчинява на природните закони.
цитирай
39. watchtowerman - Gospodin Ma4kanov, kogato biah na ...
25.10.2011 19:12
анонимен написа:
Gospodin Ma4kanov,kogato biah na 20 godini vie mi otvorihte o4ite za niakoi neshta,daje vi tarshech v telefonnata kniga za da vi blagodaria



Здравейте анономен №36

Нямам намерение да ви затварям очите и по отношение на Холокоста. Аз съм о поколението, което имаше твърде много лични впечатления, което включва и много познанства с българи, руснаци, сърби, поляци, германци, гърци живи свидетели на Холокоста, но не като потърпевши, защото не са били евреи. Както казах и в предишен коментар, това са дребни факти, градящи големия – в случая Холокоста. В тази насока виж онзи документ от Ванзее конференцията, визираща броя на евреите във всяка държава от Европа.
От този списък махни съветските евреи, защото няма официални документи, регистриращи депортация на евреи към конлагерите, но във всички останали случай, държавите, организирали депортацията на собствените си евреи, са взели ОФИЦИАЛНИ ВЛАСТОВИ РЕШЕНИЯ със съотнетни подписи и печяти относно организирането и изълнението на епортациите. С изключение на България и Дания, които не са изпълнили германското настояване относно депортацията, всички останали държавни правителства са се подчинили на Германското Решение за „окончателното „ ликвидиране на евреите в Европа. Като събереш тези ОФИЦИАЛНИ цифри, които съответстват на документа от Ванзее ще се получи цифра надхвърляща 4 и половина милиона. Както казах, в тази цифра не фигурират данни от евреите в Съветския съюз, където, по данни от Ванзее конференцията, живеят 5 милиона евреи.
Копие и превод на документа от Ванзее за броя на евреите в Европа:
А. Германия правилното 131800
Австрия 43700
Източна територии 420000
Общи правителство 2284000
Бялисток 400000
Протекторат Бохемия и Моравия 74200
Естония - безплатно на евреите -
Латвия 3500
Литва 34000
Белгия 43000
Дания 5600
Франция / окупирана територия 165 000
незаета територия 700 000
Гърция 69600
Холандия 160800
Норвегия 1300
Б. България 48000
Англия 330000
Финландия 2300
Ирландия 4000
Италия включително Сардиния 58000
Албания 200
Хърватия 40000
Португалия 3000
Румъния включително Бесарабия 342000
Швеция 8000
Швейцария 18000
Сърбия 10000
Словакия 88 000
Испания 6000
Турция (европейска част) 55 500
Унгария 742800
СССР 5,000,00
Украйна 2994684
Беларус
с изключение на Бялисток 446484
Общо над 11000000

цитирай
40. анонимен - "Holokost" ne e imalo, ...
01.11.2011 20:54
"Holokost" ne e imalo,"gazovi kameri" v konzlagerite ne sa sashtestvuvali,tazi istoria e sa4inena ot niakoi evreiski lajets.
цитирай
41. анонимен - I ot kakvo gi e spasil evreite Tzar ...
03.11.2011 18:37
I ot kakvo gi e spasil evreite Tzar Boris?-ot malko rabota v polza na Reicha v konzlagerite.E gati"spesenieto".V momenta te razrushiha Bulgaria,ta ima hora kato mene da jiveiat na mainata si blagodarenie na "bogoizbranite"
цитирай
42. watchtowerman - Анонимен №41
03.11.2011 20:11
анонимен написа:
I ot kakvo gi e spasil evreite Tzar Boris?-ot malko rabota v polza na Reicha v konzlagerite.E gati"spesenieto".V momenta te razrushiha Bulgaria,ta ima hora kato mene da jiveiat na mainata si blagodarenie na "bogoizbranite"

Като евреите са отишли в Германия за "малко работа", ти пък що негодуваш, след като си заминал за същотото?
цитирай
43. анонимен - Zashtoto te razrushiha Bulgaria, ...
05.11.2011 19:45
Zashtoto te razrushiha Bulgaria,ako Adolf Hitler beshe spe4elil voinata pomitata shtiaha da idvat na gurbet pri nas,ne nie pri tiah.
цитирай
44. анонимен - http://balkanec. blog. bg/pol...
05.11.2011 20:09
http://balkanec.blog.bg/politika/2011/06/07/dve-desetiletiia-chujda-vlast-v-bylgariia-1989-2011.761348
цитирай
45. анонимен - ХV. Ризата на Нес В гръцката ...
06.11.2011 17:46
ХV. Ризата на Нес


В гръцката митология се разказва за кентавъра Нес, който умирайки от стрелите на Херакъл, посъветвал жената на Херакъл Деянира да събере кръвта от неговите рани, да намокри в нея ризата на Херакъл и, ако той й изневери, да му я облече. Деянира постъпила точно така. Ризата отначало се харесала на героя, но след това започнала да го изгаря, причинявайки му невероятни страдания. Обаче не било възможно ризата да бъде свалена, тя прилепнала към тялото и Херакъл загинал в страшни мъки.

За този мит би трябвало много отговорно да се замислят някои от най-умните еврейски вождове. “Газовите камери” – това е ризата на Нес, която ционистите измислиха преди половин век. Отначало тя, под формата на камери с гореща пара, огнени ями и други измислици на дивата пропаганда, е послужила като инструмент за отмъщение срещу силния враг – “фараона” от Берлин, решил да лиши еврейския народ от права, насилствено да го премести и да го принуди да работи. А след това ционистите открили, че лъжливата пропаганда може да доведе до много изгоден гешефт.

Германия била заставена да плаща компенсации, от които са се е възползвали Израел и ционистките организации. Като добавка този мит помага за оказването на огромен психологически натиск върху немците. По-нататък: до 1945 година са се разрешавали критични изказвания срещу евреите, след 1945 година – не. Даже и най-скромният опит да се постави под съмнение методите на действие от страна на ционистите, се подлага на проклятие и обвинение в антисемитизъм. Всеки, дръзнал да каже дума против евреите, рискува да бъде осъден на обществено презрение, да бъде лишен от работа, а в редица страни – да бъде глобен или поставен зад решетките.

Подобна нечестна игра би продължила до безкрайност, ако не бяха проклетите ревизионисти! Щом като след 1945 година ГК позволиха на ционистите да се изкачат на немислими височини, то в бъдеще ще им се наложи да паднат твърде от високо с всички произтичащи от това последствия. Удивителното е, че безотказно действащото до сега оръжие започва с ужасна сила да се обръща срещу ционистите. По тяхна вина не само в Германия, но и навсякъде по света, болшинството евреи, които лично не носят никаква вина в създаването на лъжите за “холокоста”, започват да изпитва срещу себе си ледено презрение. Те някога ще поискат да свалят от себе си “ризата на Нес”, но вече няма да могат да направят това.

цитирай
46. анонимен - startsen not.
21.11.2011 21:02
Spored vashata kniga Bog shte se namesi pri napadenieto na "CELIA SVIAT" nad IZSRAEL,a kak li she stane tova?Te controlirat celia sviat,razrushushiha go.Za koi Bog govorime? ISUS HRISTOS,istinskia Bog ili jehova,evreiskia,koito propoviadva masovi ubiistva,robstvo,i tn.Da ne se zabraviame kultovia moment vuv vtora kniga na zarete kogato iehova izprashta 2 me4ki da razkasat 42 deca
цитирай
47. watchtowerman - Анонимен №46
21.11.2011 21:33
Господ Иисус Христос в края на човешката история идва като Изпърнител на Присъда, чрез която ПОЧТИ ЦЯЛОТО човечество ще бъде ЛИКВИДИРАНО !!! Как смятате - това ПРАВЕДНО ЛИ Е ?! ПРАВИЛНО ЛИ Е?! ЖЕСТОКО НЕ-ЧОВЕШКО ЛИ Е ?! Или е въпрос на Божествен Справедлив Акт за НАКАЗАНИЕ над един свят, предпочел да живее против Вселенския Морал - в името на своята алчноствсяка година убива милиони от глад, принуждава милиони жени да проституират като ЕДИНСТВЕН НАЧИН да оцелеят и нахранят децата си, а е и процъвтяващ БИЗНЕС, СПЕКУЛАТА и КРАЖБАТА са превърнати в професия, а трудът на обикновения човек се е превърнал в проклятие - защото този, който го практинува е в постоянно обедняване и завършва живота си, поради системно недояждане и отказ от медицинско-уж осигурените му права, защото трудът му бива ОГРАБВАН, ИМЕННО от ония крадци, престъпници и убиици, които Господ Иисус Христос ще ЛИКВИДИРА, в пълното значение на тази дума. Защото, дори и от гледна точка на Човека, това УНИЩОЖЕНИЕ е СПРАВЕДЛЕВО НАКАЗАНИЕ за извършения ГЕНОЦИД над гладуващите хора....
цитирай
48. анонимен - A interesno li vi e da uznaete, 4e ...
22.11.2011 18:08
A interesno li vi e da uznaete,4e evreite sa legarizirali prostitutsiata,narkotitsite,a navremeto i robstvoto.Parvite robovladelzi sa bili evrei.ISUS HRISTOS im kazva-tsitat:Vie ste ot bashta diavola i negovite pohodi varshite,zashtopto toi beshe otkrai vreme 4ovekoubietz,zashtoto e lajetz,i na lajata bashta.
цитирай
49. watchtowerman - Анонимен 48
22.11.2011 20:31
"evreite sa legarizirali prostitutsiata,narkotitsite,a navremeto i robstvoto.Parvite robovladelzi sa bili evrei".
При така направените изводи, понеже Иисус Христос е еврейн, излиза, че и Той регализира "проституцията, наркотиците" и т.н. - всичко, което ви се струва угодно да припишете на евреите, да сте наясно, че го приписвате и на Господа...
цитирай
50. анонимен - IISUS ne e evrein, Toi e praten pri ...
22.11.2011 21:31
IISUS ne e evrein,Toi e praten pri nai-dolnoprobnata sgan,za da gi nau4i na neshto dobro,za sajalenie neuspeshno.Eto tova e IISUS HRISTOS-http://www.near-death.com/experiences/research22.html
цитирай
51. watchtowerman - Към анонимен №50.
23.11.2011 10:29
Първите християни - а те са били десетки хиляди, са били евреи. ПЪРВИТЕ 12(дванадесет) ХРИСТИЯНСКИ АПОСТОЛИ СА БИЛИ евреи. Иисус Христос е избрал УЧЕНИЦИТЕ Си САМО от еврейството, и така, САМО УЧЕНИЦИТЕ на Господа - ЕВРЕИТЕ, стават РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ на Учението Му. Десетте Божии Заповеди същесвуват и се опазват две хиляди години САМО от евреите, за да стванат Заповеди и за цялото Християнство през следващите две хиляди години. Световната юрисдикция пък ги е включила в оновата си. Законите, по които Вие живеете и спазвате са ЕВРЕИСКИ. Кажете ми нещо от Библията, Християнството, Вярата, което не е свързано с евреите, приятелю анонимен №50 ?!
цитирай
52. анонимен - Bojiite zapovedi:da ne laja, ub...
24.11.2011 18:30
Bojiite zapovedi:da ne laja,ubivam ili krada go znam otkakto biah v detskata gradina,nikakvo "bojestveno otkrovenie" ne mi e bilo nujno."Da niamash drug bog osven m ene"-aha,zna4ii ima drugi bogove.Dane preliubodeistvash-tova e normalno,ne ti triabva zapoved za tova.Ne izgovriai naprazno imeto gospodne-koe?-jehova?,koito ubi 70000 hora samo zashtoto poglednaha kivota na zaveta{ne ubivai].Po4itai bashta si i maika si-pravilno,no pak ne e nujna"bojestvena namesa".Ne svidetelstvai lujlivo protiv blijnia si-pravilno,bez gospod da te u4i.Ne pojelavai jenata na blijnia se-tova se slu4va vseki den i mnogo 4esto e obratnoto,no pak niama nishto obshto s 'bojestvena namesa".Tova sa neshta s koito vsiako dete se vazpitava,moralni neshta,bez nikakvo otnoshenie kam evreiskata biblia.
цитирай
53. watchtowerman - Към анонимен №52.
24.11.2011 22:07
Ще трябва да вметна, че Бог погуби не само тези 70000, за които споменаваш, Той погуби цяла една цивилизация - така наречената "Предпотопна", оставайки само семейството на Ной. И Бог ще погуби и настоящата цивилизация, от която ще остави малцина...Ще ми се да попитам, след като 99,999999% от населението на земята жадува съсипването на тая цивилизация, то защо Бог да не изпълни желанието им, все пак става въпрос за едно СПРАВЕДЛИВО ВЪЗМЕЗДИЕ, нали?!Една шепа глобални престъпници живеят разпътно за сметка останалия свят и когато те получат ВЪЗМЕЗДИЕТО си нима това ще бъде жестоко и несправедливо?! Напротив, тогава Правдата тържествува.
цитирай
54. анонимен - Ами тази шепа глобални престъпници ...
25.11.2011 10:44
Ами тази шепа глобални престъпници са само евреи.
цитирай
55. watchtowerman - Ми, тогава,
25.11.2011 16:20
к`ъв ти е проблема?!
цитирай
56. анонимен - Ami az niamam takav. iavno vie im...
25.11.2011 21:02
Ami az niamam takav.iavno vie imate.
цитирай
57. анонимен - Kakvo si mislite, 4e bideiki evrein ...
25.11.2011 21:23
Kakvo si mislite,4e bideiki evrein ste bogoizbran?Da vidime.
цитирай
58. watchtowerman - Приятелю анонимен,
25.11.2011 22:24
имате проблем и се срамувате да го споделите. Не евреите са ви виновни, ами са ви се изтощили я батериите на вибратора, я сте прецакали вибратора, от прекалено честа употреба.Лекар-психолозите споделят, че сексуалната незадоволеност води до заболяване, диагностициращо се като "клиторно-анусно мъждене" - това е не толкова функционално треперене на цитираните органи, колкото вибриране на клетки в мозъка, което води до умствен и нервно-емоционален срив. Състоянието ви е сериозно и чешането в моя блог изобщо няма да задоволи сексуалните ви щения, ами стабилно вървите към психиатрична клиника. Дайте координати за да ви изпратя я батерии, а ако щете и нов вибратор. А дотогава ще трябва да я карате с подръчни материали...
цитирай
59. анонимен - Hlazgav i mazen kato kurva e vseki ",
02.12.2011 22:41
kojto otricha "holokosta".
цитирай
60. watchtowerman - Към анонимен №59
02.12.2011 22:47
анонимен написа:
kojto otricha "holokosta".

Съгласен съм. Но бих добавил, че не толкова е "мазен", колкото нравствено мръсен, озлобен, от всякъде пропъден, понеже никой не му ще присъствието, непотребен човечец...
цитирай
61. анонимен - Zashto ne triesh "goite",
03.12.2011 20:55
a gi ostaviash da se kefiat na prostotiite si ?
цитирай
62. watchtowerman - Към анонимен №61 Не искам да лишавам едничката радост на някои,
03.12.2011 21:10
анонимен написа:
Zashto ne triesh "goite", a gi ostaviash da se kefiat na prostotiite si ?

да си видят черно на бяло възможностите на акъла си. По е добре да му оставя писаната простотия, отколкото да рипа да върши дивотия.
цитирай
63. анонимен - Malak tsitat ot evreiskia star z...
04.12.2011 14:36
Malak tsitat ot evreiskia star zavet---24. Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.

цитирай
64. watchtowerman - Към анонимен №63. Малък цитат от християнския нов завет.
04.12.2011 15:21
анонимен написа:
Malak tsitat ot evreiskia star zavet---24. Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.



"И рече Исус:...а ония мой врагове, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тук и посечете ги пред мен".
Следващият път се придържайте към етично поведение - коментирайте по смисъла на статията.
цитирай
65. анонимен - Statatiata spored vas e za ubiti ...
05.12.2011 18:39
Statatiata spored vas e za ubiti deza v nazistkite konzlageri,Ie palna izmishliotina-niama nito edno dokazatelstvo.oba4e vashiat iehova;Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.

цитирай
66. анонимен - KLONDEP HOPE,
05.12.2011 18:52
Koe e po-dobro za dezata,pitam?da sa "OTROVENI S ZIKLOP B,", KOETO E PALNA IZMISHLIOTINA,IZIADENI OT ME4KI: SPORED : BIBLIATA?.ILI PROSTO DA SI BADAT DEZA,I DA SI IZJIVEIAT JIVOTA
цитирай
67. watchtowerman - Преди години,
05.12.2011 20:12
когато бяха обрали за пореден път апартамента ми, правех рутинни проверки в кварталния магазанин за заложни стоки. Случайно видях човека, който остави там МОЯ(откраднат вече) телевизор, как взе парите и хукна към ротативките. А аз хукнах към районното МВР. Прибраха човека, заложил, продал МОЯ откраднат телевизор. При очната ставка в МВР-то казах на следователя, че видях как този човек носи и предава МОЯ ВЕЧЕ откраднат телевизор. След което отива да играе на ротативките. И там разиграва парите, получени от залагането на моя откраднат телевизор. И знаете ли какво отвърна заддържания?! Че съм бил лъжец! Той играел на ротативките с парите, получени от откраднотото видео на съседа, а парите, получени за МОЯ откраднат телевизор, още стояли непокътнати в джоба му ...
Същата мръсна арогантност се наблюдава не само при мен по отношение на написаната статия - аз съм лъжец, защото децата са умъртвени не с газ "Циклон - Б". Хора, които манипулират фактите по подобен начин, са психопати. И те трябва да бъдат ЗАКОНОДАТЕЛНО третирани подобно ония психопати, които въдворяраха деца през 2-та световна войнат в концлагери. Самото присъствие на деца в концлагер е вече ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И всеки, който ОТРИЧА това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е ПРЕСТЪПНИК-
цитирай
68. анонимен - Vie ne ste lajetz, prosto ste zab...
06.12.2011 16:55
Vie ne ste lajetz,prosto ste zabluden.
цитирай
69. анонимен - Stephen King sashto e bil zabluden, ...
06.12.2011 17:20
Stephen King sashto e bil zabluden,kogato e napisal "prilejen u4enik".Tova pravi li go losh pisatel?-ne-az mislia ,4 toi e nai-dobria.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265458
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол