Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2011 11:54 - Фалшификатът "Протоколите на ционските мъдреци"
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 10282 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 17.08.2011 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


   Историята досега не е извадила конкретно име, но ясно е посочила групата конспиратори, стоящи зад творението наречено “Протоколите на ционските мъдреци”.

   Да бъдат съзряни съзаклятниците на “Протоколите...” е необходимо да се има поглед върху конкретната историческа обстановка в Русия през ония години.

   През 1881г. е убит цар Александър II убийство, планирано и извършено изцяло от руснаци, принадлежащи към дворянството. Цар Александър II извършва либерални реформи, най-значимата е отмяната на крепостничеството - през 1861г., която предвижда и оземляване на освободените селяни, заради което е наречен “Цар Освободител”. Оттогава срещу него са извършени осем атентата, при последният от които е убит.

    Неговият син и наследник Александър III вижда причината за нарастването на напрежението в държавата в твърде многото либерални реформи, извършени от баща му.

   Затова новият Цар и близки нему сътудници решават да ограничат вече направените реформи, а нови - да не се допускат, като например даването на равни права на еврейте. Но за целта е нужен и мотив. А дейността на Тайната полиция нали е затова, той да бъде измислен? Заговор! Премахвайки Царя, еврейте ще поробят държавата и руския народ. Реализиран, този мотив ще консолидира Цар , Власт и народ. А освен това ще е и оръжие срещу руските либерали, които искат да извадят Русия от порядките на феодализма.

   За тази цел генерал Оржевски, оглавяващ Трето управлвение на полицията на руския Държавен департамент, изпраща руски агенти в Париж, които да търсят из архивите на Френската библиотека материал за фалшификата.

 

Същевременно на политическия фронт се въвеждат Майските закони – 15 май 1882г., които са насочени срещу еврейте в общността. Тази политика е формулирана от руския държавник Константин Победоносцев така "една трета от евреите да емигрират, една трета да се покръстят, а една трета да умрат от глад

    През 1884г., Тайната полиция е готова с “Протоколите...” , двайсет години преди Нилус да ги обяви за свое произведение. В основата си СА плагиатство и преработка основно от книгата на Морис Жоли, издадена през 1864г. в Женева, представляваща поредица от диалози между Монтескьо и Макиавели, занимаваща се със френската политика.

   Сега обаче трябва да се намери подходящото време Протоколите...”, да бъдат въведени в употреба. Но през 1894г. Цар Александър III. умира.

     И пред Тайната полиция възниква проблем: как да уведоми и обясни на новия цар – Николай II, причините за съществуванието на “Протоколите...”. Явно, това ще зависи от политиката, която ще провежда новия Цар. А тя се оказва продължение на политиката на цар Александър II. Но бидейки в архивите на Тайната полиция “Протоколите...” стават обект на посегателство за да обслужат интересите на антиреформистите. А те правят всичко възможно за да привлекат цар Николай II на своя страна... Същевременно обстановката в Русия се усложнява. Царят е изправен пред тежки и съдбоносни решения...

    Кишинев, 1903г. Великден. Над еврейската общност в града е извършен погром – 45 убити, стотици ранени. Инициатор – Павел Крушеван, водач на черносотниците.

В-к “Знамя”, трибуна на черносотниците, месеци преди погрома, публикува “Речта на равина”, която изиграва съществена роля за подбуждане на антиеврейските настроения.

   ”Речта на равина” е препечатка на брошура, издадена през 1870г., в Санкт Петербург, озаглавена “В пражкото еврейско гробище”. Последното е глава от немския роман “Биариц” – издаден през 1868г., от Херман Гьодше, държавен служител в пощите, докарващ си доходи като журналист и писател.

Фабулата, сътворена от Гьодше, е среднощна среща в пражкото еврейско гробище на представители на дванадесетте еврейски племена, където те се събират веднъж на сто години, за да планират победата над християнския свят, както и да докладват постиженията си за изминалия период. В романа се говори за борсите, трудовите хора, икономиката, печата, подклаждане към опорочаването на християнския морал, сътворяване на революции.

 

   Четири месеца след ”Речта на равина”, същият в-к “Знамя” пуска “Протоколите на ционските мъдрци”, която доразвива и обогатява тезата от ”Речта на равина” – за еврейския заговор, сега вече за завладяването не само на Русия, но и на християнски на свят.

Интересно е, че през ония години в Русия се разпространяват и други произведения с подобно съдържание и послания:

-         завещанието на Петър Велики – за плановете на Наполеон за господство над Русия и Азия;

-         меморандума на генерал Танака – японски план за покоряване на Европа;

-         “Monita secreta” – тайните наставления на водачите на Йезуйтския орден за изпълнение плановете на Макиавели за съсипване на християнския свят.

 

    През 1903г. партията “Съюз на руския народ” настоява цар Николай II да вземе отношение по “Протоколите...”., ( те още не са излезли като официално издание, което става през 1905г.). По стар обичай Царят нанася бележките си в полето на предоставеното му копие. Същевременно, изисква мнението на министъра на вътрешните работи Столипин относно “Протоколите...”. Докладваната информация от министъра дава основание на Царят да напише в празно поле на книгата: “Протоколите да отпаднат. Не може да се защитава чиста кауза с мръсни методи”.

 

   И все пак “Протоколите...” са издадени. След две години. Въпреки съществуващото вето на Царя. Кой наложи на Комитетът по цензурата в Русия да пренебрегне разпореждането на Царя? Няма конкретно име, но със сигурност тези, които имаха нужда от “Протоколите...” преди двайсет години.

 

    През 1905 година, когато “Протоколите...” официално са отпечатани, Русия е арена на съдбоносни събития, които обуславят тяхното появяване:

   - 9 януари1905г. – останал в историята като “Кървавата неделя”. 140 000 работници, демонстриращи пред Зимния дворец в Санкт Петербург, са разпръснати чрез обстрел от войската. Хиляди са убитите и ранените;

   - на 17 февруари е убит чичото на Царя – княз Сергей;

  - Русия губи войната с Япония и подписва на 5 септември унизителен мирен договор.

Страната е обхваната от вълнения и бунтове, които скоро прерастват в Първата руска революция. НЯКОЙ трябва да е виновен за случващото се !

    На 28 септември 1905г. Комитетът отменя Царското вето върху издаването на “Протоколите...” . Защото “Протоколите...” посочват ВИНОВНИКА !

    В крайна сметка автор на “Протоколите...” става Сергей Нилус, религиозен съветник на Царското семейство. Само че възможностите му не са крайно, а безкрайно скромни за да бъде той авторитета, отменил Царското вето в Комитета по цензурата.

 

   Държа да предам историята на появяването и публикуването на “Протоколите...” според Никола Николов, апологет на тезата за еврейския им произход, поради което ще цитирам пасаж от книгата му “Тайните протоколи” :

 

 

    “В 1884г. дъщерята на един руски генерал – г-ца Юстина Глинка, е работела в Париж по събиране на политическа информация, която тя предавала на генерал Оргевски(при мен – Оржевски – б.а.) в Петербург. За тази цел тя наела един евреин – Жозеф Шорст, член на масонската ложа Мизраим в Париж. Един ден Шорст й предложил документ от много голямо значение за Русия срещу 2500 франка. Сумата е получена от Петербург и е заплатена срещу документа, който е предаден на г-ца Глинка. Тя изпратила френския оригинал, придружен с руски превод от Оргевски, който от своя страна го предал на началника си генерал Шеревин за представяне на царя. Шеревин, който бил под опеката на много богати евреи, не го предал, а го “загубил” в архивите.

По това време в Париж излиза книга върху руския дворцов живот, която не се харесва на царя. Той нарежда да се открие истинския автор. Преднамерено авторството бива приписано на г-ца Глинка и при завръщането си в Русия тя бива осъдена на изнание в собственото си имение в Орел. Г-ца Глинка дава копие от Протоколите на маршал Алексей Сухотин, който от своя страна ги показва на двама свой приятели – Степанов и Нилус. Степанов ги напечатва и ги пуска в обръщение в 1897г. Проф. Сергей Нилус ги публикува най-напред в Царское село в 1901г. в книгата със заглавие “Великото в малкото”...По същото време чрез евреи, работещи в руската полиция, Нилус се сдобил с ръкописа на проведените тайни заседания на ционисткия конгрес в Базел от 1897г., които напълно съответсвували на Протоколите.” – стр.35-36

 

   Обърнете внимание на подчертаните пасажи. Николов казва, че през 1884г. “Протоколите...” вече са съществували, и в същото време твърди, че Нилус ги е получил като ръкопис “на проведените тайни заседания на ционисткия конгрес в Базел от 1897г.”.

 

    Николов е съчетал две различни версии за първоначалния произход на “Протоколите...” . Първата или първоначалната е версията на Нилус, че “Протоколите...” са “ръкописа на проведените тайни заседания на ционисткия конгрес в Базел от 1897г.” Това е версията на апологетите на истинността на “Протоколите...” и еврейския заговор.

    Другата версия обаче, Николов пропуска да уточни и разясни. Мисля, че го прави напълно съзнателно, защото иначе не би трябвало да пуска в печат книгата си. И тази версия е въз основа на решението на съда в Берн, Швейцария, произнесено през 1934г., в което “Протоколите...” са обявени за фалшификат. Да сте чували за съществуванието на това съдебно решение?! Предполагам, че ако апологетите на истинността на “Протоколите...” и еврейския заговор знаеха за решението на Бернския съд, мнозина биха се сериозно замислили...

 

   По пътя си към времето на Бернския съд “Протоколите...” са обявени за фалшификат от английския в-к “Таймс”. На 16,17 и 18 август 1920г. вестникът публикува под заглавие “Истината за “Протоколите” – литературна фалшификация”:

 

   “Поразяващото е, че плагиатът въобще не си е дал труда да прикрие плагиатството си. Преразказването е много небрежно. Изречения, цели фрази, са еднакви”.

 

    В заключение “Таймс” обобщава:

 

  “Протоколите” са предимно парафраза на книгата, тук условно наричана Женевски диалози.”

 

   През 1921г. Хърмън Бърнстийн, американски журналист и специалист по въпросите на Русия и руската литература, превел за американската публика творби на Лев Толстой, Максим Горки, Антон Чехов публикува книгата “Исторята на една лъжа” – “Протоколите на мъдреците на Цион” в която излага факти и документи, доказващи, че “Протоколите...” са фалшфикат.

 

   Планирана манипулация за системно отвличане на вниманието от действителните неправди, превръщайки еврейте в изкупителна жертва, тактика, достатъчно рафинирана през вековете, която беше навлязла като оръжие в арсенала на политиците.

 

        1923г.

   “Евреите, както и воденето на война навън, са двете перфектни средства за отвличане на вниманието от финансовите скандали причинени от безскрупулни водещи финансисти, но измежду двете евреите си остават безкрайно по-икономичното средствао.. Ако нямаше евреи, те трябва да бъдат измислени” – Елаяс Нюман – американски свещеник.

 

 

    “Науката може да се оборва на научна основа, докато срещу глупостта даже и Господ се бори напразно” – Проф. Ханс Делбрюк от Берлинския у-т 27 август 1925г. по повод коментарът му към “Протоколите...”

 

        1934г.

   Бернският съд започва своята работа по повод “Протоколите...” следствие на опита на нацистите да публикуват тази книга и в Швейцария - деяние, на което редица адвокати решават да се противопоставят съдебно.

 

  Разбирайки, че нямат силни аргументи в защита на “Протоколите...” швейцарските адвокати на издателите се обръщат с молба за помощ от страна на самия Хитлер. Писмото-молба е препратено до Рудолф Хес. За да не бъде видимо замесен в Бернския процес Щабът на Фюрера решава да изпрати Улрих Флайшхауер, шеф на центъра за разпространение на антисемитска пропаганда, финансиран от германското правителство. Тази съпричасност е поради факта, че в книгата си “Моята борбаХитлер ползва текстове от “Протоколите...” . Но и помощта от Щаба на Фюрера не носи успех. Защитата е обречена...От разкриването на фактите!

 

   14 май 1934г Берн. Съдията Валтер Майер огласява решението си:

 

   ”Някога, някъде, някакви евреи се били наговорили да завладеят света, но няма ни едно доказателство за подобно нещо...Надявам се, че ще дойде време, когато никой няма да може да разбере как е било възможно през 1934г. едва ли не цяла дузина уравновесени и отговорни хора, в продължение на 14 дни да измъчват умовете си в Бернския съд по въпроса за автентичността на така наречените “Протоколи”, същите тези “Протоколи”, които извън пораженията, които са нанесли и тепърва ще нанасят, не са всъщност нищо повече от една смехотворна глупост”.

 

     Защитниците на “Протоколите” се отнасят до Швейцарския Апелативен съд с молба да бъде отменено решението на съдията Майер.

    Съдиите от Апелационният съд подкрепят решението на съдията Майер. Председателстващият – съдия Петерс – казва:

 

 

   “Това лъжливо съчинение съдържа нечувани, с нищо неоправдани изблици срещу евреите и би следвало без никакви ограничения да бъде смятано за аморална литература. Разпространяването на съчинения от този вид би трябвало от държавни съображения да бъде забранено от друга инстанция на властта. Всеки, който разпространява клеветнически и оскърбителни съчинения, отличващи се с пределна грубост, трябва да разбере, че рискува да бъде изправен пред съда и да понесе последиците от това деяние.”

 

     Но “Протоколите...” преживяват Бернския процес...

 

   Те изиграват съществена роля в сътворяването на плана за “Окончателното решение на еврейския въпрос” на Хитлерова Германия – 6 милиона евреи отидоха в пещите, един милион бяха деца, един милион млади еврейки “обслужваха” войниците на Третия Райх, спазвайки стриктно германското трудово законодателство – 8 часов работен ден, по двама “клиенти” на час. След година-две – изчерпани, заминават и те в пещите... 

                           
http://www.vbox7.com/play:68422d1b

                           
http://www.vbox7.com/play:d11a37be

 

   Българинът Никола Николов само въз основа, че публикува “Протоколите” освежени с някои негови мисли в тях, е удостоен през 1994г със званието “академик” на Руската академия на науките. Сергей Нилус никога не е бил "професор"(една от многото манипулации на апологетите му), а награждаването на Николов с академично звание е аналогично да произведеш в чин генерал редник, само защото е лъснал изцапаните ботуши на някоя важна особа от Генералния щаб.

    А иначе за книгата, ярко разобличаващата “Протоколите” - ‘Апокалипсисът на нашето време” от Анри Ролен, издадена във Франция още през 1939г., конфискувана и забранена от германците, претърпяла ново издание през 1992г., няма ни пари, ни интерес за да бъде публикувана и за българския читател. Изглежда, защото българите трябва да продължават да бъдат манипулирани с “Протоколите” и “еврейския заговор”...

 




Гласувай:
6



1. shtaparov - Важни са сведенията на очевидците
20.08.2011 20:37
Мисля,че истинския виновник за инсценираните антинародни революции в Русия го посочват не "Протоколите",а очевидците.
цитирай
2. watchtowerman - Извинявай,
20.08.2011 22:21
но не разбирам напълно и еднозначно коментара ти. Би ли се конкретизирал?
цитирай
3. starkmaster - Дааа....
25.05.2013 19:00
С всичките си действия евреите доказват и показват че има конспирация и няма значение дали са истински или не "Протоколите", те си следват написаното в тях!
цитирай
4. grigorsimov - Да се твърди, че Протоколите са фалшификат, е дебелоочие и цинизъм!
25.05.2013 19:21
Ето ви само едно мнение, на известния автомобило-производител Хенри Форд:
"Не зная дали протоколите са автентични, но всичко написано в тях, методично се осъществява". (цитатът е по памет)
Това е казано около 1927 г. А до днес, почти всичко предвидено в протоколите, вече е осъществено. Остава само официално да се провъзгласи възцаряването на еврейския месия - световен цар - антихрист!
цитирай
5. grigorsimov - А за евреите и "руската" тайна полиция и дипломация, ето какво е казал евреинът Дизраели:
25.05.2013 19:33
Британският премиер, евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд, в своята книга “The life of George Bentick”, от 1852 г.: "Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухвания на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”. Още едно изказване на Дизраели в камарата на общините, от 1856 г.: "В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!" И още едно негово изказване: "Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безпокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".
цитирай
6. grigorsimov - А за евреите и "руската" тайна полиция и дипломация, ето какво е казал евреинът Дизраели:
25.05.2013 19:49
Британският премиер, евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд, в своята книга “The life of George Bentick”, от 1852 г. пише: "Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухвания на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”.
Още едно изказване на Дизраели в камарата на общините, от 1856 г.: "В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!"
И още едно негово изказване:
"Загадъчната руска дипломация (и полицията - естествено! Г.С.) на царското правителство, която така безпокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".
цитирай
7. watchtowerman - grigorsimov ! Имате проблем. Този Ваш Проблем не се състои в това да опровергавате моята статия.
25.05.2013 22:31
grigorsimov написа:
Да се твърди, че Протоколите са фалшификат, е дебелоочие и цинизъм!


Същността на Вашият Проблем е, че НЕ МОЖЕ ДА ОПРОВЕРГАЕТЕ становището на Цар Николай II - “Протоколите да отпаднат. Не може да се защитава чиста кауза с мръсни методи”.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2265887
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол