Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2010 14:56 - Как гръмотевиците на Зевс оплодиха еволюционната теория
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 16270 Коментари: 20 Гласове:
10

Последна промяна: 16.08.2015 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     Еволюционистите казват, че животинският свят, който виждаме днес, произлиза от първобитно едноклетъчно същество. А затова, как се е появило това едноклетъчно, те привеждат впечатляващи “научни” доказателства?

      “Когато земята е била закрита от отровни газове, тогава вероятно се е промъкнала мълния и възможно е при движението си да е създала такова химическо съединение, което, като е паднало в океана, вероятно се е обърнало(?!) в амониево-кислородно вещество, защото и в живите тела се открива амониева киселина” (подчертаното от мен). 

     Какви само “научни” аргументи?! “Химическо съединение” (явно държат да е тайна, след като не го посочват ?) се “обърнало” в живо с помощта на атрибута на гръмовержеца Зевс.

image

   Тепърва това “
обръщане” ще играе фундаментална роля в научната обосновка на еволюционизма. Като например, маймуната, докато спяла и сънувала кошмар, че й взимат банана, се “обърнала” неспокойна в постелята, и на сутринта, като се събудила и се огледала в реката, видяла, че е еволюирала – била станала човек.

     Но да се върнем в началото, когато някаквото химическо съединение, “поразено” от 300 000 волта се “обърнало”. Еволюционистите не уточнават дали това “обръщане” е било по корем или по гръб, на изток - за посрещане, или на запад – за изпращане на слънцето, и станало...жива клетка. А тя, милата, се зарадвала, че е жива, и плацикана от вълните на океана го ударила на живот, не подозираща, че на земята рахатлъкът на живите е кратък...

      Денят превалял, кога безгрижната клетка доловила странен шум, идващ изпод лъснатата й от светкавицата обвивка, къркорене някакво, досущ като при човеците – в областта на корема. Горката, за първи път усещала нерадостната участ на живите – глада.

     Уплах сковал тялото й кога къркоренето преминало в стържене по вътрешните й ламарини. (Първата жива клетка задължително е трябвало да има метална обвивка за да бъде предпазена от смъртоносните ултравиолетови лъчи на слънцето. Защото озоновият слой, който възпира тези лъчи още не се е образувал, за него е нужна растителност, а първата ЖИВА клета току що се е пръкнала...) И ревнала от болка, що причинявал й гладът. О-о, как искала да папка ! Ала нямала си ни мама – от която да бозае, ни татка – с “Хумана” да я приласкае.

     Обидена на еволюционната съдба, загдето я захвърлила кръгло сираче на таз земя, първата клетка ревнала още по-горко...

    Скоро разбарала, че плачът не решава проблема й с глада. Трябвало да се оправя сама в тоя еволюционен батак. Затуй се поогледала за някоя щъкаща наблизо пържола. Уви, всичко околовръз - НЕОРГАНИЧНО. А Законът на Живота е, че животът се крепи на папкане, и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОРГАНИЧНО. Туй е толкоз просто, ясно и логично, че дори и еволюционистите са съгласни:

      “Понятие за хранене. Всеки организъм, за да живее, трябва да поема и включва в тялото си вещества от околната среда. Процесът се нарича хранене.

    Особено място в храненето заемат органичните вещества, тяхното разграждане при дишането и ферментацията осигурява енергия за всички жизнени процеси. Растежът и размножаването са невъзможни без достатъчно нови органични вещества, които да служат като градивен материал на живото тяло.(подчертаното от мен).

     ПЪРВАТА клетка – като такава, означавало, че е и ЕДИНСТВЕНАТА ОРГАНИЧНА материя на земята. Така, зачената в еволюционен грях – греха на лъжата и измамата, изоставена от всякаква еволюционна логистична подкрепа – не й подсигуриха поне една ОРГАНИЧНА мръвка, първата жива клетка няма друга перспектива освен да гушне китката.

   Еволюционно пръкнал се Животът едва изкретал до пладне и трябвало да мре.

     И тоз “еволюционен” филм да свърши.

   Ала борсовите агенти отчели, че докато филмът заглавичквал обществото, печалбите за Big Brоther нарастнали. Причината? Ами щом сме еволюционно творение, БожественотоНе кради” станало религиозно заблуждение...  

     Събрал се на поредното си съвещание Big Brоther анализирал борсовата информация и печалбите си. И отсекъл : “Show must go on” –Шоуто ТРЯБВА да продължи!


     - Безотговорно е да се батисва Живота само затова, че първата клетка няма какво да яде? Ами, че намерете й... - креснал гневно Big Brоther.

    И с тази препоръка, налял нови пари в касите на продуцентите, а пък те – наели сценаристи, що да пишат нови сериали за шоуто “Еволюцията”.

     И сценариите не закъснели...

    "Първите живи същества на Земята са се хранели с органични вещества, образувани в неживата среда с помощта на енергия от мълниите. "(подчертаното от мен – б.а.).

    Те ти булка Спасов ден! А през него време не едно, а две сътворения ! Първото пръква Първата жива клетка. Второто – онази, що готова е да се принесе в жертва на еволюцията – да бъде изядена от кака си.

    И какво епохално еволюционно откритие са Гръмотевиците на Зевс?! "Светваме" с 300 000 волта някоя скала и... Край на глада! От скалата изсипват се цвърчащи пържоли, "кифтета" на скара, топъл хляб, сирене на фурна, и защо не - греяна ракия? А за десерт - сладолед фламбе! Докато гледаме филма, може да си изпукаме и пуканки...

   Чудя се, защо еволюционистите не ползват по-литературното - вълшебната покривка, онази, от приказките, дето я вадят от дисагите кога огладнеят, постилат я, плесват с ръце и тя се отрупва с всевъзможни гозби, пък си е и нашенска, народна ?

     А, сещам се що я не щатв пляскането с ръце няма визия за "научност". Съвсем друго нещо си е гръмотевицата – електричество, това придава на фантазиите научност. Жалко за вълшебната покривка, дори да беше се стоварила върху й някоя гръмотевица пак няма шанс, приказката си е нашенска, за нея няма кой да плати за да я говорят.

    Така, Библейският Бог и Неговото Сътворение са “опиум за народите”, а гръмотевиците на Зевс – еволюционна теория.

    Но бива ли да сме нетолерантни към съвременните поклонници на Зевс? Така, с лека ръка да отхвърлим вярата им? Нека им дадем шанс, да видим, след като сътвориха и продължиха сценариите за Живота на земята как смятат да Го карат напред?

    Първото нещо, което еволюционистите е наложително да изяснят е, че Втората клетка е ТРЯБВАЛО да бъде “светната” и хвърлена от гръмотевицата, така че да е близо до Първата - на една ръка разстояние, или по-скоро - на една уста разстояние.

    Опа-а! Нов проблем като казах “уста”. Ако Първата клетка се е пръкнала без “уста” или каквото щете го наречете приспособление, чрез което да погълне Втората в задоволяване на глада си, каква полза от Второ творение Зевсово? След “светването” на Първата клетка имала ли е тя “уста” или не, еволюционистите ТОВА не уточняват? Ако е имала, добре, значи все някак гръмотевицата е свършила и тази работа. Но, ако е пропуснала? Тогава незабавно, еволюционистите трябва да вкарат Първата си клетка в операционата - за да й отворят “устата”...

    Но не е само въпрос да ти отворят устата за да ти напъхат там храната. Изяденото трябва да е и разградено, щом от организмът ще бъде усвоено. А разграждането става в “стомаха” или както щете го наречете това място. Имала ли е Първата клетка “стомах” и той от гръмотевица ли сътворен или се дължи на еволюционна хирургическа намеса? За отговор тук питайте еволюционистите, не че знаят, че да ви отговорят...

   Но дори и храната да е в “стомаха”, какво от това? Все едно да наблъскате найлонов плик с продукти. След ден-два започват да ферментират, да отделят отровни съединения, които, ако са в “стомаха” на жив организъм го зачеркват от живите.

    Това, че Животът продължава, дори и храната да попадне в “стомаха”, се дължи на ензимите.  

   “Ензимите са молекули, които катализират биохимични процеси в клетката.

     С тяхна помощ се извършва синтез и разграждане на органичните вещества, редуциране, окисление, обмяна на веществата между организмите и околната среда.

       “Ензимите са особено важни за живите организми и неправилната работа дори на един от около 2000 съществуващи в организма може да доведе до заболяване”.

      “Недостигът дори само на един ензим би повлиял върху целият ни метаболизъм”.

     Дали ензимите са продукт на гръмотевичната дейност на Зевс или пък тук пръст има фармацефтичната индустрия, затова питайте ПАК еволюционистите. Не, защото знаят, а белким осъзнаят как еволюционно са я оплескали.

    А след като храната е разградена сега следва някой да я разнесе из клетката. Впрегнете еволюционист, дори за ден, да носи вар, цимент и тухли в строителен обект, и той би разбрал що е живот на практика. И не дай си да занесе на майстора гипс вместо варова мазилка…Ще го погнат, та обектът ще му е тесен…

    Но идва следващия проблем...След „папото“ следва „акото“...

    Какво е Животът, без отходна канализация? И отверстието, наречено анус? Що за гръмотевица ще да е била тази, която го е сътворила? Че да се възползват от това нейно деяние разни ми ти педофили, гейове и прочие анални мераклии. Ами че това е и извън еволюционно?

   Но тук Зевс се разбунтува:

   Тъй повече не става!

    Всеки ден се празня

    клетка недоносена да храня !

    А жена ми - милата Хера,

    нямах сили да любя вчера!

   А любовницата Егина,

   нали и тя е с вагина?!

   А Семела, а Лето,

   нима ще ги опложда брату ?!

   Оттук нататък – без мен!

   И сценаристите гладни не чакат сигнал,

сценарий дописват преди „Big brather”да се е ядосал...

   "Безполовото размножаване е твърде просто в сравнение половото: за него е нужен само един организъм. Партньор не е необходим. (Естествено – него го няма!- б.а.). Поради това при повечето безполови видове всеки зрял индивид може да се възпроизвежда(ама как става това или как е станало това, никой не казва, ни сценаристите, ни „големия брат“), а това позволява популацията да нараства далеч по-бързо, отколкото при иначе сравнимите полови видове, за чието възпроизводство са нужни два индивида. Много организми се възползват(каква УДОБНА дума!, ония – баламите, да си търсят партньор за секса) напълно от безполовото размножаване.“ 

     Така, се появил мерака за секс у Първата жива клетка – първоначално се самозадоволявала – онанирала, и от онанирането се пръквала друга клетка т.е. пържола. Възникнала връзката между онанирането и яденето – искаш ли да ядеш – самозадоволяваш се. Толкова просто ! И колкото щения за пържоли днес, толкова и самозадоволявания! Е-е-ех, живот!

     Ама и лентяйстването идва време да ти досади...Скука! Ядеш пържоли, а ти засядат на гърлото - няма с кого да си похортуваш – за вчерашния мач, за похожденията на президент и премиер, за новото гадже на Бритни, за новата кола на съседа...А и това самозадоволяване ми додея – друго щеше да е да има кой да ти прави кефа, а ти да си лежиш и да мъркаш...Затъжила се Пръвата клетка за партньор, и от таз мъка залиняла - не щяла вече да се храни, ни да живее...Но сценаристите са нащрек!

    “Половото размножаване изисква участието на два индивида“.

    Само че „вторият“ – „партньорът“, как не е бил изяден?! Как се е развил в противоположност на пола на първия, с всички РАЗЛИЧНИ СЕКСУАЛНИ АТРИБУТИ и при това СЪОТВЕСТВАЩИ на сексуалната АТРИБУТНА ДРУГОСТ на другия пол?!

     Ако на еволюционистите им се говори, нека разказват, те обичат да се впускат в подробностите и пикантериите. Аз обаче, не съм фен да говоря за секс... Пък вече ми и писна... Защото някой от петнайсет минути звъни на вратата и трябва да видя кой е тоя зорлия?

    Инкасаторката! Петдесет лева за ток! За една крушка и някакъв си компютър?! Ама платих, инак как ще я карам без писането в Интернет?

     Монополисти! Купуват тока от държавата за 2 стотинки, а ми го продават за двайсет – десет пъти по-скъпо! Ами че то и с “Водата” е същото – две стотинки от държава, а лев и петдесет - за мен – седемдесет пъти повече! Тя и “земята” поскъпна многократно напоследък... Че за какво ли са им толкоз пари на ТИЯ ? Сигурно подготвят нещо...?

    Дали не събират пари за експерименти? Така де, да са прочели еволюционната “наука” и като са я счели за вярна да са решили да проведат опити за производство на светкавици. И да започнат “обстрел” на скали и инертни материали в търсене на онази, от която ще се отдели ОРГАНИЧНА материя, сиреч щъкащите пържоли, на които пък ще им е необходима водна среда за да поотраснат. Не затова ли земята и водата вдигат цената си, защото ще станат кът? Добре, че поне ХРАНАТА на цивилизацията ще е осигурена и изобилна! Тогава, току-виж и цените на храните вземат да спаднат...

     Дали да не стискаме палци еволюционистите да се окажат прави, а?!

     О-о, главата взе да ме стяга. Май се налага да спра да пиша! А и да мисля!

    Отивам да си изпукам пуканки и сядам пред телевизора. Big Brother все ще е измайсторил някой филм и за мен...


 




Гласувай:
10



1. анонимен - най-хубавия постинг
18.09.2010 14:58
таци седмица
цитирай
2. анонимен - Не оплодявай
18.09.2010 15:02
грозни поетеси.
Има риск да им хареса
не те оставят
докато си жив.
Предлагат ти се
да ти хвалиш със КУРсив.
цитирай
3. watchtowerman - Благодаря приятели,
18.09.2010 15:25
за оценките, и за предупрежденията
цитирай
4. wonder - Шедьовър!
18.09.2010 15:46
Брависимо! :)))
цитирай
5. watchtowerman - Радостно е,
18.09.2010 16:25
да е предизвикам похвала от чудесен приятел като wonder.
цитирай
6. raders - ами да
18.09.2010 16:54
Наистина те стяга главата и е време да си починеш. Защото приятелю, критикувайки еволюционистите, ти не предлагаш алтернатива. Всъщност, известна е твоята алтернатива: Господ Бог сътворил вселената и всичко живо, що се е пръкнало по нея и толкова. Достатъчно. Лесно и ясно, дори достъпно за най-неграмотната бабичка. Но учените няма как да разсъждават по този начин. И знаеш ли защо? Ами защото са учени - чели туй-онуй и експериментирали. Апропо, в междузвездното пространство съществуват безброй органични молекули. Не е ясно кой ги е нахвърлил там; може и да е Господ. Но отсега нататък да обясняваме всичко с Божията намеса е доста инфантилно; не мислиш ли? Между другото, наскоро се появи иформация, че в една лаборатория в щатите е получена жива клетка. Съвсем изкуствена и без Божа намеса. И знаеш ли какво разправят твоите ортаци? Ами просто плюят наляво и надясно, че учените се набъркват в Божите работи. Плюят си профилактично, което е характерно за всички религиозни фанатици. Ами това могат, това правят...
цитирай
7. watchtowerman - raders,
18.09.2010 17:50
налага се да четеш повечко, а когато четеш гледай и да проумееш за какво иде реч. Тя тая "жива" клетка, в не знам каква си лаборатория, сътворена, вече го говорят повече от 60 години. Полза НИКАКВА. Най-много да докарат до смъртоносна мутация някой вирус или туморна клетка, та да затрият човечеството..Да направиш НЕЩО, което мърда, не значи че е живо - живата материя или дори клетка трябва да се храни, САМО-възпроизвежда и т.н. В къщи играчките на децата също мърдат и се движат, докато има кой да навива пружината или да слага батерии.
И както би трябвало да се убедиш, науката за която говориш е срамно да се обосновава с персонажи от гръцката митология. Всъщност, затова иде реч - едни се кланят на Гръмотевици, като придават "научност" на суеверието си, други - на Творец, за Когото ни говори Библията.
цитирай
8. raders - налага се да четеш повечко, а когато ...
18.09.2010 19:37
watchtowerman написа:
налага се да четеш повечко, а когато четеш гледай и да проумееш за какво иде реч. Тя тая "жива" клетка, в не знам каква си лаборатория, сътворена, вече го говорят повече от 60 години. Полза НИКАКВА. Най-много да докарат до смъртоносна мутация някой вирус или туморна клетка, та да затрият човечеството..Да направиш НЕЩО, което мърда, не значи че е живо - живата материя или дори клетка трябва да се храни, САМО-възпроизвежда и т.н. В къщи играчките на децата също мърдат и се движат, докато има кой да навива пружината или да слага батерии.
И както би трябвало да се убедиш, науката за която говориш е срамно да се обосновава с персонажи от гръцката митология. Всъщност, затова иде реч - едни се кланят на Гръмотевици, като придават "научност" на суеверието си, други - на Творец, за Когото ни говори Библията.


Чел съм и Дарвин, и библията. И знаеш ли какво? Докато при Дарвиновата теория има все пак някаква логика; вижда се как непрекъснато се променят живите организми под влияние на средата, дори породите кучета се различават толкова, че понякога трудно се разбира, че са от един и същи вид - тоест - съществува видимо развитие, дори за кратки периоди, камо ли за милиони години, то в библията се говори само за някакво си сътворение, но няма никакви аргументи в негова полза. Само се лансира като аксиома от фанатиците и толкова. Но това не е достатъчно. Между другото "сътворението" продължава и сега в момента. Непрекъснато в природата се появяват все нови и нови микроорганизми с хиляди. Дори мутацията на различни вируси и бактерии е своеобразно доказателство в полза на еволюцията. Що се отнася до мълниите /на Зевс/, те действително предизвикват различни химични реакции от биологичен тип и това е експериментирано лабораторно. От учените, разбира се, не от поповете...
цитирай
9. watchtowerman - Бог сътвори всички животни според видовете им,
18.09.2010 22:24
казва Библията.
Еволюционистите отричат Божественото Сътворение – животните от един вид са произлезли от друг вид, самозараждайки се от първото едноклетъчно.
Божественото Сътворение означава ненакърнимост на животинските видове, еволюционистите казват: не ! Но не са в състояние да дадат поне един пример за преходна форма между два вида животни – преходни форми няма днес, няма в миналото, няма в земните пластове. При положение, че съществуват над 5 милиона животински видове. Ако имаше еволюция видовата класификация би била невъзможна – един единствен пример: нямаше да се разбере къде свършват „котките“ и къде започват „кучетата“.
цитирай
10. tomich - raders
18.09.2010 23:30
Еволюцията в природата е научно доказан факт. НО, докато в НЕживата природа тя е основната причина за хаотичната поява на многообразие от материални обекти и форми, обменящи помежду си Енергия и Вещество във Вселената и е подчинена на физическите закони, в живата природа еволюцията има качествено различен облик, подчинявайки се на специфични биологични закони, независимо че съществуват определени връзки между физическите, химическите и биологичните закони. Затова тя се нарича биологична еволюция, за разлика от еволюцията на неорганичната мъртва материя. В биологичната евлюция действа с пълна сила Законът за оцеляването на живите твари (земни, извънземни и всякакви други). Тъй като тя се управлява от тоя закон, нейното предназначение не е да създава нови биологични видове земни твари, а да усъвършенства организмите на съществуващите ЧРЕЗ ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР с цел повишаване на устойчивостта им срещу измененията в околната среда.
Съществува огромен вакуум в познанията за живота през периода от появата на първата жива самовъзпроизвеждаща се клетка и появата на биологичните видове на земята. От тук започва спорът между еволюционистите и привържениците на творческото начало на земния живот. Той продължава вече повече от столетие, защото както едната, така и другата страна нямат убедителни факти и доказателства за своята правота. Всичко е сведено до хипотези, измислени теории и предположения. Само едно нещо не подлежи на съмнение, а то е, че в основата на живата клетка лежи една удивителна по своята сложност и красота молекула, криеща в себе си огромната кодирана и все още неразгадана напълно информация за управление на целия жизнен цикъл на всяка клетка. Никой досега не може да оспори факта, че тая закодирана информация е създадена целенасочено от творец с изключителна интелектуална мощ. Как ще го наречем няма никакво значение.
Мутации има , но няма солидни доказателства, че те поставят началото на нови видове.
Те само показват , че живота се нагажда към околната среда.
цитирай
11. анонимен - от един маймун
19.09.2010 13:36
Чудесно! Направи за посмешище raders и дарвинистите. Самата наука (истинската,обективната) отдавна обори техните безкрайни лъжи и заблуди за самозараждането на живота и превръщането на човека в маймуна (ах,обратното ли ни учеха те?) Дарвинизмът претърпя пълен разгром и мястото му е на бунището на историята. Вече и малките деца разбраха,колко фалшива и неистинска теория е той. Разбирам го raders. Него и колегите му, повярвали в заблудата. Много трудно е да признаеш, че са те лъгали (и си лъгал другите) десетилетия на ред. Голяма мъка е да видиш това в което си вярвал, скъпоценната си теория в която си вярвал повече отколкото на най-близките си хора,да я видиш разбита на парчета. Сразена с научни доводи,а не с някакви измислици,догадки и "научни" хипотези. Краят на 20 и началото на 21 век бележи краят на дарвинизма. И се иска голямо мъжество да признаеш собствените си грешки и заблуди. Не всеки е узрял за това единствено правилно решение. На дарвинизма отдавна е поставен тежък, надгробен камък. Но затова сме демокрация, всеки да вярва в каквото си ще, в това число летящи чинии и малки зелени човечета дошли от Марс. raders ти си интелигентен човек, но дълбоко заблуден. Водиш една изтощителна дискусия, един неравностоен двубой. За да докажеш недоказуемото. Ще станеш за смях на хората с тая твоя упоритост.
цитирай
12. nkf - watchtowerman, чудесна статия, ...
19.09.2010 15:18
watchtowerman, чудесна статия,приятелю :).Междувпрочем,в Библията (Битие) е казано "Създаде Бог всяка трева и животно и т.н. по ВИДА СИ "(цитирам по памет) тоест още от самото начало на сътворението е имало ОТДЕЛНИ ВИДОВЕ.Точно това доказва и науката генетика ,че всеки вид има свой генетичен комплекс ,който се предава от поколение на поколение и прави съответният вид устойчив.Влечугото няма да стане бозайник и никога не е ставало.Маймуната няма да стане човек и никога не е ставала.Та дори и кръстоските, вътре, в дадено видово семейство,са невъзможни или ако са възможни,то дават безплодно потомство.Но еволюционистите,тези радетели на линейното "развитие" на на човека (в частност) имат и друг сериозен проблем,а именно с археологията.Как пред 5000 години,примитивният (според еволюционистите),ограничен,суеверен човек е построил чудото наречено Пирамиди? или Баалбек?Обаче съвременният "еволюирал" човек, явно не може да повтори това чудо.
цитирай
13. watchtowerman - tomich, приятелю,
19.09.2010 20:20
благодаря за твоята компетентна забележка. Само малко съм объркан от думите ти:
"Еволюцията в природата е научно доказан факт". И даваш пример за еволюция в рамките на вида. В този ли смисъл даваш цитирания пасаж? Защото за мен еволюция означава ПРЕХОД от един животински вид в друг. Другото го разбирам като "мутация" в рамките на вида - има положителни, но има и отрицателни мутации, положителните може да се селектират по пътя на човешката целенасочена дейност, други се натрупват по естествения си подбор. Но колкото и селекционни натрупвания да се случат на един вол например, той никога не би се превърнал във вид на бивол. И т.н. Или може би имаш друго нещо предвид като казваш цитираното, че еволюцията е факт? Защото еволюционистите имаха и една друга забежка - еволюцията не е плавна, а скокообразна, затова няма "преходни" видови форми..
цитирай
14. watchtowerman - Към №11,
19.09.2010 20:44
Дарвинизмът е силен и упорит, защото има политическа поддръжка на регионалния и гробалния елит. Дарвинизмът ще си замине от историята само, когато се сгромоляса политическата система. И "онуй" що ги финансира. Глобалният пазар, борсите са издигнали в Култ Печалбата, Далаверата, Измамата, Кражбата, Присвояването, Които са дълбоко Без-Божни и Анти-Христови. За това иде реч - не трябва да има Бог, защото Разбойниците искат да Крадат без да имат угризения и без да имат обвинения ...
цитирай
15. watchtowerman - nkf,
19.09.2010 20:54
радостно е, да те видя на бойното поле, където воюваме с доброто войнстване за Христа, както го е казал апостол Павел
цитирай
16. анонимен - Наистина депресира...
06.11.2010 12:14
... да прочетеш някого на чиито възгледи си се възхитил да влага такава жлъч и да смесва нещата така брутално. Действително уважавам идеите Ви, дори не мисля, че се налага да крия добрите си впечатления от действително добре написания пост, но как по-дяволите точно действа Дарвинизъма като теория в полза на човешките недостатъци и ограниченост?
Защо заради липсата на поглед в дълбокото минало трябва да се критикуват мислещите умове които се опитват да решат пъзела?
Последните решавали пъзел седнали да четат и да пишат и проследявайки нещата само в ума си, измислиха еволюция на човешкия строй... и.. концлагери.
Един изследовател го вълнува истината, а не неговото собствено величие.
А иначе съм очарован и силно впечатлен от вдъхновението и ревностно защитаваната позиция.
Просто захващайки се за незнанието на търсещите истина размахвате превъзходството си в откриването на тяхното незнание. А нямаше ли един цитат от древни времена за това как научаването на нещо ни води до още повече въпроси?
Но пък съм сигурен, че човек се чувства много щастлив когато не си задава въпроси а просто знае всичко : >
цитирай
17. watchtowerman - В края на своя живот Дарвин с горчивина споделя:
11.11.2010 11:39

     “Аз бях младеж с незавършени идеи. Тогава подхвърлях различни въпроси и предположения. За моя изненада, идеите се разпространиха като див огън. Хората направиха от тях религия”.


На 4 октомври 2007 г. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласува резолюция в защита на Дарвиновата теория за еволюцията. Този документ характеризира като «опасни» креационизма и интелигентния дизайн. Нима, ако «еволюцията» беше «научна» щеше ли да има нужда от политическа подкрепа?! Математиката, физиката, химията не се нуждаят от политическа подкрепа за да бъдат доказавани като “наука”. Но както се вижда “еволюцията” се нуждае от покрепата на политиците, за да се нарича „наука“. “Еволюцията” е политически казус. Понеже, съвременната политика по своя сценарии, поддръжка и изпълнение си е чист АТЕИЗЪМ, то и еволюционната теория е продукт на АТЕИЗМА , а не плод на науката.
цитирай
18. logistics - Благодаря за вниманието.
12.11.2010 18:44
И липсата на злоба в отговора. Така ми става по-ясна вашата позиция.
Мога само да добавя "Не се страхувай от оръжието, страхувай се от хората."
цитирай
19. watchtowerman - Има едни хора, работещи в отделите за борба с наркотиците,
14.11.2010 21:57
лошо ли е от тях да се страхуват наркодилърите?!
цитирай
20. logistics - Нещо не схванах
16.11.2010 19:10
Нали това казвам. Теориите сами по себе си не са страшни. Страшно е когато нещата се изкривяват и заразяват главите на едни хора, за да се облагодетелстват други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2281159
Постинги: 469
Коментари: 1662
Гласове: 10562
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол