Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2010 13:00 - Що е това Християнска Теокрация и кой ще има полза от Нея?
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 4216 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 14.09.2015 16:46



 

Що е това Християнска Теокрация и кой ще има полза от Нея?
image 

   Глобалният “демократиченЕлит въвлича света във все по-дълбока криза - социална, политическа, екологична, климатична, придружени от  икономическа, финансова. Без да се провали и разруши Старото няма как да дойде Новото. Ще се оттегли ли “демокрацията” – политическото оръжие на богатите, доброволно или ще стои до тоталното си дефектиране, когато ще бъде пометено от катастрофите и великите изпитания, които ще доведат Теокрацията, политическото оръжие на Морала, е главният въпрос за решаване? Защото освен природната, нараства и социалната енергия за разрушение.

  В западната “християнска” цивилизация се дискутира модел на управление основан на Библията. Ето един от Нейните аспекти, според мен фундаментален.

   Книгата Левит 25 глава стихове 8-14 :

 “Да си изброиш седем седмици от години, седем пъти по седем години, и като ти мине времето на седем седмици от години, т.е. четиридесет и девет години, тогава, на десетия ден от седмия месец, да надуеш празничните рогове; в деня на умилостивението да накарате да се затръби по цялата ви земя. И да осветите петдесетата година и да прогласите освобождение по цялата земя на всичките й жители; това ще ви бъде юбилей, когато ще се върнете в имота си и ще се върнете при семейството си…В тая юбилейна година да се върнете, всеки на притежанието си”.

   Това е Декрет без аналог в историята на цивилизацията ! Както преди, така и след Него ! По Божествен Замисъл земята Израел е разпределена поравно на цялото общество и пак според Този Замисъл, в годината на Юбилея, на всеки член от обществото му се възстановява първоначалната собственост. В годината на Юбилея се освобождава всеки слуга, затворник и онеправдан от всякаква форма на финансово-пазарно-икономическо робство и плен! Звукът на тръбите сигнализира за ново начало в живота – на отделния човек, и на обществото.

 Възвръщането към финансовата Свобода и към Равенството на Собствеността е незаменима част от Закона на страната. И онова, което трябва да направи всеки член на общността бе да задвижи този Закон. И Свещениците - Левитите, са с правата на наставници и управители, които да гарантират спазването на този Декрет. Това е ТЕОКРАТИЧНО управление, то съблюдава за изпърнение на Божествения Замисъл .

 Какво по-ясно и категорично от това – на всяка 50-та година ИЗРАВНЯВАНЕ на достъпа за ползване на Сътворените от Бога и създадените от човека Блага за всеки член от общността, чрез преразпределяне на собствеността. Ха, сега кради, влачи, граби, трупай имане като знаеш, че ще дойде време награбеното да се връща. Изпълнението на Закона в Юбилейната година е така нужната ЕФЕКТИВНА “обратна връзка”, която "Демокрацията" я подмени с "изборите". Юбилейната година привежда обществото към Равенство и в Собствеността.

  И ако за еврейското общество Юбилейна е била всяка 50 година, то при сегашните темпове на развитие и трупане на имане, такава Юбилейна година трябва да е веднъж на не повече от двайсет години.

 Божественият Принцип за изравнявне на възможността за достъп до Благата е изразен на други места в Библията. Ето още един от тях:

  “който беше събрал много, нямаше излишък, и който – малко, нямаше недостиг” – Книга Изход 16:18

  Бидейки в пустинята еврейският се нуждае от храна. Бог я осигурява всяка сутрин посредством така наречената манна(небесна). По Свръхествествен начин онези, които събирали(запасявали, трупали!) повече, количеството им не било в “излишък”, а онези, за които оставало по-малко(докато едни се запасяват, за другите - каквото остане) – събраното не било в “недостиг”. Божествен Принцип за Равенство при ползване на Благата и същевременно Обезсмисляне на алчността за натрупването им.

 Бог предвиди, че попадайки под влиянието на греха човекът има опасност да стане и роб на алчността. Като изисква преразпределение на Благата по посока към Равнопоставеността им за всеки от обществото Бог парира възможността алчността и привързаността към собствеността, към материалното да имат приоритено, доминиращо влияние, защото превърнати във Власт, стават извор за нарастващо Зло, Деградация и Унищожение.

 Цитираните примери на Божествения Принцип за Равенство предизвикват кардиналния въпрос: Ако така наречената “християнска” цивилизация претендира, че се основава на Божествени и библейски Принципи защо пропуска Днес, и защо е пропуснала в продължение на векове, Божествения и библейски Принцип за Равенството ? Ами, защото тази цивилизация симулира, че е “християнска”.

  Но симулирането на “християнство” вече не помага. Светът изживява криза, породена от невъзможността на досегашните социално-политически идеологии и форми да се справят с алчността за трупане на богатства. Тези човешки модели вече не вдъхновяват цивилизовините народи за да ги следват, защото са демаскирани като порочни и престъпни.

 Безбожният “християнскиЕлит може да празнува своите победи, но това са пирови победи, защото този Елит сътвори смъртоносна цивилзационна криза, породена от безграничната му алчност и похот. Общественият живот става все по-пуст и безсъдържателен, все по-фиктивен, илюзорен. Защото е поразен от диктатурата на измислената от Елита политика, че партиите, парламентите, митингите, програмите, агитациите, медиите, борбата за власт и пари – това е съдържанието и целта на живота. В дълбините на душата си обществото спря да вярва на тези мъдрувания и шикалкавения за политически платформи и идеологии. Вяра в спасителната мисия на демокрацията не съществува, защото мутира към диктатура. Рушат се старите системи на държавата, а от новата – глобална, се вдъхновява Елита, но е и обществото. Руши се старата мотивация на труда, а новата – глобална, предлага Проспетитетът, основан не на съзнателен и качествен труд, а единствено - на печалба. Обществото губи мотивация за труд.  Рушат се духовните основи на труда. Нещата са необратими. Вместо към бъдещето световната икономика се устремява към миналото, към стопански взаимоотношения характерни за ранното средновековие. "Демокрацията" на Елита предизвика проблем, който не е политически, а духовен. И за решаването му са нужни ДУХОВНИ средства.

 Тези средства съществуват САМО в арсенала на Теокрацията. 

      Свещените Писания Са изпълнени с Теократичен Замисъл и Символика. Това е от огромно значение за възпитанието и ръководенето на християнските народи. Настъпва момента, когато тези народи ще поискат, вместо символизъм и имитация на Християнство да приложат Неговия реализъм - Християнска Теокрация - Просвещаване и Преображение на Човека и Света. Но как да се създаде истинска реална, истинска Християнска държава, Християнско общество?

 При сегашната “демокрация” финансово-икономическият Елит създава законите за Себе си. Теокрацията, обаче ще е “демокрация”, чиито закони ще са съобразени с Божия Закон и Неговите Морални Норми за Добро и Зло. Законът НЕ е създаден от хората, а е Творение на Бога. Следователно, Човекът може само да Го тълкува и прилага съобразно конкретни ситуации.

 При Теокрацията върховната Политическа Власт принадлежи на Съдиите, а не на законодатели или министри. При Нея няма нужда от Законодателна властПарламент (Народно събрание), защото Законът вече е даден, и не може да има закон, по-справедлив от Него. Законодателната Власт принадлежи на Бога.

 Теокрацията не се нуждае от Изпълнителна Власт – няма да има институция, която да се разпорежда с живота, свободата и собствеността на хората. При Нея отделните индивиди, семейства и доброволни сдружения и бизнес са изпълнителната власт. Ще има нужда единствено от тълкуване на Закона за конкретните случаи в живота и в обществото, а това е работа на Съдебната Власт. Данъците, които Днес служат за да поддържат Законодателната, Изпълнителната и Съдебната Власт, и в момента прибират над 70% от заработените доходи на всеки работещ, няма да са в този размер. Бог е разпоредил “десятък”, заради дейността на институцията на Съдиите. Толкоз!

   В Библията Царската власт не е "изпълнителна власт,", а Съдебна - 3 Книга на Царе 3; Послание към Римляни 13. Мойсей поставя Съдии за да отсъждат всеки отделен случай. Съдиите не се намесват в живота на хората, не нарушили Закона . Царската Власт в дейността на Мойсей се състои в това да приведе в Закона в дознание на цялото общество.

  Теокрацията е политическа власт на Божественото. Всякава форма на власт на човек върху друг човек е недопустима.

 От няколко десетилетия в Западната цивилизация се развива обществено движение, базиращо се на така наречената Заветна теология. Това движение се проявява основно чрез:      

 •  Реконструкционизъм - защитава реконструирането на обществото;

 

 • Теологията на Владението – базирано на Принципа, че Християнството  трябва да управлява всяка сфера на обществото;

 

    • Теономия - “теос” (Бог), и “номос” (закон) - общество, основано  на  Божия Закон даден на Мойсей.

 Реконструкционизмът е теологичен Принцип на “Заветността” - основава се на Библейските "Завети" между Бог и Човека, Бог и Народите, Бог и Семейството. Реконструкционизмът също е “демокрация”, от която, обаче, ще бъдат реконстуирани много от нейните сегашни проявления, облужващи прищевките на Елита - неизбежен враг на Християнството. В тази насока, идеите на Хуманизма ще трябва да бъдат съобразени с Християнството, а не да са използвани за да налагат сатанински контрол над обществото. Реално съществуват само две алтернативи за институциите, културите и индивидите - Християнският Закон или Хуманистично себеуправление и Беззаконие.  

  Движението изисква от християните да вземат управлението във всяка сфера на обществото. Това означава, че те трябва да бъдат политически и социално активни за да приведат обществото към Библейския Закон, наблягайки на Неговия Морален и граждански аспект.

  В Новото общество, всяко убийство, изнасилване, отвличане на деца, сношаване с животни, сношаване на близки по кръвна линия хора, прелюбодейство, блудство, хомосексуализъм, магьосничество, човешки жертвоприношения, нехайно поведение, довело до смъртта на друг човек, богохулство, отстъпничество, разпространяване на лъжливи доктрини ще бъде считано за престъпление.     

  Реконструкционистите са убедени в тоталния срив на икономиката и разпадането на цивилизационната общност. От оцелелите в тази катастрофа ще се развие Новото общество.

 Християнското Реконструционистко движение е за всеобхватна законова структура, която единствена би могла да осигури справедлива основа на обществото. Тя е подчинена на възгледа, че суверенитета, а следователно и управлението, принадлежат на Бога, и че всяка делегирана власт, било тя в семейството, църквата или държавата (гражданското управление), трябва да се упражнява чрез спазване на Закона на Божия Завет.

  Реконструкционистите постулират, че главна Роля за осъществяването на Мандата на Теократичния Завет принадлежи на Църквата.

  И тук стигаме до основния проблем при осъществяването на Теократичния обществен Модел - Църквата.



Тагове:   църква,   божий закон,


Гласувай:
4



1. анонимен - Човешка теокрация - абсурд!
03.09.2010 10:33
Тодоре,

Да не забравяме докъде стигна (в исторически план) човешката теокрация: непогрешимост на папата, поредица от войни за освобождаване на Светите земи, други "свещени" войни, "Света" инквизиция, индулгенции за платено опрощаване на греховете, педерастия и педофилия на свещеници...

Що се отнася до Закона - Исус Христос го прикова на кръста; оттогава имаме Нов Завет, и Него трябва да следваме.

Теокрация - да, но само и едва с Второто пришествие на нашия Господ Исус Христос - под Негов контрол (Хилядолетното Царство).

С уважение: Николай Гусев


цитирай
2. watchtowerman - Николай,
04.09.2010 11:29
"теокрацията" на папата е по-скоро монархизъм. Акцентувам върху теокрация преди монархическата власт, така както я дава Библията в "Съдии".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2276393
Постинги: 468
Коментари: 1662
Гласове: 10562
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол