Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 19:07 - Под маската на „толерантността” извратеняци се гаврят с историята
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 3500 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 07.11.2009 21:48


05.11.2009

     Около 300 души протестираха пред театър в Глазгоу, разгневени от пиеса, която показва Исус като транссексуален образ, съобщи ВВС.

    Демонстрацията се проведе около Tron Theatre, където се играе пиесата "Исус, Кралицата на Рая". В нея Христос е представен като транссексуална жена.  

    Постановката е част от арт фестивала Glasgay!, който отбелязва културата в общността на гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора.

     Постановката е дело на драматурга Джо Клифърд - транссексуален. 

   Организаторите на фестивала обвиниха протестиращите, че са провокативни и че могат да бъдат разглеждани като хомофобски.  


    Пастор Джак Бел от ционистката баптистка църква в Глазгоу, който взе участие в протеста: 

    „Беше просто мирен протест, с химни и плакати. Не можеш да богохулстваш и да ругаеш Господ, оправдавайки се със свободата на словото.

    Истинското библейско християнство се маргинализира все повече под прикритието на политическата коректност
“, добави той.
 
    По думите му, ако пиесата беше поставила пророка Мохамед в същата роля, реакцията на ислямската общност щеше да е още по-силна, „само че това просто няма как да се случи“.  

 

     Италия е осъдена в Страсбург за разпятия в класните стаи

 

    Европейският съд за правата на човека в Страсбург осъди Италия за наличието на разпятия в класните стаи, което според съда нарушава правото на родителите да възпитават децата си според техните убеждения и правото на децата на свобода на религията.

   Тъжителката е италианската гражданка Солие Лауци, живееща в Абано Терме, предаде Франс прес. Двете й деца, на 11 и 13 години, посещавали през 2001-2002 г. държавното училище в града, където всички класни стаи имали разпятие на стената. Според Лауци присъствието на тези разпятия нарушавало принципа на светския характер на образованието. Тя осведомила училището за позицията си, като се позовала на решение на касационния съд, според което наличието на разпятия в изборните секции противоречи на принципа на светския характер на държавата.
 

     През май 2002 г. директорката на училището решила да остави разпятията в класните стаи, а министерството на образованието по-късно издало директива с препоръки към всички директори на училища да процедират по същия начин.


   Пред Конституционния съд правителството настоява, че присъствието на разпятие е нещо естествено,

                          image

тъй като то не е само религиозен символ, а също "знаме" на единствената църква, назована в конституцията, символ на италианската държава. Жалбата била отхвърлена последователно от всички съдебни инстанции с мотивите, че разпятието "символизира италианската история и култура, и следователно - италианската идентичност" или че то е станало "една от светските ценности на конституцията на страната."

    Италианската министърка на образованието окачестви днешното решение на съда в Страсбург като "идеологическо". "Присъствието на разпятието в класните стаи не означава принадлежност към католицизма, то е символ на нашата традиция", заяви Мариастела Джелмини, цитирана от агенция Анса. "Историята на Италия минава също през символи: с тяхното премахване се премахва част от самите нас. В нашата страна никой не иска да налага католическата религия", увери министърката. "Никой, още по-малко един идеологически европейски съд, не ще успее да премахне нашата идентичност", добави тя.

    Като П.П., на следващия ден дойде информацията:

DarikNews.bg

Италия призова за разпускане на Европейския съд за правата на човека

 

    Италианският Сенат призова европейските страни да разпуснат Европейския съд за правата на човека в Страсбург като ненужна институция, която изповядва крайно леви убеждения. Лидерът на мнозинството в Сената Маурицио Гаспари заяви, че Италия няма да се подчини и да приложи съдебното решение на въпросната институция отпреди два дни, което задължава италианските власти да махнат разпятията от класните стаи.
    Политическите партии в Италия единодушно отхвърлиха постановлението на съда. Най-тиражният всекидневник Corriere della Sera посочва, че в страната нито една партия не се е осмелила да подкрепи решението на Страсбургския съд.
     Председателят на Демократическата партия Пиерлуиджи Бресани изрази учудване от действията на съда и заяви, че съжалява, че съдебната инстанция е приела антихристиянските аргументи пред аргументите на здравия разум.
    Мнозинството от италианците, независимо от вероизповеданието си, се изказват против премахването на кръстовете в училищните помещения. Любопитното е, че най-възмутени от съдебното решение се оказват италианците-атеисти. Те смятат, че с това решение, Европейският съд за правата на човека е посегнал на основите на италианската култура и идентичност.
     В същото време, поради широкия отклик в цяла Европа, Европейската комисия в Брюксел (изпълнителният орган на Европейския съюз – бел. ред.) в нарочно комюнике до медиите уточни, че Европейският съд за правата на човека в Страсбург не е институция на Съюза и не бива да се бърка със Съда на Европейските общности, който резидира в Люксембург.


И още:
Московската патриаршия осъди решението на Страсбургския съд за разпятията
06.11.09


Решението на съдиите от Европейския съд за правата на човека в Страсбург, според които е недопустимо да се окачват разпятия по стените в държавните училища в Италия, може да доведе до дестабилизация в цяла Европа, смята представителят на Московската патриаршия в Съвета на Европа игумен Филарет (Булеков).  

"Европа може да се сблъска с обществена дестабилизация, с възникване на протестни настроения по въпроси, които по-рано не предизвикваха напрежение в обществото. В този случай нов фактор на нестабилност ще бъдат именно “правата на човека” и тяхната интерпретация от този компетентeн съдебен орган от общоевропейски мащаб”, заяви игумен Филарет пред портал "Интерфакс-Религия".

На 3 ноември Европейският съд за правата на човека забрани окачването на разпятия в държавните училища в Италия в отговор на иска на италианската гражданка Соле Лауци. Според нея християнската символика в училището, където учат децата й, им пречи да получат светско образование. Правителството на Италия възнамерява да обжалва решението на съда.

Игумен Филарет смята, что решението на Страсбургския съд "ще нанесе много сериозен удар върху концепцията за правата и свободите на човека” и като цяло демонстрира ”дълбока криза на правозащитния подход”. То е закономерно отражение на процесите, които стават в Европа през последните години - например изключването на християнството от преамбюла на Европейската конституция, смята той.

"Създаденият прецедент е много опасен. Днес искат да махнат разпятието от училищата в страните с католическата култура. Утре ще поискат да махнат и “християнските знаци” от историческата държавна символика на европейските страни. И е напълно възможно, че ще дойде време, когато със същата аргументация ще поискат да махнат кръстовете от хилядите европейски храмове”, заяви представителят на Московската патриаршия.



 




Гласувай:
3



1. анонимен - Нямам думи!
05.11.2009 19:22
Всъщност имам една - лицемери!

цитирай
2. watchtowerman - Гадното е,
05.11.2009 20:36
че тоя тип люде завладяват света. А Христос е казал, че, едва, когато светът заприлича в поведението си на библейските Содом и Гомор, Той ще се намеси...
цитирай
3. monarchism - За подобна гавра със Сина Божий не ...
12.11.2009 10:18
За подобна гавра със Сина Божий не може да има друго наказание освен смърт.

Браво на италианците. Какво ли ще се случи ако подобно решение се наложи на България? Не ми се мисли...
цитирай
4. анонимен - Как смърт бе, простако?
16.11.2009 13:46
Кой си ти, та да говориш от името на Господ, пък и за смърт да призоваваш? нещастни комплексари!
цитирай
5. monarchism - Пиша от свое име. Такъв закон трябва ...
16.11.2009 15:53
Пиша от свое име. Такъв закон трябва да има. По този начин "щастливите некомплексари" като теб ще бъдат изправени до стената, а ние нещастните ще се зарадваме. :)
цитирай
6. nkf - армията на рогатия, съставена в ...
16.11.2009 21:32
армията на рогатия ,съставена в авангарда си от педерасти , лесбийки ,мюсюлмани,комунисти, либерали, обикновени прислугващи им тъпаци, става все по-нагла и настъпателна.Без сънение скоро щрнастъпи време, когато Християните ще бъдем законово репресирани..Откровението на Йоан Богослов започва да става реалност.
цитирай
7. watchtowerman - Ранната българска юрисдикция
18.11.2009 14:02
- по времето на цар Симеон I, предвижда наказателна отговорност за хомосексуални действия: "мъжеложниците, както активният, така и пасивният, да се накажат със смърт чрез меч. Ако пасивният се намира по- малък от 20 години, да се прости, защото възрастта показва, че той не знае какво е претърпял."
Предците ни добре са разбирали връзката между упадъка на нравите и стабилността на държавата. За да има държавност е нужен Морал. Но за глобалистите държавността е вредна, затова те стимулират и узаконяват упадъка и разрушаването на Морала.
цитирай
8. nkf - Богоборството, чрез завоалира...
19.11.2009 18:05
Богоборството,чрез завоалираната си форма-атеизма , принудително утвърждава лъжите си ,вършейки голям грях,посягайки на най-малките.
Ето за какво става въпрос .
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/article6923157.ece

Разбира се всичко е в духа на политкоректността.
цитирай
9. ernest - Трябва повече протести
21.11.2009 13:47
Добър постинг. Християните в такива случаи трабва да проявяват повече инциатива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2273071
Постинги: 468
Коментари: 1660
Гласове: 10562
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол