Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 21:15 - НЛО над Витоша - 16 септември 2009
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 7000 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.12.2014 16:49


      

     С приятел решихме да се качим на заслона "Синята стрела". Колкото по-близо стигахме до него, толкова се увеличаваха облаците над билото на Витоша.
     Изкачихме седловината преди заслона. Пред нас и малко вляво се издигаше "Белчов връх", вдясно - горната част на "Казана", след него седловината, на която е разположена хижа "Академика". От тишината глъхнеха ушите.
     Изведнъж забелязахме на фона на белите, пухкави облаци, разположени над "Белчова могила", тъмно-сив, към черен,  летящ обект, движещ се надясно, по посока на "Казана". "Изскочи" иззад връх "Белчова могила", което означаваше, че е минал покрай съседния на "Белчова могила" връх "Котор".
    Дясната му заострена част беше по-ниска от лявата и наподобяваше глава на птица с клюн в края.  "Опашката" приличаше на "самолетна". Затова в първия миг помислих, че виждам самолет. Но "самолет" на фона на "Казана" е немислимо - много е ниско и твърде близо до скали и планински била?! Затова сметнах, че става въпрос за спускащ орел, свил крила, пикиращ към плячката си. Казах на приятеля си: "Виж:Орел!" А защо "орел"?! Може би ми направи впечатление големината. Често съм виждал подобни сцени в този район - ястреби в подобен полет, летящи към плячка, но не и с тази големина. Но орел по тия места не съм виждал. Затова се коригирах:"Сигурно е ястреб!"

     Обектът продължаваше да лети и аз очаквах, че след миг или два, да започне стремително спускане към ждрелото на "Казана". Но той продължи да лети по хоризонталното си направление. Когато прелетя и над реката в ждрелото без до променя траекторията си осъзнах, че обектът не е и птица, защото продължителността на летенето налагаше използване на крила, които изобщо не се виждаха. Разбрах, че виждаме НЛО! Посегнах към фотоапарата, закачен на колана ми. Но се отказах, щях да ангажирам погледа си с него за 3 секунди и ще изпусна от поглед обекта, а с това и съществени подробности от уникалността на случващото се. 
   Обектът прелетя петдесетина метра източно и малко над хижа "Академика" - и много близо - източно, покрай върха до хижата - "Голям купен"(1930м)
. Като го задмина продължи по посока към село Бистрица, но направи ляв завой, към и над "Бистришко бранище". След още  три секунди се издигна нагоре, навлезе в пухкав, бял облак и изчезна от поглед.
     Направи ми впечатление, че "обектът", в десния си край, този, с който летеше "напред", се виждаше  жълтеникава ивица, която подсказваше, за цилиндричността на "обекта".
      Според нас - свидетелите, няма начин да не са го "засекли" от авиодиспечерската база, разположена до самия "Черни връх"?  "Обектът" летеше малко по-ниско от височината на базата и на километър източно от нея.
     Беше 11,30 часа.
     Надявам се, че не сме били само ние - единствените, свидетели на това НЛО явление. Прелетя над хижа "Академика", близо до село "Бистрица", "Бистришко бранище", а не е било далеч и от комплекс "Алеко"...
     Направих анализ за размера на "обекта". На фона на скалите и дървета, около които прелетя, но най-вече от факта, че беше близо до хижа "Академика".  Дължината му съответстваше на размера на предната фасада на хижата, значи 15-18 метра...Ширината - 3-4 метра.
   Направих опит да го нарисувам. Първата рисунка изобразява "обекта" през първите няколко секунди.

image

  Следващата рисунка изобразява  "обекта", когато го гледахме около(и пред) хижа "Академика".   


image

   А снимката долу е доработка за мястото, откъдето гледахме "обекта". Той  летеше на фона на "Казана", идвайки отляво, и прелетя край  хижа "Академика".

image

    Хижа "Академика" се намира в най-дясната седловина на снимката. В ляво и на преден план - спускащ се хребет от "Белчов връх".

    Мястото на снимката по Google Earth:

image

 

 

image


 

    По-долу давам снимкови материали от американската совалка, летяла през 4-15 декември 1998г., които могат да се намерят под името:

      NASA STS-088-724-65:

image

NASA STS-088-724-66:

image

Обектът отблизо:

image



NASA STS-088-724-67:

image

В близък план:

image

NASA STS-088-724-68:

image

NASA STS-088-724-69:


image

NASA STS-088-724-70:

image

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=X-RPWhigpQg&feature=related

 



Тагове:   Казана,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. misbis - може да е на извънземни
25.04.2010 19:48
а може и да е човешки...американски, а и руски военните отдавна произвеждат т.н.НЛО по подобие на извънземната техника...
Ако човек се усеща неприятно, изпитва страх при среща с НЛО , това са негативните сили.
Летателните апарати на светлите сили излъчват любов и топлина
цитирай
2. watchtowerman - Съгласен съм!
05.05.2010 09:33
След тази "среща" бях странно въодушевен, макар че по това време бях десети месец безработен и буквално - финансово пропаднал отвсякъде, но няколко дни поред имах приповдигнато настроение...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2261637
Постинги: 462
Коментари: 1653
Гласове: 10557
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол