Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2017 18:28 - Накратко за Сирия:
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Накратко за Сирия:
1. В Северна Хама фронтът се стабилизира. Черните се опряха  в района Эль-Латамин и Морек, което се отрази на темповете на настъпление на   САА. Джихадистите са струпали тук всички резерви и скорошно настъпление на САА не може да очакваме.  

2. Във връзка със зачестилите  нападения на турецката  армия  срещу *урдите, САЩ придвижиха към границата   на  Рожава  с Турция подразделения  то 75-ти полк рейнджери, прикривайки макар и частично кюрдите от    Эрдоган.
СЩА явно не подкрепят желанието на Ердоган да заеме мястото на кюрдите като главен съюзник на САЩ в Северна Сирия.   При  това колкото повече атакува кюрдите Ердоган, толкова повече Вашингтон  изявяват  подкрепата си за тях, предпочитайки политически лоялните кюрди пред хаотичния Ердоган.    Такава американска  позиция  едва ли радва  Анкара, защоот едно са думите на  Тръмп, а друго реалната политика на САЩ в сирийски Кюрдистан.       Ударите на турците са акт на отмъщение, но едва ли ще нанесат съществени загуби на  военния потенциал  на *урдите, постоянно снабдявани от  американците.
Нападения турците над  *урдов в Африн. Стратегическата цел  на Турции - завземане на Тал-Рифат и ликвидация на 
 *урдския буфер на  север от Алеппо.

Един от  парадоксите на  сирийската война - американци  охраняват сирийската граница от турци, които през границата нападат *урдите.

3. Израел нанесе удар по склад  на Хэзбалла край Дамаск, който  получава оружие от Иран  и  продължава да настоява, че това е негово право.    Русия  се стреми  да се дистанцира от  конфликта между Израил и Иран. Разбира се може да сваля израелските самолети, но  политическо решения очевидно няма. Ако Дамаск и Тегеран са недоволни от тази позиция, то публично не го казват, още повече, че иранската страна на последната  среща заяви, че връзките с РФ се  задълбочават,  което показва, че нападенията на Израел са досадни, но не и  критични, тъй като ливанците са достатъчно добре въоръжени.  Намеренията на Асад да усили своята ПВО  показват, че тези нападения са станали досадни и за да не се сблъсква РФ и Израел, мерките за самозащита, ще предприема Сирия.  Това нервира Израел, защото го все повече го ангажира с войната   и ще влошава отношенията с Иран. Хизбула така или иначе ще получава оръжие  и ще усилва своите позиции и разширява военните си възможности.   Нейните бойци превъзхождат  като  подготовка и амбиция опълчението и  афганските   доброволци.


http://colonelcassad.livejournal.com/3387051.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5388857
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031