Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2019 09:54 - Как Божиите заповеди стават невидими
Автор: bachovalue Категория: Лични дневници   
Прочетен: 613 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2019 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Източно православната ни църква отново извърши ритуал, наречен „освещаване на бойните знамена“. На Богоявление. Когато Светият дух се явява на река Йордан по време на кръщаването на Исус Христос във вид на гълъб, а гласът на Бог обявява на света от небесата: Този е моят син!

Какво е общото между Господ, явил се за първи и последен път в своето Триединство (Отец, Син и Дух) и поръсването на войската и знамената й със „светена вода“?

Не знам. Според мен няма общо.

Исус е казал, че където има неколцина от нас, там е и Той. В този смисъл: църквата - това са вярващите. Тоест, аз, ти, нашите братя и сестри.

Някой от клира да ни е питал дали сме съгласни от наше име да се дава святост на нещо, което няма как да бъде свято? Защото по самата си същност това нещо противоречи на няколко от Божиите заповеди: Не убивай, не кради, не отнемай от ближния си…

Има български бойни знамена на които е написано, че Господ е с нашата войска. И на много чужди знамена също е записано „Бог е с нас“. Включително и на съседните държави, с които сме водили най-много ожесточени войни. И все в името на някакъв „свят идеал“.

Странното е, че колкото повече кръв е била пролята за едно бойно знаме, толкова по-свято се счита то и се пази като „светиня“.

Казано с други думи, ритуалът по освещаването на бойните знамена по Богоявление е един много специален фокуснически номер на едни твърде странни религиозни служители, чрез който стават невидими и някак невалидни Божиите заповеди. Онези Божии заповеди, които забраняват убийството, кражбата, насилието над ближни и прочие. Има ги Божиите заповеди по Коледа, а навръх Деня на ритуалното свързване на Бог, Светия Дух и Син Божи, убийството, насилието и мародерството биват освещавани.

Такъв мистериозен фокус е възможен по една причина: Държавата контролира и управлява религиозните институции у нас. И си плаща за този тотален контрол. А религиозните институции служат първо на държавата, а след това на Господ.

Но вярата в Бога е нещо лично и интимно. Вярата не може да бъде подвластна на държавните чиновници. Не може, защото Бог е и наш Създател, и наш Отец, но и наш Господ.

Затова аз, вярващият в Бога, казвам: Ритуалът с освещаването на бойните знамена е гавра с Моя Бог. Затова аз си позволявам да очаквам вярващите в Бога държавни мъже (ако изобщо има истински вярващи сред тях) да отменят веднъж завинаги този скверен ритуал. И да не замесват Господ в човешката суета и злоба. Защото „освещавайки“ знамената, религиозните служители лъжат нашите униформени момчета и момичета, че щом са в битка - всичко им е позволено. Че под „осветените“ знамена Божиите заповеди стават невалидни, а смъртта под тези знамена те праща директно в Рая.

Безбожни лъжи!

И аз си позволявам да очаквам, че Висшият източноправославен клир ще отхвърли най-категорично такова едно „традиционно“ светотатство.

Ясно ми е, че алчността и корупцията в държавата ни е велика и няма кой да спре хората с власт да ограбват чужди Божии благословения. Но поне да престанем да скверним името на Бога с омразни на истински вярващите хора ритуали.

Защото, повтарям, този ритуал е гавра с нашия Господ.   

 




Гласувай:
0



1. oia - Това с Божиите заповеди е най без...
07.01.2019 10:40
Това с Божиите заповеди е най безумната измислица, лъжа и заблуда на догмите и каноните---сиреч религиите. БОГА не заповяда----има ПРАВИЛА,
които са ЗАКОН. Самия живот е ЗАКОНА и всеки сам избира според волята си как да ползва ЗАКОНА, а в ЗАКОНА има правила. Тези заповеди да си ги блъскат в главата---още повече ,че отрицанието НЕ, което е сложено пред всяка една заповед ---Вселената не го разпознава и автоматично го изключва. Хайде сега да видим, като изключим ,,НЕ-то""
от Не убивай---какво се получава. Така, че заповедите не са БОЖИ,
а са една измислица, от много назад във вековете---стъкмени от една тъмна общност, за която няма смисъл да говорим. А да не говорим, за
лъжата, кой ги е получил, написал и т. н. С подобен род ритуали, се поддържат сатанинските им егрегори. ЗНАЙТЕ, че сатаната не е рогатата
твар, която ни представят---сатаната е система, ---егрегор---сътворен от изключително вещи и тъмни субекти---същите, които са натворили и религиите. Искренни поздрави за написаното И ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bachovalue
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57350
Постинги: 62
Коментари: 31
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031