Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2012 23:57 - Легенди и политика за химичните елементи
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2723 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2012 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Легенди и политика за химичните елементи

 

Историята на Химията е от голямо значение за разкриване същността на реалността. За целта сериозно се загледах в начинът на откриване и обяснение на основните химически елементи и намерих купища политика и имиджова агентурна дейност, които трябва да се изхвърлят от научната представа. На линка е историята на групирането на елементите. Сеганият вид е дизайн на Мозли от 1913, разпространен е на запад, но не е възприет в Русия. Руснаците по времето на СССР правят хибриден вариант, по-правилен като дизайн от този на Мозли, за това ползвам него.

http://santasusana.org/pakelly/G%20Chemistry/development_of_the_periodic_tabl.htm

 

Моят принос към химията е да коригирам прекалените злоупотреби на обясненията и представата за елементите в света. Първо, трябва да се изхвърлят понятия като "атомно тегло" и "електронна валентност", въведени за обясняване на някои свойства и ползващи косвени признаци, с цел популяризиране на теории и изтъкване на имидж. Второ, колоните с елементи трябва да са само седем не осем, както и редовете. Така получаваме 7*7 елемента плюс водород общо 50.

Корекция на руската подредба.

https://lh6.googleusercontent.com/-pPJe2DuSms4/UEnT0g3vcMI/AAAAAAAAJhE/fUiSAmI0g2s/s1149/17+-+Periodic_Table.png

Реално подреждане.

https://lh6.googleusercontent.com/-2LjeYJPhBkY/UEnTzd_8e1I/AAAAAAAAJg8/SUXnOpNFq-k/s1223/17a+-+Periodic+Table%2C+real+elements.png

Водорода е нулев елемент и 50 номер, той не е истински елемент, а нещо по различно. Надолу са мои изяснявания на неуместните неща в таблицата.

В моя дизайн елементите са подчинени на математически правила, като са оставени само седем реда и колони. Делят се на седем групи от по пет вколонка, а в синьо са метали в долната част на таблицата, два реда по седем елемента. Металите са тези със структурни свойства

Диамантът състоящ се изцяло от въглерод е структура от химически свойства, за това въглерода е стуктурен химикал, според моето откритие. Живакът е течен и няма структура в стайна температура, но при достатъчно охлаждане има. Понятието атомно тегло няма значение, ние не знаем нищо за атомните размери и плътност и всякакви опити да представят този или онзи елемент за по-тежък са относителни и неточни и за това някои доста тежки елементи като Олово са толкива нагоре, а Силицият е свален по надолу.

Hidrogen #1 не е истински материален елемент, а частица материя. Чистата материя в елементите е от 49 броя, водорора е нулев елемент, но и номер #50.

Първият изхвърлен елемент е Boron #5, името произлиза от минерала Боракс. Дума, която не е персийско-арабска според тълкуванията, а е съставена от латинското за добро "Bo" и английското "rax" за изстискване и простиране на перфектно изпраните дрехи, според старите представи. Минералът не съдържа елемента, а само е смесен със Силициеви, Магнезиеви и/или Литиеви и Берилиеви съединения. В миналото са смятали, че минерала е елемент, легенда която е време да се коригира.

Следващите за изхвърляне Galium #31, Germanium #32, Indium #49, както се вижда от имената са силно политизирани и в реално това са разновидности на Силиция. Така получаваме само седем колони елементи, като Silicon #14 се избутва в по-долна колона.

Металите в синьо отиват в дъното на таблицата, като подредбата е следната;

Екзотики като Technetium #43 и Rhenium #75 са 100% глупост. Тези недоразумения дадоха тласък за изследването на реалните елементи.

Следват три групи, в които трябва да обединят няколко елемента.

Titanium #22 включва в себе си редките елементи Scandium #21, Titanium #22, Yttrium #39, Zirconium #40, Lanthanum #57, Hafnium #72. Лантанидите са пак разновидности на Титания.

Vanadium #23 е част от Niobium, Tantalum.

Редките метали Scandium #21, Yttrium #39, Lanthanum #57, са измислени по политически причини през 19-ти век и за да се напълни таблица раздута на повече от седем колони. Те представляват мешана скара на Платина, Никел и още нещо си. Ето как трябва да се групират отделните метали от номера #36 до #49. Те са само 14, като под всеки номер са поставени имената от таблицата съответстващи на действителния метал.

Molybdenum #42 и Tungsten-Wolfram #74 са един елемент и смеси с Олово , Бисмут и Тантал, като тези 5 елемента са всъщност само четири, като заемат най долната редица на хибридните елементи в зелено.

Ruthenium #44, Rhodium #45, Palladium #46, Osmium #76, Iridium #77, Platinum #78 – Платиноидите са също един елемент, Платина смесени с Никел или Живак.

Всички елементи след Бисмута са изхвърлени, радиоактивните като Уран и прочее са само някакво свързване с енергийно натоварено състояние на други елементи. Това свързване е атомно, не химическо или структурно. По този начин огромно количество енергия се съхранява и изхвърля при атомния разпад на вече известни елементи като Барий и Ксенон и с това се обяснява разпада с течение на времето. При разпад енергията се изхвърля и остават реалните елементи, които са си били вече там, но определяни погрешно като Уран, Плутоний и други. Така наречения процес "Nuclear Fission" или „ядрен синтез” е просто разпад на вече известни елементи. Атомните физици като тези на по-долният линк са всъщност фокусници, които вадят зайчета от шапката си и гугутка от ръкавите си, как го правят не зная, но е логично, че заичето е било вече в цилидара преди да излезат на сцената.

Вдъхновението за това откритие, дойде от прекалено политизирания филм за откриването на процеса "ядрен синтез" и съответно даването на нобелова награда за нелепото обяснение от германеца Ото Хан.

http://www.youtube.com/watch?v=GR683KRHMfY

PBS - The Path to Nuclear Fission, The Story of Lise Meitner and Otto Hahn 2006

http://www.pbsinternational.org/index.php?sid=b57zcb9fob7f7kvsxlmfrd83ckgiabjc&lang=english&page=programs&pgid=2&dle_pp=0&dle_od=asc&pr_act=details&pid=471

 

 

Допълнение отностно обикновенно наблюдение за въглерода.

 

Ето и обикновено наблюдение даващо по-точна представа за подредбата на елементите. Известно е, че опасният газ въглероден окис е значително по тежък от въздуха и дори на открито се разсейва бавно представлявайки опасност за здравето и живота на всички дишащи същества. Причината за това свойство, да е по-тежък от кислорода и азота в атмосферата, освен опасност за хора и животни означава, че главният му градивен елемент въглерода, е по-тежък от атмосферните газове азот и кислород. Това наблюдение показва колко са безсмислени понятия от рода на "атомно тегло", "електрони" и прочее теории за строеж на атома. В таблицата на елементите въглерода трябва да се избута най-назад в редицата, като номер седем. Не трябва да е номер #4 както е в сегашният дизайн. Освен това колонките на литият и берилият трябва също да се преместят в ляво заемайки местата на пета и шеста колона, изпреварвайки газовете по тегло.

 

science, history, 



Тагове:   science,   history,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3635150
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив