Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.10.2018 20:33 - Кольо Парамов: Олигархията в България заслужава чилийска съдба, предрекох края й
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 3074 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.10.2018 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Кольо Парамов

Още в началото на август тази година финансистът Кольо Парамов се оказа пророк за съдбата на родните олигарси. В свой анализ той прогнозира канонадата, която органите на реда изсипа срещу милионерите. 

На трети септември започна разследване срещу Ветко Арабаджиев и семейството му. Заедно със съпругата си обаче те внезапно изчезнаха от страната точно, когато трябваше да обясняват произхода на парите си. Първоначално казаха, че имат огромно желание да съдействат на прокуратурата, но около почивните дни за празника на Съединението било натоварено по границите и щели да се приберат по-късно. Прокуратурата все още ги очаква. На седми септември и на алкохолния бос Миню Стайков и сина му  бяха повдигнати обвинения за данъчни измами и нелегални цигари. 
Месец и половина по-късно, на 26-ти октомври, спецпрокуратурата се захвана с още от героите, които описва Парамов. Олигархът Николай Банев и съпругата му бяха арестувани във Франция за приватизацията и източването  на „Полимери“ АД в Девня, а полиция обискира имотите им. Малко по-късно на същия ден пък беше потърсена отговорност от Иво Прокопиев, който е разследван за продажбата на „Каолин“. 
Вчера Софийската градска прокуратура (СГП) започна проверки и за информация, свързана с председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. В края на миналата седмица от СГП са поискали от съда да даде разрешение за разкриване данъчната и осигурителна тайна на бизнесмена. Бизнесът на Домусчиев включва компании като „Хювефарма“, Параходство „Български морски флот“, „Адванс пропъртис“ и „Биовет“. 

Дни, след като Върховният касационен съд отмени спорното арбитражно решение, което позволяваше на собственика на Български морски флот Кирил Домусчиев да не изпълнява клаузите по договора и му спестяваше неустойки за 55 млн. лева, вицепремиерът Валери Симеонов отново обяви, че държавата ще иска да си върне собствеността в компанията. В крайна сметка Арбитражният съд към БТПП прекрати производството по делото на "Кей Джи Маритайм Шипинг", собственик на по-голямата част от капитала на "Параходство Български морски флот", срещу Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) въз основа на липса на компетентност за разглеждане на спора. По този начин исканията на "Кей Джи Маритайм Шипинг" за промяна на приватизационния договор с "Български морски флот" са оставени без уважение и делото приключва окончателно в полза на държавата.

„Наглостта на българската олигархия е върхът като сложното олицетворение на една голяма и непризнаваща се истина у нас – бедността, която при българина и елементарния му капитализъм го унижиха напоследък безкрайно. В България има олигархия, вулгарна, нагла, безобразно крадлива, ненаказана, безотговорна и закриляна от всички управления. Днес тя определя своята си сила чрез управлението в държавата. Българската олигархия е съвършената наглост на една купчина тарикати, които смятат, че демокрацията е достижение само за тях. Българските олигарси считат, че политиците, военните и другите граждани са просто на луната, а дневният ред на държавата се определя от тях на земята“, казва Парамов.
Финансистът е категоричен, че с характерната си крадливост и поставянето под зависимост на всички, българската нова олигархия заема челно място в Европейския съюз. Парамов допълни, че тя разпределя, профилира, парцелира, стимулира и показва каква политическа развръзка ще последва при определена политическа ситуация. По думите му, милионерите модифицират партийния, законодателния, правния и цялостно организационния режим на парламентарната република, докато всички са в миманса. 

„Още през есента на 2001 г. след една среща с главния прокурор Никола Филчев бях предупредил, че при този подход, който сме приели като оценка на начеващата тогава олигархия далеч няма да стигнем. По-късно през пролетта на 2008 г. алармирах за необходимостта на спешната смяна на Станишев заради неумението и нежеланието му да стартира българската програма „Чисти ръце“. Напротив, Станишев вместо чисти ръце направи замени на най-ценните земи в България, подарявайки на малка олигархия територии за над 11 млрд. лв. Колкото до обстановката, тя се променя диаметрално и толкова междуособиците в обществото на противоречията се увеличават. И точно тогава трябва да се явят онези личности, които ще реализират себе си за държавата“, заяви Парамов.

Той определи като абсурдно олигарсите да се гаврят с първичността на бедността в България и „прогнозира“, че колкото повече наглеят, толкова повече рискът да загубят голяма част от богатството си се увеличава. Парамов  предупреди, че тогава никой няма да може да им помогне – нито трите нови масонски обединения, нито елитните клубове, нито баловете им посред „всенародна чума“.
„Но когато говорим за особената държавност, за прецизния ред, утвърден от един президент, не можем да прескочим стила и силата на генерала Пиночет. За него през последните 45 години медиите написаха хиляди материали на база лъжата, полуистината и самата истина. Материали за абсолютното отрицание, както и за уникалната възхвала. Само олигархията в Чили не остана доволна. И досега го кълне и предъвква. Пиночет размаза олигархията и постави всички хитреци в своята страна на място. Всеки, който се бе възползвал незаконно от държавата плати перфектната си сметка“, категоричен е Парамов.
 




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491757
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив