Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 18:31 - Кризата пълзи от ложата
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1513 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кризата пълзи от ложата Андрей Фурсов, 10 януари 2014

image
 

" Местната история " непрекъснато се измислят нови начини да се манипулират хората, за да се запази доминацията на паразитна система на планетата. Ние активно да му се съпротивляваме , и изглежда, че те достигнат до своя край ...

 

Кризата пълзи от ложата
Автор - Andrew FURSOV

Orgoruzhie : в световен мащаб - административен аспект

В предишна статия ("The Great война през XX : . Arsonists и конспиратори ) представи механизма на образуване на Първата световна война, като управлението на кризи и за излизане от кризата на системата на глобално управление , което е характерно за предишна епоха. През ХХ век. война и революция са ключови стратегии на глобално управление , понякога - близнаци , понякога - взаимозаменяеми . По този начин, на Втората световна война в света се претърколи от 1929 г., когато тези, които Б. Дизраели през деветнадесети век. наречени " майстори на историята", стана ясно, че по проекта " световната революция ", в който ролята на субекта се опита да прокара СССР , не работи , а офертата е направена за проекта "World War " вече е тестван от схемата хлътва Германия срещу Русия. Но преди да говорим за глобално управление през 1930 г. , през първата половина на 1940 г. , е необходимо да се обърне внимание на въпроса за глобалното управление като цяло , като форма (фаза ) на наднационално управление. Без него не можем да разберем някои от механизма на двете световни войни , нито тяхното предварително програмиран (вече е намерен " умен " договора за случайността на тези войни и дори извадени думата " случайни" в името на техните брошури ) или по същество Мюнхенското споразумение , в частност.

( Авторът е напълно прав , когато казва, за не- случайността на процесите, които протичат в света, но по някаква причина той пропуска да спомене най-важното - . . Производство на тези процеси на каузата , и умело прикрива тази причина всякакви "умни " думи , които причиняват повишена сънливост В същото време, всички много проста. като първа обяснени в неговите произведения академик Николай Левашов , за нашата планета преди хиляди години е бил заловен от така наречените тъмни сили , които са съзнателни същества от други звездни системи, живи паразитен живот. Nicolai Levashov ги нарече "социални паразити ". в процеса на дългосрочно (повече от 100 милиона години) усилията не успяха социални паразити завземат нашата планета , и с помощта на своите помощници (" избрани хора " ), за да установят тук паразитна цивилизация е, когато краката растат изобщо , какво казва един уважаван автор - . . D . Б. )

Както каза VI Ленин ", които заемат частни въпроси , без да са често, неизбежно ще  всяка крачка несъзнателно " препъване "на тези общи въпроси. "

Обикновено, когато става въпрос за свят / глобалното управление , почти всичко се свежда до злост дни до момента , а на настоящия етап на развитие на глобалното управление , по-скоро си криза е трудно да се разбере историческия процес като етап в развитието на наднационално управление на социалното процеси . Ясно е, че днес на Руската федерация към повече от предмет на глобално управление, която е обезпечена със своята роля в международното разделение на труда. Често разбиране на този "обект" (или " polusubektnogo " ) гласи, заключенията, направени във формата на случайността сегашния сценарий , глобално управление, като обикновен заговор на определени сили .

Всъщност наднационално управление , поради естеството и логиката на капитализма и устойчивост към него, че не е необходимо , по-специално , да забравя , че Съветският съюз е бил предмет на глобално управление в епохата на Коминтерна , а в периода след войната ( т.е. до края на 1980 години ) . Е, разбира се, ние трябва да помним , че не наднационални структури (от 1870 г. - в света , от 1980 г. насам - глобално) контролират капитализъм не може да се възпроизвежда , като система .

Наднационални управление - не е прищявка, а не лукс , а не приумица на историята, а средство за премахване на една от най-големите противоречия на капитализма. Икономически капитализма - пазар целия свят система , докато той не е политически цялост и съвкупност от сумата . Следователно тройна противоречие - между столицата и държавата , и сумата на цялото, така и на национално и щатско равнище в света.

В едрата буржоазия , в каквато и страна тя може да живее ( особено ако тя е голяма държава ) , предимно в неговия финансов сегмент , винаги има интереси , които излизат извън националните граници, на националните граници - тяхното собствено и др. И реализирането на тези интереси могат да бъдат в нарушение само законите - състояние или чуждестранни , и повече от същото и другите едновременно. И това не е нарушение на едно време , а постоянен и систематичен , които , следователно , трябва да бъдат изпълнени едновременно. Едно е , когато капитал е изправен слаб или дори много слаба политика в Азия , да не говорим за Африка - има достатъчно военна опция ", канонерка дипломация. " И как в света да бъде равна или по относително равен : Великобритания, Франция, Русия , Австрия, през втората половина на XIX век. - Германия , USA ? Това е съвсем друг въпрос.

За решаване на проблемите на това ниво не е необходимо да стрелят , и организационно оръжие специален вид решаване на проблема с глобалното елит капиталистическата класа ще премахне противоречието между капитала и държавата , национално и наднационално икономически и политически интерес , най-накрая , между икономическия интегритет и световно в света Общо състояние и политически. Структури , в които съществува orgoruzhie трябва да бъдат:

    
наднационална ( наднационален ) ;
    
затворен ( " тайна" ) ;
    
дългосрочна основа и по вид на дейност , защото , наред с други неща , изрази холистични и дългосрочните интереси на елита на световната капиталистическа класа .

Това са затворени структури на наднационална координация и управление взеха буржоазията в края на XVII - XVIII век. Въпреки това, завършените структури на буржоазията не е бил, и тя се използва вече съществуващите , да ги изпълва с ново съдържание. Става дума за структурите масонски , официални развитие на които започнаха през 1717 г. , едновременно с необходимостта от въвеждане на наднационален управление и появата на първия от неговите структури станаха основна възможност на Design подход към историческата практика. И тя също е иманентна характеристика на капитализма. Една от основните метаисторически , организационни разлики от капиталистическата система е това, че в определен момент от развитието на своята история става все по прогнозния характер. Възможности за дизайн и пряка хода на историята от създаването му зависи от няколко фактора :

    
наличието на една организация, която може да представлява и решаване на проблеми от този род , т.е. като geohistorical целеполагане , стратегическо планиране способността да световен мащаб и ще действа въз основа на това ;
    
адекватна манипулация обект като средство за решаване на проблемите на дизайна историческа дейност;
    
наличността на финансова база данни, която осигурява достъп до властта и собствеността , и поддържане на силни позиции в тези две области ;
    
контрол върху информационните потоци в последната значителна роля в обществото , или поне си горната ;
    
присъствието на структури на рационалното познание , анализиращи модели на историята , масови процеси и поведението на социалните групи, като обекти и средства за проектиране дейност .

Всеки конвенционален колективно корени в "малка традиция" , с общи норми , ценности, традиции , дали общностното , клан, племе, каста, и т.н. трудно да се манипулира. Друго нещо - на " самотната тълпа " ( D. Rismen ) градове , особено преди началото на индустриализацията и началото на индустриалната , все още не се е превърнал в " работническата класа " и едва сега се превръща в "опасни класове ", така красиво описани от Йожен Сю, това е адекватен механизъм за широкомащабно манипулиране на исторически .

Този обект се появява , това " нещо " - масата - . В средата на XVIII век , за да се взривят , или по-скоро да бъдат взривени в " ерата на революции " (Е. Хобсбом ) , в 1789-1848 GG . Изходящи маси в авангарда на историята предвидени огромна възможност мащаб манипулатори . Това масово , т.е. като атомизира - агрегиран човешки материал , който се състои от слабо свързани помежду си физически лица , е адекватна манипулация обект. В средата на XVIII век. по чудо се появява едновременно и адекватна обект манипулация - маса ( "неща " ) , и силна финансова база ( пари - " енергия" ) , както и нови информационни течения ( " Информация " ) .

Управление на маса ( тегло) на хората, изисква финансиране и контрол върху информационните потоци - и това , и друг изисква организацията. В средата на XVIII век. започва финансовата експлозията , ако втората половина на XVII век. "High финанси " жънат "дълго XVI век " , в средата на XVIII век. формира основите на модерна финансова система. Разбира се, в предварително капиталистическата ера , в зората на капитализма в XV - XVI век . , Банкерите биха могли да имат значително въздействие върху хода на събитията , но мащабите не ходи на всяко сравнение с възможностите на епохата на капиталистическото , когато обектът на експозицията бяха вече не изолирани събития или верига , и в хода на историята .

Експлозия в развитието на банковия капитал в въпрос , и това го накара да всемогъщ , се дължи на три фактора , стимулира развитието на " висшите финанси " : Британско- френската борба за световно господство , колониалната експанзия на европейските сили и началото на индустриалната революция .

И накрая , на последно място, но не на последно място - ролята на информацията . В XVIII век . имаше още една промяна в реда на кардинал - драстично по-голяма роля в качествено организирано по определен начин ( " опаковани " , структурирана , генерализирани каталогизирани декодирани и т.н. ) и се доставя като рационален , основана на науката , принципно нова и информация за посоката и контрол него. Тези информационни потоци обосновани искания на нови социални групи и техните съюзници в структурата на стария ред, да участват в правителството и се превърнаха в мощно оръжие psychohistorical konspirostruktur преформатиране съзнание в елитни социалната набиране на последователи инструмент е внимателно подготвена завземане на властта чрез масово движение , първата от които ще стане на Френската революция от 1789 г. -1799 година .

" Енциклопедия " демонстрира ролята, която играе в едно общество, което претендира да новост рационално и социално ориентирана и идеологически заредена, и структурирана информация (информация и специални политически цели), какво е нейното въздействие върху елита, ги поставя под влиянието на определени информационни потоци и да ги отваряте в konspirostruktur начин влияние или дори се превръща във външния кръг на последния. В действителност , "Енциклопедия " - това е първият пример за успешен информация война епоха на модерността.

Така в средата , през втората половина на XVIII . за първи път в историята на мащаб никога не е виждал преди, и имаше форма на връзка се появи на преден план от логиката на капитализма като система от " висшите финанси " ( пари , злато) , информационни потоци и големи маси от населението се пулверизира . Това се случи в съответствие с естеството на капитализма като цяло и с логиката на развитие ( промяна ) хегемония в капиталистическата система .

Показателно е, че образуването на наднационални структури на управление, настъпили по време на периода, когато на връх хегемонията Holland (1620-1651 GG . ) Е отишъл, на края дойде Холандски натрупването на цикъла и започна да взема първите си стъпки на British цикъл на натрупване и на индустриалната революция , която става основа на британските победите във войните с Франция (1756-1763 , 1792-1815 GG . ) и създаването на британската хегемония ( връх - 1815-1873 GG . ) .

И въпреки че през ХХ век. британската хегемония приключи , тя бе заменена от американски, т.е. двеста години англо- саксонците са kapsistemy хегемония , и тяхното функциониране като такъв тясно свързани, от една страна, на наднационални структури на управление - британците по произход , и второ, на еврейския капитал, тясно свързани, ако sshivshim UK и САЩ, и дава Англосферата повече цялост и единство.

Историята на капитализма през последните 200-250 години - ма история exelence наднационални структури на управление , които изразяват интересите на предимно британски ( и по-късно в САЩ и Обединеното кралство) и британската столица (по-късно британски и американски) " разрешение за пребиваване" . Наднационално управление лице първоначално е бил най-горния сегмент на Британската управляваща класа , включително короната. Структурните форми на тази тема за дълъг период от време (до края на XIX век. ) Са били почти изключително редовни масонски ложи . И почти от самото начало те са от два вида , това, което е основен принцип и основната тайна на наднационално управление, който в средата на XIX век. стане наистина глобален .

Първият вид включва остров, а вторият - континентален.

Остров ложи, чието съществуване е била държана в тайна от " neostrovityan " - форма на организация на тези, които играят важна роля в политическия , социално- икономическия и духовен живот на Великобритания. Идеологията остров лежи първоначално носеше патриотичен , национално ориентирани характер , почива върху родния English традиция , следвайки принципа на « прав или не , моята страна » . В същото локус на действие острова крие - целият свят и особено Европа, където друг тип функция се крие - континентален, но заглавието на острова - т.е. от Обединеното кралство. Инсталиране континентални ложи е диаметрално противоположен на този остров - космополитизма подкопава общественото , традиции и религия (особено католицизма ) континентални държави в интерес на Великобритания , а в някои случаи тя е настройката за " самоопределение на народите " , а в други - " Организацията на обединените нации " (например , Германия и Италия под контрола на ложите ) .

"От дълбините на тези хижи са покрити с течение на времето нейните клонове всички държави на света - пише Барон де Рен - отиде така наречената либерална доктрина " , предназначени изключително за износ : континентални "братя" бяха на път , точно срещу които са " остров ", " унищожаване на традициите в други земи , Англия ги предпазва у дома си, като зеницата на окото , защото е основната му духовно богатство , съставен като синтез на векове на опит ... подиграва на външните форми на традиционния начин на живот на други народи , Англия с емоция вкопчил му форми , за техните обичаи и техните церемонии, като фактори, то отделяйки от други раси и народи , и в това , че върви по стъпките на други хора, които , поради същите причини , проведено през хилядолетията и тяхната националност запазва своята жизненост тези дни ... "

Въпреки, че и двата вида ложи бяха orgoruzhiem , ние трябва да добавим, че континенталните хижи , от своя страна , са orgoruzhiem остров.

Първият наистина голям - в европейски мащаб и глобалните ефекти - опит на действие Design е френската революция 1789-1799 GG . Използването на реални проблеми , които са натрупани във Франция за сто години и езда масови процеси, британското създаването , континентални хижи и швейцарските банкери прибрана монархия във Франция , Обединеното кралство постоянно елиминира конкурент и имаше един много важен социален експеримент , резултатите от които са били широко използвани за повече от един век . Разбира се, те да се използват реални проблеми и трудности на Франция, което до голяма степен себе си, и ( финансово и информационно влияние ) , създадени . Тези действия са били решаващи и защото XVI , XVII век. и първата половина на XVIII век. социално- икономическото положение е по-лошо (понякога много по-лошо , отколкото при царуването на Луи XVI) , но революцията не се случи. Както беше отбелязано от H. Taine , под Луи XIV и XV още по- гладни, но след това успокоява размириците не се предава . През 1789 г., добавя към системата субективен фактор ( да не се бърка с субективно ) .

В действителност , Френската революция е orgoruzhiem наднационална финансова и политическа konspirostruktur и Великобритания в борбата им срещу французите , френската монархия . Те наднационална сила в Европа и се превърна в най-големите победители на Наполеоновите войни , британската натрупването на главен benefiktorami цикъл и британската хегемония . Френската революция откри " епохата на революцията " (1789-1848 GG . ) . " Ерата на революции " и " дълги петдесетте години " ( 1848-1867/73 ) , когато масонските модели и под надзора на Великобритания създадоха целия щат , бяха период на присъединяване към масоните на власт и , като следствие, на частична национализация на масонството , т.е. честване наднационална координация и управленски структури .

Въпреки това , възникна и проблеми. Енория в различни европейски страни в средата на XIX век. в една или друга форма на власт елитни класически оставени в политическия засада голяма част от членовете на тези ложи ложи . В допълнение , не всички членове на революционното движение са доволни от резултатите от Френската революция през 1830 г. и дори още повече, че на Европейския революция от 1848-1849 . В лицето на държавата, сега те са често се сблъсква "Power Masons " и това създаде конфликтна ситуация в рамките на масонството , световната konspirostruktur .

 




Тагове:   От,   кризата,   пълзи,   ложата,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39914319
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930