Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2015 20:51 - „Войната в небесата“ Трета част - край
Автор: thexman86 Категория: Други   
Прочетен: 1262 Коментари: 0 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Електронен контрол над съзнанието


През 1988-ма – годината на публикуването на книгата „Войната в небесата“ – технологиите на интернет комуникациите се разширяват с връзка от дистанция, електронна поща, системи на сървъри и обмяна на данни. Били са на разположение на ограничен брой лица, предимно професионалисти. (В началото интернет е бил на разположение единствено за американските военни и определени университети.) Но www. като инфраструктура за универсална обмяна на информация се е намирала все още в бъдещето. Ако книгата трябваше да се обнови, авторът несъмнено би засегнал въпроса за ролята на интернет в конструирането на определена форма на „масово колективно съзнание“ на хората.

Наставниците на Грифит от Невидимия Колегиум обясняват, че електронния контрол над съзнанието въздейства на две различни нива, точно като религиозния. Спомнете си, че последния потапя индивида в състояние на променено съзнание, подобно на лек транс и формира поведението и мислите му по време на религиозната служба. С други думи: думите на водещия пораждат същия ефект като пост-хипнотичните внушения в нормален хипнотичен сеанс.

Електронният контрол над съзнанието въздейства по същия начин като религиозния и това често става в по-широк мащаб. Той също така прави хората много по-силно зависими и – противно на религиозния – въздейства на две различни нива: физическо и психическо.

Физическото ниво може да бъде директно наблюдавано. Много учени са описали използването на подсъзнателни внушения в медиите и способите да ги забележим. Психическият елемент използва напълно различни механизми и трябва да се внимава да не се смесват един с друг.

Важно е също така да се направи разлика между психичния аспект на религиозния контрол, който функционира по-добре ако индивидите са „пространствено“ по-близо един до друг. Като че ли ефектът се разпространява и се подчинява на закони за излъчване пропорционални на дистанцията, от една страна, а от друга – една различна система, която не се базира на излъчване на вълни, а по-скоро на обмяна на енергии на астрално-духовно ниво.

Спомен за Нишката на съдбата изтъкана от богините Парки – тези нишки реално съществуват, но не са изтъкани от свръхчовешки същества. Това са линии за обмен, направени от астрална материя, свързващи душите помежду им и улесняващи телепатичните комуникации на по-големи дистанции и с по-голяма мощност от обикновените телепатични комуникации.

Тези нишки се създават спонтанно, когато астралните души влизат в контакт едни с други, създавайки при това огромни количества психична енергия. Веднага, след като астралният дух се окаже в подходящо състояние на съзнанието, тези нишки се създават също толкова спонтанно и автоматично, както и произвежданите от паяка нишки от паяжина по време на преместванията му. Тази нова теоретична информация обяснява как телевизионните евангелистки предавания могат да упражнят от дистанция, директно въздействие върху конгрегацията.


Този процес има две изходни точки. Преди всичко редовните участници в контролираните от теократите религиозни служби се насърчават да гледат по телевизията определени религиозни емисии и да слушат избрани радиопредавания. Когато това се прави години наред, се установява сложна мрежа от астрални линии, свързваща излъчвателите на религиозни програми и духовенството от теократичната конгрегация от цялата страна, и чрез нея – с масата обикновени членове.

Тези психо-канали се установяват, когато проповедниците от радиото и телевизията водят службата или когато група, съставена от различни енории организира събирания за „обновяване на вярата“. Обикновено е поканен популярен евангелист или представляваща го известна личност. Този метод е използван преди всичко за свързване на различни църкви със стотици известни чрез локалните медии второстепенни проповедници, имащи местни последователи.

Видните проповедници с национална известност имат друга стратегия. Те канят министри и видни членове от подбрани църкви от цялата страна, които идват в студията им, за да станат пълноправни членове на конгрегацията за времетраенето на емисията. При всички случаи се създават психо-връзки между видните проповедници и локалните църкви.

Някои от най-амбициозните проповедници свързват голяма маса от обикновени членове от теократични конгрегации – както и стотици новопокръстени – с тяхната мрежа за електронно мисловен контрол, като организират периодично гигантски събирания. За целта често се предпочитат големи спортни стадиони и това съвсем не е случайно.

Но в наши дни, използваната от телевизионните проповедници медийна мрежа не е най-голямата в Съединените Щати. Теократите притежават друга мрежа за контрол над съзнанието, за да подчинят хората с липсващ или малък интерес към организираните религии. Това са спортните „спектакли“, игрите за пари и медиите, програмиращи тези „развлечения“. (Като Big Brother, Шоуто на Някой си, Music Idol и др. шампиони на духовната нищета. – бел. пр.) Тази мрежа контролира повече хора от сборното количество на всички фундаменталистки църкви и теле-евангелисти. Този контрол не е толкова мощен като при религиозните групи (тъй като интелектуалното начало отсъства), но е също толкова ефикасен за програмиране на подсъзнанието и формиране на инстинктивни възгледи, благоприятни за целите на теократите.

Не е необходимо хората да слушат наставления и химни за да получат телепатични съобщения от страна на същите духове, контролиращи фундаменталистките религии. Състоянието на променено съзнание (каквото радиото и телевизията предизвиква автоматично у всички слушатели и зрители, непознаващи специфичните техники за защита) позволява вграждането на свързващите с мрежата нишки на подходящото място в душите им. (Идеята за свързване на нишки от астрална материя с душата напомня идеята на Карлос Кастанеда за „фиксиране на събирателната точка“. Тази точка на свързване се намира според него на специфично място от „светлинния пашкул“ на съзнанието, където всички влакна за връзка с вселената се обединяват и формират нашата представа за нея. Според Кастанеда умишленото или случайно изместване на точката ни превключва на други енергийни вълни и ни дава вход за други нива на съзнание и съществуване. А предизвиканите от поглъщане на психотропни вещества състояния, са прояви на изместването на точката за свързване.)


Спортните събития и игрите в казината обслужват същите функции в мрежата като религиозните събирания от религиозния контрол над съзнанието. Жаждата за игри и преди всичко за спорт, посредством гигантската мрежа на медиите, играе същата роля като веригата грях/вина/прошка от теократичната религия.


В момента теократите работят усилено за разпростирането на тази форма на контрол. Много американски щати легализираха различни форми на игри за включване на хората в мрежите, които описахме: национална лотария, надбягвания с коне, бинго, частни салони за карти и т.н. Не е случайно, че игрите се разпростират толкова много на частно и обществено ниво, докато фундаменталистките църкви за телевизионен евангелизъм западат. Теократите изместват усилията си към по-приспособени към сегашния стил на живот сфери.

Хазартните игри в Невада са едно от най-горещите военни полета между Теократите и Невидимия Колегиум. Веднъж заложили връзки за контрол в съзнанията на играещите хазарт, теократите продължават да излъчват телепатични съобщения до тези съзнания в момента, в който хората гледат определени предавания, най често спортни или с игри.

Невидимият Колегиум също използва казината в Невада. Отказват да дадат подробности за това, но признават, че поне от 1988 г. насам техният главен щаб е базиран в хотел „Downtown“, а този на теократите – в „Strip“ (Лас Вегас).

Отиване в Рино, Лас Вегас или Атлантик Сити за игра на хазарт е като посещение на Сайгон (Виетнам) през края на 60-те години. Тече война и всеки може да пострада по един или друг начин. Но ако все пак предпочитате да пропуснете тези предупреждения и отидете там: не опитвайте безплатните напитки и не играйте повече от един час на ден. При поява на силна спонтанна умора най-вероятно попадате под хипнотичен транс и промиването на мозъка ви от теократите е в ход.

Игрите са също толкова привикващи колкото и алкохола и хероина. И това прекрасно устройва теократите, също като подтикването на хората да станат зависими от дрогата на религията, нуждаещи се от божията прошка за греховете си.

Колкото до Невидимия Колегиум, той предпочита електронния контрол над съзнанието чрез популярната музика, както и на поп-културата по принцип, за да засилва влиянието си. След като са присъствали на определен брой рок концерти (по големи стадиони, малки зали и клубове) обектите се оказват включени в мрежата на Невидимия Колегиум и получават подсъзнателни телепатични съобщения при всяко слушане на определена музика по радиото, или собствените си домашни стереоуредби. В този случай текстът на музиката изпълнява същите функции, като проповедите от религиозните служби.


Трудно е да бъдат чути съобщенията, индуцирани и канализирани чрез текста на дадена песен. Повечето от тях са подсъзнателни, тоест неуловими за съзнанието, освен ако не ги изчоплите дума по дума. Дори да успеете да ги уловите, те са редактирани чрез определен жаргон и сложен код. Подчинените на контрол над съзнанието лица придобиват инстинктивно познание за смисъла на тези съобщения, но малцина от тях са способни да предадат с думи точния им смисъл.

Невидимият Колегиум съветва по-силните психически хора и последователите на езотериката и магическите практики враждебни на програмирането, да помогнат на хората да осъзнаят, че са контролирани и да се защитят, като например използват ритуали за „пречистване“ и то в голям мащаб.

Разбира се това ще анулира и „ползотворните връзки“ изградени от самия Невидим Колегиум в нашето мислене и психика. Препоръчват ни да изградим отново сами тези позитивни връзки, защото е много по-важно да разкъсаме тези на теократите. Невидимият Колегиум предпочита хората да са напълно свободни, отколкото подчинени на теократите.


По отношение на сексуалната магия и токсикоманията: в наши дни милиони американци (и не само) се отдават на напреднали форми на сексуална магия и токсикомания от всякакви форми от източната и западната традиции. Много са пострадалите при тези практики и немалко са успели да достигнат ниво, позволяващо им да канализират съобщения от астрални същности. Но тъй като никога не са си дали труда да изучат духовни, космологически, етически и философски източници, им е невъзможно да преценят степента на духовна еволюция на духовете от астрала и канализираната информация често се оказва мозайка от различни източници.


Бележка на karmapolis: Джери е приложил цялостен откъс на част от книгата на Грифит. Става въпрос за един диалог, игра на въпроси и отговори между Грифит и член на Невидимия Колегиум на тема: „какво се случва с човек веднага след смъртта му?“

 


Ръководство за оцеляване в отвъдното


Въпрос (Грифит)Можете ли да ми кажете какво увеличава шансовете на хората за оцеляване след смъртта?


Отговор (Невидимият Колегиум): Всички, които се чувстват съгласни със съдържащата се информация в книгата би трябвало да направят съзнателно усилие за развитие на психическите си възможности по време на земния живот. Това са необходими познания за оцеляване, които всяко човешко същество трябва да развие и чиято основа не е чак толкова трудна за научаване. Повечето от окултните групи и тези от Ню ейдж имат достатъчно познания, за да учат, как да привлечем благоразположени духове в астрала след смъртта. Но с известни усилия хората могат да се научат и сами. Това са реални усилия, за които понякога са нужни години. Искаме да предупредим гласуващите доверие на „ВВН“, но нямащи окултни познания и практика, че ще е необходимо да се информират за случаите с описания на клинична смърт и да се научат да разпознават примамките на теократите за подчинение на непредпазливите след смъртта им.


ВИменно. Четох всички тези истории за умиращи, срещнали духове на починали близки роднини и приятели, божества, пратеници на божества, готови да ги посрещнат в световете след смъртта. Страхувам се, че мнозина повярвали ще забравят наученото тук веднага след смъртта, изправяйки се пред „сянката на скъпата им майка дошла да ги приеме на небето“. С други думи „да видиш значи да вярваш“. Пряка емоционална конфронтация от този тип може да има по-голяма тежест от всичко рационално и интелектуално, научено през живота. Преди всичко за току-що изпитала травмиращото изживяване на смъртта душа.


О: Това е живо и вярно описание. По този начин ние продължаваме да губим хора всеки ден, въпреки усилията ни.


ВКакво можем да направим за избягване на злоупотребата с доверието ни?


О: Единствената истинска защита е чрез постигане на определено ниво на психическа еволюция. Теократите са способни на такива лукавства, ако психическата активност на починалия може да бъде манипулирана отвън чрез телепатичните им излъчвания. Ако душата активно възприема астралната среда със собствените си телепатични възможности и проницателност, тя по принцип е в състояние да установи истинската природа на духовете, дошли да формират „комитета за посрещане“. Тази идея е трудна за обяснение с човешки термини, но можем да го преведем като: те ще изглеждат фалшиви, странни, ще имат неприятно излъчване. Най-простото обяснение е, че някои от използваните от теократите способи за подчиняване на други духове в астралния план стават забележими за тези, които ги „декодират“ активно.


ВТази представа за живота „след смъртта“ е съвсем нова и сигурно ще изплаши някои от нас с осъзнаването на факта, че много починали приятели и роднини рискуват да станат роби на теократична група. Какво да правим, срещайки майките ни или други обичани от нас в астралния свят?


О: Важно правило: СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ, НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ВИ „ДОКОСВА“ НИКОЙ ДУХ ДОКАТО СТЕ В АСТРАЛНИЯ СВЯТ. Свободните Духове рядко общуват чрез телепатия. (Това може да служи за пример непосредствено след смъртта.) Те не се доближават до други духове дори когато те им помагат в процеса на прераждане, а им говорят. Спомняйте си: „ГОВОРИ, НО НЕ ДОКОСВАЙ“.


ВНикога не съм чувал това преди, но сега изглежда очевидно след анализа на проблема. Според вас теократите владеят слабите души, обвързвайки ги в прекия смисъл за себе си и позволяват по този начин на енергиите да циркулират, като в нервната система. Досега не бях успял да разбера това.


О: Да, това може в истинския смисъл да „спаси душата ви“. За съжаление е също толкова трудно да се обясни на хората този тип опасност, колкото е трудно на родителите да убедят децата си да се пазят от сексуални посегателства. Не е трудно да им се каже „не се качвайте в кола с чужди хора и не приемайте подаръци от непознати“, но е много по-трудно да се приеме, че голяма част от сексуалните насилия намесват близки приятели или членове на семейството и роднини. Всичко, което можем да направим е да повтаряме, че общовалидно правило за „нетеократите“ е да запазват дистанция един от друг. Съжаляваме, че се налага да бъде казано, но теократите не ни оставят избор. Важното е, че това изисква не само интелектуални, а и психически способности. Колкото повече хората развиват съзнателен контрол над психиката си, толкова повече увеличават шансовете си да оцелеят достатъчно дълго в астрала след смъртта, за да се преродят. Освободените от плът духове виждат чрез прозорливост (или ясновидство), общуват чрез телепатия и се придвижват чрез телекинеза. Ако нямате контрол върху тези психически възможности несъмнено ще сте сляп, ням и парализиран след смъртта. С малко шанс след преминаването в астралния план може би ще откриете, че душата ви е запазила откъси от спомени от минали животи, даващи ви психически възможности. Но не бива да се разчита само на тях за оцеляването на душата ви. Изучаването на психическите възможности изисква сериозен труд, но ние горещо го препоръчваме на всички чрез тази книга или всякакви други достъпни източници. Правейки го, вие увеличавате шансовете си да си спомните повече в момента, когато наистина ще имате нужда.

Най-опасният период е точно след смъртта. Тогава астралната душа е все още травмирана от шока на раздялата със соматичната душа. Теократичната пропаганда желае да вярвате, че определени видове смърт са по-лесни и естествени, че само неочакваните или свързаните с насилие са травмиращи.

Прекъсването на сребърната нишка е за душата също толкова шокиращо, колкото и загубата на крайник за физическото тяло. Вярно е че определени видове смърт са по-трудни от другите, но никоя не е наистина лесна. От друга страна най-лошото, което хората могат да направят е да отхвърлят мисълта, че са мъртви. Напразно е да се смята, че може да се попречи на смъртта, ако волята за живот е достатъчно силна и ако смело се борим с всички сили срещу този процес. Съветваме тези, които усещат, че несъмнено ще умрат да останат възможно най-спокойни, да се концентрират за да останат съзнателно нащрек и да не се борят. Тази борба е напълно излишна, тъй като в повечето случаи нямаме никаква власт да попречим на това, ако наистина сме на път да умрем. И обратно: една силна борба значително увеличава следсмъртната травма на душата, правейки я по-незащитена през първите часове в астрала, които са от съществено значение.


ВВ някои свидетелства за клинична смърт умиращият е отказал да докосне или целуне срещнатите духове най-често поради смътната идея, че „не е добре“ да го прави. В други случаи има близък контакт, но негативен: болезнена размяна на енергия, често сравнявана с електрически шок и умиращият има усещането за „връщане в тялото си“. А понякога самите духове отказват контакта, казвайки „върни се, часът ти още не е настъпил“. Как ще обясните това? 


О: Четейки описания на случаи на клинична смърт е необходимо да си припомним, че човекът никога не е бил напълно мъртъв. Ако границата между живота и смъртта е размита от гледна точка на физиката, това не е така за духа, който чувства смъртта чрез прекъсването на свързващата астрална душа с тялото сребърна нишка. След това прекъсване смъртта е неизбежна, астралната душа не може да се свърже отново. Ималите опитност на клинична смърт просто са били близо до отделянето на астралната душа от соматичната душа, достатъчно близо, за да привлекат вниманието на подготвящи се да ги посрещнат души в астралното измерение. Физическата травма, приближаваща човека до смъртта предизвиква състояние на съзнанието, в което съзнанието на физическото тяло е извънредно пасивно, а астралното съзнание е събудено и позволява лесно общуване с духовете. Бихме желали да отбележим, че единствено много напредналите души („стари души“) осъществяват подобна опитност. Ето защо тези души понякога се отдръпват при контакти с духовете: тяхното усещане е достатъчно изострено и чувстват, че нещо не е наред. При все това близкият контакт с други духове не завършва непременно с попадане под теократична власт.

Душата на не напълно умрелия остава свързана с тялото и продължава да получава енергия чрез сребърната нишка. Именно тази енергия предизвиква усещането за електрически шок в случай на контакт. Разбира се повечето от теократите са достатъчно информирани и не допускат такъв контакт, за да избягнат шока. Но степента на познание при теократите е различна, така че тези два типа клинична смърт съществуват.

 

 

Превод от френски: benoist

Редакция: Издателство „Паралелна Реалност“




Гласувай:
42



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thexman86
Категория: Други
Прочетен: 98696
Постинги: 42
Коментари: 47
Гласове: 1150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930